Duits leren in Lindau voor leraren


Het mooie Lindau is gelegen aan de heldere ‘Bodensee’ in het zuiden van Duitsland in deelstaat Beieren. De ligging van de stad is uniek, want het is het kruispunt van maar liefst drie landsgrenzen: Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. De stad heeft de naam te danken aan de vele lindebomen die er groeien op het typische rivierlandschap. De historische binnenstad van Lindau ligt op een eiland, dat door middel van een brug en een dam verbonden is aan het vasteland. Hier vind je prachtige natuur en levendige pleinen waar je na het Duits leren kunt genieten, want de taalschool ligt ook op het eiland. Er zijn tevens diverse opties om te watersporten in Lindau, denk aan paddlen, surfen en zeilen. Het schilderachtige stadje is een fijne locatie voor een taalcursus Duits in Duitsland voor leraren.

Waarom een lerarencursus Duits volgen?

Er zijn verschillende Duits cursussen voor leraren te volgen in Lindau. Een lerarencursus is uitermate geschikt voor zowel beginnende als ervaren leraren die hun Duits willen bijspijkeren, maar ook tips en tricks willen leren over lesmethode en didactiek. De taalcursussen die StudyTravel aanbiedt voor leraren voldoen tevens aan de eisen voor een Erasmus+ KA1 subsidie. Deze aanvraag dient te worden gedaan door de onderwijsinstelling waarvoor je werkzaam bent. Voor meer informatie over de subsidie, raden we je aan om contact met ons op te nemen.

Andere leraren ontmoeten op een internationale taalschool

De taalcursussen Duits in Lindau voor leraren worden verzorgd op onze partnerschool Sprachinstitut Dialoge. De taalschool ligt in het oude centrum van de stad omgeven door winkeltjes en cafés. De lessen volg je samen met andere leraren van over de hele wereld. Het gebouw waarin de school zich bevindt is volledig uitgerust en voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt tijdens het leren van de Duitse taal.

Wat is er te doen in Lindau naast een taalcursus Duits?

In Lindau en omgeving kun je je prima vermaken naast het Duits leren. Je kunt er heerlijk eten aan de Bodensee, maar ook ontspannen in het Lindenhofpark op het vasteland of de Stadtgarten op het eiland. Vergeet vooral niet om de lokale lekkernijen te proeven, zoals de Kaiserschmarrn, Apfelstrudel of kaas afkomstig uit de Allgäu. Voor kunst en cultuur kun je terecht bij het City Museum of Lindau of in Friedens Räume. De leukste winkeltjes vind je aan de Maximilianstrasse en in winkelcentrum Lindaupark. De wekelijkse markten in Lindau zijn een bezoek ook meer dan waard wanneer je hier Duits leert

De Duitse taal oefenen bij een gastgezin thuis

Na de lessen kun je je Duitse spreekvaardigheid blijven prikkelen én de Duitse cultuur van dichtbij meemaken wanneer je verblijft bij een gastgezin. De gastgezinnen zijn door de taalschool geselecteerd en zijn het gewend om internationale cursisten in huis te hebben. 

Meer informatie over Duits leren in Lindau? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We geven je graag persoonlijk advies. Twijfel je nog over de bestemming? De andere mogelijke bestemmingen vind je bij het complete aanbod taalreizen naar het buitenland.

lees verder »
 

Taalcursussen voor Leraren op Sprachinstitut Dialoge

De taalschool Dialoge bevindt zich in het oude stadscentrum van Lindau, temidden van talloze winkels en cafés. Vanuit hier kun je met behulp van de bus ook de rest van Lindau verkennen. De lerarencursussen op deze school zijn geschikt voor Erasmus+. Je kunt kiezen tussen o.a.CLIL-methdololgie, Duitse intensieve cursussen of bi-component programma’s waarbij men een cursus met een “school attachement” kan combineren. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin, Priveappartement
Cursusperiode:
1-4 weken, 1 week vanaf €360

Weer in Lindau

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 19 8 7
June 23 12 7
July 25 14 8
Aug 24 13 7
Sept 20 11 6
Oct 14 6 3
Nov 7 2 2
Dec 3 -2 1
Jan 2 -3 1
Feb 5 -2 3
Mar 10 1 5
Apr 15 4 6
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes