Engels leren in Cork voor volwassenen (50+)


Cork, de op een na grootste stad van Ierland, bevindt zich in de zuidelijke provincie Munster. Het is een diverse stad met een rijke geschiedenis en prachtige natuurlijke omgeving. Het gevarieerde landschap, inclusief heuvelachtige gebieden, de rivier de Lee, valleien, zandstenen heuvels en een betoverende kustlijn, maken Cork tot een aantrekkelijke bestemming. 

Waarom je als 50-plusser in Cork Engels moet leren!

De afwisseling in het landschap, de vriendelijke bevolking en het aangename klimaat dragen bij aan de aantrekkelijkheid van de stad. De levendige, kleurrijke huizen nodigen bezoekers natuurlijk uit om Cork verder te verkennen. Er zijn tal van bezienswaardigheden, variërend van de Saint Fin Barre’s Cathedral, Fitzgerald’s Park en de Church of St. Anne tot de gezellige winkelstraten zoals de Grande Parade en Saint Patrick Street.
De Ierse pubs zijn natuurlijk ook welbekend. Omdat de pubs soms meer weg hebben van huiskamers, bieden ze een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met de lokale bevolking. Dit maakt Cork een perfecte bestemming voor volwassenen van 50+ die Engels willen leren in Ierland.

Het volgen van een Engelse taalcursus aan een internationale taalschool 

Onze internationale partner, ACET, biedt Engelse taalcursussen aan voor volwassenen in Cork. De school is gevestigd in een gezellig gebouw vlakbij het centrum van Cork. Diverse winkels en bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Het gebouw heeft 24 leslokalen en verschillende moderne voorzieningen, zoals een studieruimte en lounge. 

De Club 50 cursus voor ouderen in Cork 

De Club 50 cursus van onze partnerschool in Cork is specifiek ontworpen voor studenten van ongeveer 50 jaar en ouder, die interesse hebben in het combineren van het leren van Engels met verschillende activiteiten. De lessen Engels omvatten luisteren, spreken, lezen en schrijven, en worden in een ontspannen sfeer gegeven. Tijdens de aangeboden activiteiten je ook een dieper inzicht in de Ierse cultuur en ontvang je veel informatie over Ierland en Cork in het bijzonder. De Club 50-cursus is een divers taalprogramma dat gericht is op het verbeteren van de communicatieve vaardigheden in de Engelse taal, zowel binnen als buiten het klaslokaal.

Verschillende type verblijven in Cork voor ouderen

Als je Engels leert in Cork, heb je de mogelijkheid om te verblijven in een Iers gastgezin, wat je taalervaring nog specialer maakt doordat je de Ierse cultuur van dichtbij kunt ervaren. Het gastgezin kan je ook ondersteunen bij het oefenen van de Engelse taal. In de zomer is er ook de optie om in een residentie te verblijven, als je liever samen met andere cursisten verblijft.

Ontdek de schoonheid van Cork en ga Engels leren in deze stad. Ontdek alle taalcursussen Engels in Ierland neem contact met ons op voor meer informatie over de taalreizen naar het buitenland

lees verder »
 
ACET
(16)

Taalcursussen voor Volwassenen 50+ op ACET

Dankzij de centrale ligging van ACET zijn alle veel bezienswaardigheden binnen loopafstand te bereiken. In totaal heeft de school 24 lichte en comfortabele leslokalen, een uitgebreide studieruimte, een lounge en een gezellige tuin. lees verder »
Minimum leeftijd:
50 jaar
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
1-2 weken, 1 week vanaf €460

Weer in Cork

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
July 19 11 6
Aug 18 11 5
Sept 16 9 4
Oct 13 8 3
Nov 10 5 2
Dec 8 4 2
Jan 8 3 2
Feb 8 3 2
Mar 9 3 4
Apr 11 4 5
May 14 6 6
June 17 9 6
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes