Duits leren in Freiburg voor jongeren


Freiburg is een jonge en dynamische stad dichtbij de grens van Zwitserland en Frankrijk. De stad zelf heeft veel culturele bezienswaardigheden. Duits leren voor jongeren in Freiburg is ideaal voor jongeren vanaf 10 jaar, die op zoek zijn naar een niet ál te grote stad doch een authentieke bestemming om Duits te leren. Bovendien is het een zeer toegankelijke bestemming, aangezien grote luchthavens zoals Frankfurt en Zürich niet ver van Freiburg liggen. De levendige omgeving maakt het een perfecte stad voor jongeren om Duits te leren. Bovendien is de oude binnenstad in middeleeuwse stijl één van de meest bezochte plaatsen in Duitsland.

Duits voor jongeren op de Internationale taalschool Akademie Zeitgeist

Duits leren in Freiburg kan op onze internationale taalschool in het centrum van de stad. Akademie Zeitgeist (opgezet in 1999 onder de naam "zum Ehrstein") beschikt over 3 lesgebouwen in het hart van Freiburg, waarvan het hoofdgebouw naast het grote stadsplein ligt. De wereldberoemde universiteit van Freiburg ligt op loopafstand. Op deze taalschool kunnen jongeren tussen de 10 en 17 jaar de Intensieve cursus Duits volgen.

De betrokken leraren, toegewijde groepsleiders en vriendelijke gastgezinnen staan garant voor een onvergetelijk verblijf in Freiburg!

Duits leren in een internationale groep

Jongeren die Duits leren in Freiburg komen van over de hele wereld. Dat maakt een taalreis juist zo leuk! Er wordt bij het indelen van de groepen altijd gelet op niveau, leeftijd en nationaliteit, om ervoor te zorgen dat er een goede nationaliteitenmix is. Door middel van een inschalingstest zal de taalschool het juiste niveau kunnen bepalen. De Duitse leraren geven op een interactieve manier les en in de klas zal je met je klasgenootjes de Duitse taal veel spreken. Na de taalreis heb jij vrienden van over de hele wereld!

Hoe het jongerenprogramma er in Freiburg uit?

Na een lekker Duits ontbijt samen met je gastgezin of met je medestudenten in de residentie reis je met de bus naar de taalschool. Eenmaal op school beginnen de lessen om 09.00 uur. Op een interactieve manier zal je, samen met je klasgenootjes, de Duitse taal leren spreken.

Freiburg biedt naast het onderwijs van hoge kwaliteit ook een geweldig vrijetijdsaanbod voor jongeren; zo kan je naast de Duitse lessen ook de omgeving verkennen. Het programma Duits voor jongeren in Freiburg is inclusief sportactiviteiten, een stadswandeling en andere interessante excursies. Enkele van de meest populaire excursies zijn een dagje naar het Europapark, een boottocht op het Titisee-meer in het Zwarte Woud, naar de rodelbaan en een kanotocht. Dit alles maakt het leren van de Duitse
taal voor jongeren
nóg veel leuker. Een ervaring om nooit te vergeten!

Verbeter je Duits, bezoek leuke plaatsen, ontmoet studenten van over de hele wereld en maak plezier. Kies voor een jongerencursus Duits in Freiburg!  

Duits leren voor jongeren in Freiburg – het verblijf

De jongerencursus Duits in Freiburg heeft alles inbegrepen: Duitse lessen, activiteiten, maaltijden én accommodatie. Tijdens het leren van de Duitse taal kunnen jongeren kiezen om in de residentie te verblijven of bij een gastgezin. Wil je samen met medestudenten verblijven, dan is de residentie een goede keuze. Je verblijft hier namelijk in gedeelde kamers met ca. 4 andere studenten (twee stapelbedden per kamer). Een gastgezin is erg leuk als je de Duitse taal nóg meer wil oefenen en het lokale leven wil ervaren. Ontbijt en avondeten nuttig je samen met de familie. Voor tussen de middag ontvang je een lunchpakket.

Benieuwd naar onze andere bestemmingen? Kijk op onze website voor alle taalcursussen Duits in Duitsland voor jongeren! Ook vind je op onze website meer informatie over al onze taalreizen naar het buitenland.

lees verder »

Taalcursussen voor Jongeren op Akademie Zeitgeist Juniors

Onze partnerschool in Freiburg, Akademie Zeitgeist, biedt jongeren tussen de 11 en 17 jaar de mogelijkheid om in de zomer Duits te leren. Het betreft een Duits taalkamp met alles inbegrepen: Duitse lessen, activiteiten, maaltijden en accommodatie (zowel in gastgezinnen als in residentie). Lessen vinden plaats op de schoollocatie in het centrum van de stad. lees verder »
Minimum leeftijd:
11 jaar
Max. per lesgroep:
15 personen
Geopend:
28/06/2020 - 08/08/2020
Verblijf in:
Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
1-4 weken, 1 week vanaf €880

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes