Taalcursussen voor families

Een taal leren, leeftijdgenoten uit de hele wereld ontmoeten, culturele en sportieve activiteiten: en dat voor het hele gezin. Zo heeft iedereen een onvergetelijke vakantie!

StudyTravel biedt volop mogelijkheden voor ouders die samen met hun kinderen op taalreis willen gaan. Dit is de ideale manier om de vakantie een afwisselende invulling te geven. Of boek een taalreis als voorbereiding op een emigratie. Want zo leren kinderen spelenderwijs een taal in het land zelf.

Hieronder vind je informatie over taalcursussen voor ouders en kinderen van 6- ca. 10 jaar. Heb je oudere kinderen die ook mee willen, kijk dan hier voor meer informatie over jongerencursussen. De jongerencursussen kunnen ook geboekt worden zonder dat de ouder(s)/verzorger(s) mee gaan. Bij onderstaande kindercursussen is dat niet altijd het geval.

Spaans leren in San Sebastián
Engels leren in Exeter
Frans leren in Parijs

Spaans leren in San Sebastián

De school in San Sebastián biedt een cursus aan speciaal voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar. Deze cursus wordt gegeven op een aparte campus buiten de stad. Naast de 3 lesuren Spaans per dag worden er allerlei excursies, workshops en sportactiviteiten georganiseerd. Een lesuur duurt 90 minuten. Behalve internationale kinderen verblijven er ook Spaanse kinderen op de campus. Hierdoor pik je de Spaanse taal en cultuur extra snel op!
Het verblijf op de campus is in 6-persoonskamers, op basis van volpension.

Op de campus is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Het is dan ook niet verplicht om met een ouder/verzorger te komen, maar natuurlijk mogen zij wel meekomen om zelf een taalcursus te volgen. Klik hier voor meer informatie over de kindercursus.

Engels leren in Exeter, Engeland

De kindercursus is speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar en vindt plaats in de zomermaanden. Van maandag tot en met vrijdag heb je dagelijks 4 lesuren Engels. In het weekend is er geen les. Het maximale aantal cursisten in een groep is 10. De taallessen zijn in de ochtend en in de middag vinden de activiteiten plaats.

Per week zijn de volgende activiteiten inbegrepen:
-2 sport- / culturele middagen
-2 avondactiviteiten
-1 dagexcursie door de week of 2 halve dagexcursies
-1 dagexcursie op zaterdag

Bij de activiteiten kun je denken aan een stadstour, bezoeken aan stranden, grotten en catacomben, barbecues, bowlen, golfen, fietsen en kanoën.

De ouders volgen de intensieve cursus van 20 lesuren per week. Bij deze cursus zijn geen activiteiten inbegrepen. Je kunt wel deelnemen aan een uitgebreid activiteitenprogramma dat door de school georganiseerd wordt (evt. kosten zijn ter plaatse te voldoen). Hoewel de activiteiten vergelijkbaar zijn, is dit niet hetzelfde programma als voor de kinderen.

Tijdens je taalcursus verblijf je in een gastgezin op basis van volpension. Op aanvraag is het echter ook mogelijk dat het hele gezin in een single-use appartement verblijft. In deze appartementen hoef je de faciliteiten niet te delen met andere bewoners en ze liggen op loopafstand van de school. De minimale duur van de cursus is een week.

De kindercursus is ook te boeken zonder dat de ouders een cursus volgen. Meer informatie over de school en de cursussen vind je hier.

Frans leren in Parijs, Frankrijk

De familiecursus vindt plaats op de St. Nicolas Campus, die zich in het zuiden van Parijs bevindt op ca. 15-20 minuten met de metro van het centrum. Deze taalcursus is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 17 jaar oud die samen met hun ouders de Franse taal willen leren. De cursus bestaat uit 20 lesuren per week, die voor de ouders en kinderen tegelijkertijd gegeven worden. Het verblijf is in studio’s met eigen keuken, badkamer en toilet. De kindercursus is alleen te boeken in combinatie met een cursus voor de ouder(s). Voor meer informatie over de familiecursus in Parijs, klik hier.

 

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes