Duits leren in Freiburg voor volwassenen


Dichtbij het Zwarte Woud in Duitsland ligt de gezellige universiteitsstad Freiburg. Deze jonge stad met ruim 200.000 inwoners biedt een magische omgeving voor volwassenen om Duits te leren. De stad ligt in het zuidwesten van Duitsland en biedt een mooi uitgangspunt om omliggende steden te bezoeken zoals Basel, Straatsburg of Konstanz. Dankzij de jonge bevolking in de stad en de ruim 30.000 studenten, heerst er een internationale sfeer. Daarnaast biedt de stad een breed scala aan amusement- en recreatiemogelijkheden zoals musea, theaters, bioscopen en muziekconcerten. Het middeleeuwse stadscentrum en de gotische kathedraal evenals vele andere attracties, zoals de grachten, trekken elk jaar meer dan drie miljoen bezoekers. De Freiburger Munsterkerk in het oude stadscentrum, het Stadstheater en het Augustinermuseum zijn beroemde bezienswaardigheden in deze stad. Natuurliefhebbers kunnen ook genieten van Freiburg, dat ook wel “The Green City” wordt genoemd: veel studenten kiezen ervoor om de stad per fiets te ontdekken! Dompel je onder in de Duitse taal en in deze waanzinnige stad tijdens het Duits leren in Freiburg

Leer Duits in Freiburg op taalschool Akademie Zeitgeist

Duits leren in Freiburg samen met andere volwassenen doe je op de taalschool Akademie Zeitgeist. Deze taalschool opende haar deuren in 1999 en heeft dus jarenlange ervaring met taalcursussen Duits voor volwassenen! Ook jongeren kunnen terecht op deze taalschool in Freiburg, voor hen worden speciale jongerenprogramma’s georganiseerd, apart van de volwassenen die Duits leren op deze school. De taalschool bestaat uit drie verschillende lesgebouwen in het centrum van Freiburg, naast het mooie stadsplein en op korte afstand van de Universiteit. De taalschool beschikt over moderne faciliteiten en is geaccrediteerd door International House, waardoor een hoge kwaliteit onderwijs gegarandeerd is. Er wordt lesgegeven op alle niveaus, door erkende en native Duitse docenten. De lesgroepen zijn internationaal, waardoor je volwassenen leert kennen van over de hele wereld! Samen met hen kun je tijdens- en na de lessen je Duitse taalkennis direct oefenen.

Verschillende manieren van Duits leren in Freiburg

Wanneer je Duits gaat leren in Freiburg heb je de mogelijkheid om te kiezen uit een divers aantal cursussen. Hierdoor kun je de cursus kiezen die het beste bij jouw wensen en doelen aansluit. De algemene cursus Duits (intensief) vindt plaats in internationale groepen en bestaat uit 20 lesuren Duits per week. Je kunt er ook voor kiezen om lessen te volgen in een minigroep of zelfs individueel (of een combinatie hiervan, tijdens de speciaal intensieve cursus). Volwassen die een officieel diploma willen behalen, kunnen deelnemen aan één van de examencursussen (TestDaF of TELC). Twijfel je nog over welke Duitse taalcursus het beste bij jou past; neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.  

Duits leren en Freiburg ontdekken tijdens culturele activiteiten

Naast Duits leren, blijft er ook genoeg tijd over om Freiburg te ontdekken tijdens de taalreis! De stad heeft ontzettend veel te bieden, waardoor je je na de lessen zeker niet hoeft te vervelen. Door deel te nemen aan het sociale activiteitenprogramma dat de school organiseert, krijg je de mogelijkheid om in contact te komen met je medecursisten en vriendschappen op te doen terwijl je ook nog eens de omgeving verkent. Je kunt natuurlijk ook alleen op pad gaan en een wandeling maken in het Zwarte Woud of in de heuvels van Kaiserstuhl.

Waar verblijf jij tijdens het Duits leren in Freiburg?

Tijdens de taalreis in Freiburg krijg je de kans om bij een Duits gastgezin te verblijven (met of zonder maaltijden), waardoor je de Duitse taal en cultuur nóg beter leert kennen! Volwassenen die liever ergens verblijven samen met andere cursisten kunnen kiezen voor de residentie.

Ben je er nog niet uit waar je Duits wil gaan leren? Kijk dan eens naar alle mogelijke taalcursussen Duits in Duitsland voor volwassenen, of neem contact met ons op voor meer informatie over de taalreizen naar het buitenland!

lees verder »

Taalcursussen voor Volwassenen op Akademie Zeitgeist

Onze partnerschool in Freiburg, Akademie Zeitgeist, opende haar deuren in 1999 onder de naam "zum Ehrstein". De school beschikt over 3 lesgebouwen in het centrum van Freiburg, waarvan het hoofdgebouw naast het pittoreske stadsplein ligt, op slechts een steenworp afstand van de wereldberoemde universiteit van Freiburg. De school heeft een capaciteit van tussen de 100 en 150 studenten, uit meer dan 40 verschillende landen. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €200

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes