Engels leren in Manchester voor leraren


Manchester behoort tot één van de grootste steden van Engeland en staat bekend als de Noordelijke hoofdstad van het land. Eén van de belangrijkste kenmerken van de stad is natuurlijk voetbal, want iedereen kent de twee clubs Manchester United en Manchester City wel. Een ander kenmerk van de stad is de Britse muziekindustrie. Zo komen er wereldberoemde popsensaties uit Manchester, zoals The Bee Gees, Take That en Oasis. Daarnaast kun je vanuit Manchester gemakkelijk met de trein de rest van Noord-Engeland bezoeken, zoals de andere grote steden Liverpool, Leeds en Sheffield. Een lerarencursus Engels in Manchester is dus zeker heel divers!

Waar kun je heen voor een lerarencursus?

Je volgt de taalcursus Engels voor leraren op de taalschool in Manchester in een historisch gebouw in het centrum van de stad. De school beschikt over 22 leslokalen, een bibliotheek en een multimedia ruimte. Daarnaast biedt de taalschool een divers aantal nationaliteiten, dus je zult mede-cursisten leren kennen van over de hele wereld. 

Waar verblijf je tijdens een lerarencursus in Manchester?

Tijdens de lerarencursus in Manchester heb je de mogelijkheid om te verblijven op verschillende accommodaties. Zo kun je kiezen uit een gastgezin, schoolresidentie of residentie. Om goed te oefenen op de Engelse taal en om de cultuur van het land te leren kennen, raden wij aan om in een gastgezin te verblijven tijdens jouw cursus. De gastgezinnen wonen op maximaal 45 minuten reistijd van de taalschool en het centrum van de stad. Je verblijft bij een gastgezin op basis van halfpension. Wil je liever snel in contact komen met mede-cursisten? Dan is een residentie of schoolresidentie een fijne accommodatie. De schoolresidentie is het hele jaar door geopend en hier woon je samen met andere cursisten van de taalschool. De residentie is gelegen in “Newton Heath”, op ongeveer 15 minuten reizen van de taalschool. Naast de schoolresidentie is het ook mogelijk om in de residentie “Wilmslow Park” te verblijven. Deze residentie is gelegen op loopafstand van de universiteit van Manchester en op 10 minuten reistijd van de taalschool. De residentie bestaat uit gedeelde appartementen met 3 tot 4 andere cursisten. 

Wat houdt een lerarencursus in Manchester in?

Onze taalschool in Manchester biedt CELTA cursussen aan voor leraren Engels van 4 weken. De totale cursus bestaat uit minimaal 120 uur, waarin je alle aspecten van het geven van Engelse les onder de knie krijgt. Een CELTA-cursus garandeert je van een internationaal erkend diploma, waarmee je de mogelijkheden vergroot om in het buitenland Engelse les te kunnen geven. Tijdens de cursus doe je ervaring op door het volgen van workshops over leerplanning, analyse van de Engelse taal en onderwijsmethodologie. Naast de cursus biedt de taalschool in Manchester ook een uitgebreid activiteitenprogramma aan waar je aan kunt deelnemen. Zo worden er bezoeken aan musea in Manchester en sportactiviteiten georganiseerd. Bovendien kun je ook deelnemen aan excursies naar Liverpool, York, Londen en Edinburgh. 

Heb je nog vragen?

Heb jij vragen over de lerarencursus in Manchester? Neem dan gerust contact met ons op; wij beantwoorden jouw vragen graag. Weet jij nog niet op welke bestemming jij een taalcursus wil gaan volgen? Bekijk dan nog eens alle taalreizen naar het buitenland voor al onze opties. 

lees verder »
British Study Centres
(6)

Taalcursussen voor Leraren op British Study Centres

De CELTA lerarencursus in Manchester vindt plaats op onze partnerschool  British Study Centres. Je hebt les in een historisch gebouw in het centrum van Manchester. Er zijn 22 leslokalen, een bibliotheek en multimedia ruimte. lees verder »
Minimum leeftijd:
18 jaar
Max. per lesgroep:
14 personen
Geopend:
hele jaar

Weer in Manchester

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Okt 13 7 2
Nov 9 4 1
Dec 7 2 1
Jan 5 0 1
Feb 6 1 2
Maart 8 2 3
Apr 11 4 5
Mei 15 7 6
Juni 18 10 6
Juli 19 12 5
Aug 19 12 5
Sept 17 10 4

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes