StudyTravel biedt taalcursussen in het buitenland aan voor studenten die de Spaanse, Italiaanse, Franse, Engelse, Duitse, Portugese, Russische of Chinese taal willen leren of verbeteren. Dit is een leuke en leerzame manier om bijvoorbeeld je zomervakantie door te brengen!

Een taal beleven is meer dan studeren. Je verdiept je in de cultuur, in de gewoonten en tradities van een ander land.

StudyTravel is sinds 1993 uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende organisaties op het gebied van taalreizen. Je volgt les in een klas met internationale studenten. De lessen worden gegeven door getrainde docenten die allemaal native speakers zijn. Je krijgt de les dus ook echt in de taal die je gaat leren. Voordat je met de taalcursus kunt beginnen, maak je ter plaatse altijd eerst een inschalingstest. Aan de hand van die test word je altijd in de juiste groep ingedeeld, van absolute beginner tot vergevorderd. Meestal bestaan de lesgroepen uit ca. 10 studenten. Natuurlijk blijft er ook tijd over om “vakantie” te vieren;  je kunt bijvoorbeeld excursies maken met andere studenten of een terrasje pakken.

Naast de cursus kunnen wij ook je accommodatie organiseren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verblijf bij een gastgezin of in een gedeeld studentenappartement. De cursusperiode en cursusduur bepaal je zelf. Wij bieden taalcursussen vanaf 1 week tot een heel schooljaar, met startdata het hele jaar door. En alléén gaan? Geen probleem: tijdens de uitgebreide activiteitenprogramma’s worden internationale contacten met medecursisten snel gelegd. Op onze website vind je het totale aanbod van taalcursussen en bijbehorende accommodatie op meer dan 100 bestemmingen wereldwijd. De cursusperiode en cursusduur bepaal je zelf.

Terug naar boven

Een taal leer je het beste in het land waarin die taal gesproken wordt. Omdat INHOLLAND deze mening met ons deelt, kunnen alle studenten van de HTRO Rotterdam 2 studiepunten behalen door een taalcursus in het buitenland te volgen. Studeer je op een andere vestiging of doe je een andere richting, houd dan deze site in de gaten. Binnenkort kunnen namelijk ook andere studenten studiepunten verdienen met een taalreis. Natuurlijk kun je ook contact opnemen met de coordinator van jouw opleiding om dit alvast te bespreken. Om in aanmerking te komen voor de studiepunten dien je in je eigen tijd (bijvoorbeeld in een van de vakanties) een taalcursus te doen van minimaal 2 weken (20 lesuren per week).

Hoe ga je te werk?
Je schrijft je in voor een taalcursus naar keuze via het inschrijfformulier op onze website of via het formulier in onze brochure. Vermeld op je inschrijfformulier dat je studeert aan INHOLLAND en noteer je studentnummer. Nadat wij jouw inschrijving ontvangen hebben, zullen we telefonisch contact met je opnemen om je boeking én de korting die je als INHOLLAND-student krijgt te bespreken. De studiepunten worden toegekend ná de taalcursus en na het tonen van je deelnamecertificaat met hierop minimaal je naam, niveau en het aantal lesuren dat je gevolgd hebt. Neem contact op met de contactpersoon bij INHOLLAND wat betreft vragen omtrent de studiepunten en het toekennen hiervan.

Ook diverse andere vestigingen van INHOLLAND staan positief tegenover het verdienen van studiepunten door middel van het volgen van een taalcursus in het buitenland. Wil je meer informatie over de vastgestelde criteria binnen jouw vestiging en opleiding met betrekking tot taalcursussen, neem dan contact op met je studieloopbaan coach of de daarvoor verantwoordelijke docent(e). Voor vragen over een taalcursus kun je natuurlijk rechtstreeks bij StudyTravel terecht.

Terug naar boven

Als INHOLLAND-student biedt StudyTravel je een korting aan op je taalcursus van € 10,- per week. Bij een 2-weekse taalcursus krijg je dus € 20,- korting en bij een 8-weekse taalcursus loopt je voordeel al op tot € 80,-!

Hoe ga je te werk?
Je schrijft je in voor een taalcursus naar keuze via het inschrijfformulier op onze website of via het formulier in onze brochure. Vermeld op je inschrijfformulier dat je studeert aan INHOLLAND en noteer je studentnummer. Nadat wij jouw inschrijving ontvangen hebben, zullen we telefonisch contact met je opnemen om je boeking en korting te bespreken.

Terug naar boven

Vind je het moeilijk een keuze te maken uit de vele bestemmingen? Hieronder volgt een aantal leuke voorbeelden. Op onze website vind je per bestemming het prijsoverzicht, met daarop de prijzen van alle cursusduren en accommodaties. Je kunt al een taalcursus doen vanaf 1 week tot zelfs 10 maanden. De taalcursussen zijn voor alle niveaus en je kunt het hele jaar door met een cursus starten.

Als je tijdens de zomervakantie je Spaans wilt verbeteren én studiepunten wilt verdienen, kijk dan eens naar de voordelige bestemmingen als Salamanca en Valencia. Natuurlijk zijn er nog veel meer bestemmingen om voor een korte of langere periode Spaans te leren.

Wil je je Italiaans verbeteren? Maak dan een keuze uit maar liefst 13 bestemmingen.

Natuurlijk kun je je wel redden in het Engels. Maar wat betekent eigenlijk ghastly, misanthrophic of impeachement proceedings? Dat wordt al wat moeilijker.... Wij bieden taalcursussen Engels aan op bestemmingen over de hele wereld. And that's not ghastly!

De beste plek om Frans te leren is natuurlijk Frankrijk. StudyTravel biedt je 12 bestemmingen om Frans te leren; 11 in Frankrijk en 1 in Canada!

Wil je nog snel even je Duits bijspijkeren voor dat belangrijke tentamen of omdat je stage gaat lopen in Duitsland? Om zoveel mogelijk te halen uit een korte cursus, kun je natuurlijk het beste een taalcursus doen in het land waar de taal gesproken wordt. StudyTravel biedt je 8 bestemmingen om Duits te leren; 7 in Duitsland en 1 in Oostenrijk!

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes