Spaans leren in Salamanca voor leraren


Salamanca is de oudste studentenstad van Spanje met een historisch stadscentrum en een bruisend nachtleven. Het is een bijzondere combinatie van de boeiende historie en het gezellige studentenleven. Salamanca wordt ook wel de “Gouden Stad” genoemd, vanwege de mooie architectuur van glimmend zandsteen. De prachtige kathedralen, het Plaza Mayor plein en de oude universiteit zijn dan ook de hoogtepunten van de stad. Bovendien staat het historische centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast staat Salamanca bekend als bestemming waar het échte “zuivere Spaans” gesproken wordt. Alles bij elkaar maakt deze stad de perfecte plek om je Spaans op te frissen tijdens een lerarencursus

Waar kun je een lerarencursus volgen in Salamanca?

Een taalcursus Spaans voor leraren kun je in Salamanca volgen op onze partnerschool gehuisvest in een gemoderniseerd historisch pand dichtbij de Plaza Mayor. De taalschool in Salamanca beschikt over 26 leslokalen, een bibliotheek, computerruimte en talenlab. Kortom: de school beschikt over alle benodigdheden om op een professionele manier Spaans te leren. 

Waar verblijf je tijdens jouw taalcursus in Salamanca?

Tijdens een lerarencursus Spaans heb je de mogelijkheid om te verblijven in een gastgezin, residentie, single-use appartement of een gedeeld appartement. Wanneer je echt helemaal ondergedompeld wil worden in de Spaanse cultuur is een gastgezin aan te raden. Hier verblijf je bij een Spaans gezin en kom je vanzelfsprekend meer te weten over de Spaanse gewoonten en gebruiken. In een residentie kom je vooral in contact met studenten van over de hele wereld. Hier heb je een eigen kamer, maar kun je ook gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimten met TV en de eetkamer. Er is geen keuken voor de bewoners beschikbaar. Single-use appartementen zijn comfortabele studio’s de ideaal zijn wanneer je gesteld bent op je privacy. Ze beschikken over een slaapkamer met eigen badkamer, een keuken en een TV. De studio’s zijn gelegen in het centrum van de stad op loopafstand van de school. In een appartement heb je een eigen kamer, maar een gedeelte keuken en badkamer. 

Wat houdt een lerarencursus in?

Onze partnerschool in Salamanca biedt een speciale lerarencursus aan, waarbij er aandacht wordt besteed aan de jouw taalvaardigheid en didactische methoden. De lessen bestaan uit 15 lesuren per week en hebben een duidelijke structuur. Zo ben je dagelijks bezig met het opfrissen van de Spaanse taal in combinatie met het bestuderen van methodes waarop grammatica onderwezen wordt. Ook worden er waardevolle workshops gegeven die gericht zijn op diverse onderwerpen, zoals het creëren van eigen lesmateriaal en nieuwe methodes om les te geven. 

Erasmus+ subsidie

Wij bieden cursussen aan voor leraren en ander personeel van een onderwijsinstelling die voldoen aan de eisen van de Erasmus+ subsidie KA1 (Key Action 1 van Eramus+) van de Europese Commissie voor onderwijs, training, jeugd en sport. Deze subsidie kan alleen worden aangevraagd door de onderwijsinstelling zelf. Wil jij hierover meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Wij vinden het belangrijk dat je een cursus kiest die bij jou past. Voor vragen of advies kun je altijd persoonlijk contact met ons opnemen. Bekijk al onze taalreizen naar het buiteland om alle mogelijkheden te ontdekken.

lees verder »
Mester
(63)

Taalcursussen voor Leraren op Mester

De lerarencursussen Spaans in Salamanca vinden plaats op de taalschool Mester. Deze school is gehuisvest in een gemoderniseerd historisch pand dichtbij de Plaza Mayor. De school beschikt over 26 leslokalen, een bibliotheek, talenlab, computerruimte (met internet) en diverse studieruimten. Alle benodigdheden om zoveel mogelijk uit je taalcursus te halen zijn dus aanwezig! lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
15 personen
Geopend:
hele jaar

Weer in Salamanca

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Okt 18 7 6
Nov 12 3 4
Dec 8 1 3
Jan 8 2 4
Feb 13 0 6
Maart 14 2 7
Apr 16 5 8
Mei 19 6 8
Juni 26 11 11
Juli 29 13 11
Aug 29 13 10
Sept 24 10 8

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes