Spaans leren in Santo Domingo voor volwassenen


De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, Santo Domingo, is gelegen aan de zuidkust van het eiland en is een grote en levendige stad met bijna 3 miljoen inwoners. De stad bestaat uit het oude, koloniale deel, dat ook wel “intramuros” genoemd wordt aangezien het vroeger door stadsmuren werd omgeven. De oude stad is zeker een bezoekje waard en staat zelfs op de Unesco werelderfgoedlijst. Wanneer je in Santo Domingo bent om Spaans te leren, is er genoeg tijd om deze gezellig chaotische stad te leren kennen! Het is de ideale bestemming voor een taalcursus Spaans in de Dominicaanse Republiek voor volwassenen.

Spaans leren in het historische centrum van Santo Domingo

De Spaanse taalcursus wordt gegeven op onze partnerschool Hispaniola. Deze taalschool liggen middenin het historische stadscentrum van Santo Domingo, in een prachtig koloniaal gebouw. Je leert hier Spaans samen met andere volwassenen vanuit de hele wereld, waardoor er een internationale sfeer heerst op school. De taalschool heeft al jarenlang ervaring met het geven van Spaanse cursussen aan volwassenen en alle docenten zijn erkend en native speakers van de Spaanse taal. Het gebouw bevindt ook over een restaurant, wat de centrale ontmoetingsplaats is voor alle cursisten. Hier leer je dus snel de andere volwassenen kennen tijdens het Spaans leren in Santo Domingo!

Leer intensief Spaans in kleine groepen in Santo Domingo

De taalschool in Santo Domingo biedt verschillende cursussen aan voor volwassenen om Spaans te leren. De meest gekozen cursus die zich richt op het algemene Spaans, is de cursus “intensief”. Deze cursus bestaat uit 20 lesuren Spaans per week, in kleine groepen van maximaal 8 cursisten. Alle aspecten van de Spaanse taal komen bij deze cursus aan bod en de cursus is zeer interactief en de focus ligt op de conversatie. Doordat het een kleine taalschool is, is er voldoende persoonlijke aandacht voor iedere cursist. Naast de groepslessen Spaans, kun je ervoor kiezen om individuele lessen te volgen.

Leer meer over de lokale cultuur tijdens het Spaans leren

Naast Spaans leren, biedt de taalschool in Santo Domingo volwassenen ook de mogelijkheid om meer te leren over de lokale (eet)cultuur. Zo kun je ervoor kiezen om naast de Spaanse lessen deel te nemen aan cultuurlessen, waarbij je meer leert over de kunst, cultuur, geschiedenis, folklore, de media en de politieke en economische situatie van de Dominicaanse Republiek. Lijkt het je leuk om samen met een ‘doña’ typisch creoolse maaltijden te leren bereiden, kies dan voor de cursus Spaans en koken. Dit programma bestaat naast de 20 lesuren Spaans ook uit 2 kooklessen per week. Tijdens iedere kookles bereid je een compleet menu. Een erg leuke en lekkere manier om met de Spaanse taal bezig te zijn!

Een complete onderdompeling in de Spaanse taal

Tijdens het Spaans leren in Santo Domingo krijg je de kans om bij een lokaal gastgezin te verblijven. Door bij een Dominicaanse familie te verblijven leer je de lokale cultuur en de Spaanse taal pas echt goed kennen! Je wordt volledig ondergedompeld in de taal en cultuur van het land. Wanneer je liever in een accommodatie verblijft samen met andere cursisten, kies dan voor een gedeeld appartement. 

Naast de Spaanse lessen, worden er ook activiteiten georganiseerd door de taalschool, waardoor je de kans krijgt om je medecursisten én de omgeving beter te leren kennen! Verder blijft er natuurlijk ook voldoende tijd over om zelf op pad te gaan en dit prachtige eiland te ontdekken tijdens het leren van de Spaanse taal in Santo Domingo!

Ben je er nog niet uit waar jij Spaans wil gaan leren? Bekijk dan ook de andere taalreizen Spaans voor volwassenen of neem contact op met StudyTravel voor meer informatie over de taalreizen naar het buitenland.

lees verder »

Taalcursussen voor Volwassenen op Hispaniola

De taalschool "Academia Hispaniola" is gevestigd in een koloniaal gebouw in het historische centrum van Santo Domingo. Het is de ideale locatie voor een interessante studievakantie. In het gebouw zijn een bar en een restaurant die een gezellige ontmoetingsplaats zijn voor de studenten. lees verder »
Minimum leeftijd:
18 jaar
Max. per lesgroep:
8 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin
Cursusperiode:
1-16 weken, 1 week vanaf €174

Weer in Santo Domingo

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Apr 30 21 7
Mei 30 22 6
Juni 31 22 6
Juli 31 22 6
Aug 31 23 7
Sept 31 22 7
Okt 31 22 6
Nov 30 21 10
Dec 30 20 6
Jan 29 19 6
Feb 30 19 6
Maart 29 20 7

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes