Spaans leren in Trinidad voor volwassenen


Een taalcursus Spaans in Cuba voor volwassenen volg je natuurlijk in het schilderachtige stadje Trinidad, dat temidden van suikerplantages, de azuurblauwe Caribische Oceaan en de woeste Sierra del Escambray ligt. Trinidad wordt samen met Havana als de architectonische schatkamer van Cuba beschouwd. Maar terwijl Havana uitgroeide tot een belangrijk handelscentrum, werd Trinidad “slechts” een regionaal, welvarend centrum. Tijdens het Spaans leren in Trinidad zal je de sporen van het koloniale tijdperk, die nog zo duidelijk en indrukwekkend zijn, gaan ontdekken. UNESCO heeft Trinidad in 1988 toegevoegd aan de wereldmonumentenlijst. Nergens in Cuba proef je meer de sfeer van het leven in de koloniale tijd dan hier. Vooral in het oude gedeelte waan je je terug in de geschiedenis, zonder ronkende auto’s maar met het traditionele klikklak van paardenhoeven op de straatkeien van de Plaza Mayor. Spaans leren in Trinidad, wie wil dat nou niet? 

Spaans leren in Trinidad op taalschool StudyTeam Cuba

De Spaanse taalcursussen voor volwassenen worden in Trinidad gegeven door onze partnerschool StudyTeam Cuba. Deze school werkt op een bijzondere en persoonlijke manier; alle volwassenen krijgen namelijk les bij de docent, of bij het gastgezin thuis! Hiernaast is er een vast ontmoetingspunt waar alle cursisten elkaar regelmatig ontmoeten en vanuit waar er leuke activiteiten en excursies worden gepland.

Op welke manier gaan volwassenen Spaans leren in Trinidad?

Spaans leren in Trinidad doe je op een intensieve manier, doordat de lesgroepen klein zijn. De algemene cursus Spaans, ook wel “minigroep” genoemd, bestaat uit 20 lesuren Spaans per week, en wordt gegeven in mini-groepen van maximaal 3 cursisten. Doordat de groepen klein zijn is er veel individuele aandacht voor iedere cursist en kunnen volwassenen hier optimaal Spaans leren! Naast de algemene lessen Spaans in een groep, of individueel, is er ook de mogelijkheid om dans- en muzieklessen te volgen in Trinidad; een fantastische manier om de Cubaanse cultuur beter te leren kennen en om in contact te komen met de lokale bevolking én je internationale mede-cursisten.

Verblijf bij een gastgezin tijdens het Spaans leren in Trinidad 

Tijdens het Spaans leren in Trinidad verblijf je bij een lokaal gastgezin. Zo leer je het Cubaanse leven van dichtbij kennen en kun je na de lessen direct Spaans oefenen in dagelijkse situaties. Bij een gastgezin leer je de taal en cultuur het beste van dichtbij kennen! 

Ontdek traditioneel Trinidad tijdens het Spaans leren

Een taalreis naar Trinidad bestaat uit meer dan alleen Spaans leren. Eén keer per week komen alle cursisten samen met iemand van de taalschool bij elkaar om activiteiten en excursies te plannen. Trinidad heeft je ontzettend veel te bieden. Ga erop uit met je medecursisten of ga zelf op pad en ontdek wat Trinidad en de rest van Cuba je te bieden heeft!

Bekijk ook onze andere taalreizen Spaans voor volwassenen, of kijk verder op de website naar alle mogelijke taalreizen naar het buitenland!

lees verder »

Taalcursussen voor Volwassenen op StudyTeam Cuba

Tijdens je cursus Spaans in Trinidad kun je genieten van de vele bezienswaardigheden in deze Cubaanse stad. Met gebouwen die dateren uit de 18e en 19e eeuw omgeven door koningspalmen biedt deze stad een aangename sfeer. Ook kun je de “Valle de los Ingenios” bezoeken, met zo’n 50 suikermolens, even buiten Trinidad.   Elke donderdagavond komen de cursisten bij elkaar om de plannen voor het weekend te bespreken. Een medewerker ter plaatse zorgt voor de uitvoering van de excursiewensen! Maak dus van de gelegenheid gebruik om samen met je studiegenoten het afwisselende landschap en de historische steden op Cuba te ontdekken. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
3 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin
Cursusperiode:
1-12 weken, 1 week vanaf €385

Weer in Trinidad

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Apr 29 19 9
Mei 31 21 8
Juni 32 22 8
Juli 32 22 9
Aug 32 22 8
Sept 32 22 8
Okt 31 22 7
Nov 28 19 9
Dec 28 18 8
Jan 27 17 8
Feb 28 17 9
Maart 29 18 9

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes