Als je je taalcursus Engels wilt afsluiten met een officieel diploma, bijvoorbeeld omdat je in een land wilt gaan studeren of werken waar Engels de voertaal is, dan raden wij je een voorbereidingscursus op een officieel examen aan. Afhankelijk van je niveau van het Engels volg je voorafgaand aan de voorbereidingscursus een intensieve taalcursus om je Engels bij te spijkeren. Zowel het Cambridge-examen, het TOEFL-examen als het IELTS-examen kun je ter plaatse maken na afloop van je taalcursus.

* Cambridge-examen
* TOEFL-examen
* IELTS-examen

Het Cambridge-examen wordt afgenomen op 5 niveaus. Middels een taalcursus met StudyTravel kun je je voorbereiden op 1 van de 3 hoogste niveaus; First Certificate in English (FCE), Certificate in Advanced English (CAE) en Certificate of Proficiency in English (CPE). Deze certificaten zijn in de hele wereld bekend en bieden een goede academische en praktijkgerichte kwalificatie. Elk examen bestaat uit 5 onderdelen. Ieder onderdeel telt voor 20% mee voor het eindresultaat. Een Cambridge-diploma heeft geen bepaalde geldigheidsduur en verloopt dus nooit.

De Cambridge-examens bestaan uit de volgende onderdelen:

- begrijpend lezen
- schrijfvaardigheid
- grammatica en vocabulaire
- luistervaardigheid
- spreekvaardigheid

Voor uitgebreide informatie over de examencursussen, Cambridge-examens én de bestemmingen waar je een Cambridge-cursus kunt volgen, klik hier.

Terug naar boven

In veel gevallen dien je de Test Of English as a Foreign Language (TOEFL) te doen om toegelaten te worden op universiteiten of opleidingen (in het buitenland) waar een goede kennis van de Engelse taal vereist is. Ook indien je in het buitenland wilt werken bij culturele instituten of overheidsinstellingen is een bepaalde score op het TOEFL-examen benodigd. Alle vaardigheden die nodig zijn voor een effectieve communicatie worden getest; spreken, luisteren, lezen en schrijven. Het examen bestaat dan ook uit deze 4 onderdelen en ziet er als volgt uit:

Leesvaardigheid: 60-100 minuten / 36-70 vragen
Luistervaardigheid: 60-90 minuten / 34-51 vragen
Spreekvaardigheid: 20 minuten / 6 opgaven
Schrijfvaardigheid: 50 minuten / 2 opgaven

Voor uitgebreide informatie over de examencursussen, het TOEFL-examen en de bestemmingen waar je een voorbereidingcursus kunt volgen, klik hier.

Terug naar boven

Het 'International English Language Testing System' is een test om te kijken of je niveau van de Engelse taal geschikt is om te werken in een bedrijf of te gaan studeren aan een universiteit in met name Engeland of Ierland. Het diploma wordt erkend door meer dan 4700 onderwijsinstellingen, bedrijven en overheidsinstellingen.

Het IELTS-examen bestaat uit de onderdelen begrijpend lezen, luistervaardigheid, schrijfvaardigheid en spreekvaardigheid. Het gemiddelde van de 4 scores is je eindresultaat.

Voor uitgebreide informatie over de examencursussen, IELTS-examens én de bestemmingen waar je een voorbereidingscursus op het IELTS-examen kunt volgen, klik hier.

Terug naar boven

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes