Cambridge examencursus

Als je je taalcursus wil afsluiten met een officieel diploma, bijvoorbeeld omdat je in een land wil gaan studeren of werken waar Engels de voertaal is, dan raden wij je een voorbereidingscursus op het Cambridge examen aan. Afhankelijk van je niveau van het Engels volg je voorafgaand aan de voorbereidingscursus een intensieve taalcursus om je Engels bij te spijkeren. Het Cambridge examen maak je ter plaatse na afloop van de examencursus. Let op: na afloop van de taalcursus kan het noodzakelijk zijn om een nacht of zelfs een week langer te blijven in verband met de examendatum. Zie ook de opmerkingen op de prijslijst van de betreffende bestemming.

Wat is het Cambridge examen?
Waarom een Cambridge examen?
De niveaus van het Cambridge examen
• Waar kan ik een voorbereidingscursus op het Cambridge examen doen?
De examendata van een Cambridge examen
Wat zijn de kosten van een Cambridge examen(cursus)?

Wat is het Cambridge examen?

Het Cambridge examen wordt afgenomen op 5 niveaus. Middels een taalcursus met StudyTravel kun je je voorbereiden op 1 van de 3 hoogste niveaus: First Certificate in English (FCE), Certificate in Advanced English (CAE) en Certificate of Proficiency in English (CPE). Deze certificaten zijn in de hele wereld bekend en bieden een goede academische en praktijkgerichte kwalificatie. Elk examen bestaat uit 5 onderdelen. Ieder onderdeel telt voor 20% mee voor het eindresultaat. Een Cambridge diploma heeft geen bepaalde geldigheidsduur en verloopt dus nooit.

Waarom een Cambridge examen?

De Engelse taal wordt steeds belangrijker. In veel bedrijven is Engels tegenwoordig de voertaal. Ook op steeds meer opleidingen wordt Engels belangrijker; scripties en presentaties moeten steeds vaker in het Engels gedaan te worden. Reden te meer dus om je Engels eens goed bij te spijkeren en je te richten op een officieel erkend diploma. Een Cambridge diploma wordt officieel erkend door vele universiteiten en werkgevers en staat erg goed op je cv.

Cambridge examencursussen

De niveaus van het Cambridge examen

Hieronder vind je enige uitleg over de verschillende niveaus waarop het examen wordt afgenomen.

First Certificate in English (FCE)

Voor dit examen is een goede basiskennis van het Engels vereist (niveau B2 volgens het Europees referentiekader). Je woordenschat is voldoende om je goed te kunnen redden in dagelijkse situaties. Je kent het onderscheid tussen formeel en informeel taalgebruik. Je hebt een goede kennis van de taal en kunt bijvoorbeeld uitstekend werkzaam zijn in administratieve banen. Je kunt telefoontjes afhandelen en standaardbrieven schrijven. Het FCE is een meerwaarde voor mensen die aan een universiteit (waar Engels de voertaal is) willen studeren of willen werken in een Engelstalig land. Het is tevens een goede voorbereiding op de CAE en CPE examens.

Het FCE examen bestaat uit de volgende onderdelen: 

• Begrijpend lezen: 1 uur
• Schrijfvaardigheid: 1 uur en 20 minuten
• Grammatica en vocabulaire: 45 minuten
• Luistervaardigheid: 40 minuten
• Spreekvaardigheid: 14 minuten

Certificate in Advanced English (CAE)

Je niveau van het Engels is goed (niveau C1 volgens het Europees referentiekader). Je kunt zelfverzekerd communiceren in het Engels en je kunt je prima redden in dagelijkse situaties. Je kunt je mening uiten en een discussie voeren in het Engels. Je schrijfvaardigheid is goed en je kunt over elk gewenst onderwerp schrijven. Je taalniveau is goed genoeg om werkzaam te zijn op een managementpositie of om lessen in het Engels te volgen op een academische opleiding. CAE is een goede voorbereiding op het CPE examen en staat prima op je cv.

Het CAE examen bestaat uit de volgende onderdelen:

• Begrijpend lezen: 1 uur en 15 minuten
• Schrijfvaardigheid: 1 uur en 30 minuten
• Grammatica en vocabulaire: 1 uur
• Luistervaardigheid: 40 minuten
• Spreekvaardigheid: 15 minuten

Certificate of Proficiency in English (CPE)

CPE is het hoogste niveau van het Cambridge examen (niveau C2 volgens het Europees referentiekader). Je Engels is perfect en je spreekt het bijna zoals een native speaker. 

Het CPE examen bestaat uit de volgende onderdelen:

• Begrijpend lezen: 1 uur en 30 minuten
• Schrijfvaardigheid: 2 uur
• Grammatica en vocabulaire: 1 uur en 30 minuten
• Luistervaardigheid: 40 minuten
• Spreekvaardigheid: 19 minuten

Waar kan ik een voorbereidingscursus op het Cambridge examen doen?

Je kunt op verschillende bestemmingen in Engeland, Ierland, Schotland, Malta, de Verenigde Staten, Australië, Zuid-Afrika of Canada een voorbereidingscursus op het Cambridge examen doen. Om alle bestemmingen voor een voorbereidingscursus te zien, ga je naar ‘uitgebreid zoeken’. Dan krijg je een overzicht van alle steden waar je een Cambridge examencursus kunt volgen.

De examendata van een Cambridge examen

De Cambridge examenvoorbereiding wordt op 3 à 4 data per jaar aangeboden. Het examen valt soms net buiten de cursusperiode. Indien een extra week accommodatie nodig is, is deze vaak niet inbegrepen in de cursusprijs en staat dit vermeld bij de opmerkingen op de prijslijst. De startdata van de Cambridge cursus op de bestemming van jouw keuze, vind je op de prijslijst van de betreffende bestemming. Wij raden je aan, voordat je je vlucht/reis boekt, altijd even met ons te overleggen in verband met de exacte data.

Wat zijn de kosten van een Cambridge examen(cursus)? 

De prijs van de voorbereidingscursus op het Cambridge examen verschilt per school en per bestemming. Ook de kosten van het examen zijn afhankelijk van welk examen je doet (FCE, CAE of CPE) en waar je het examen aflegt. Het examengeld varieert van € 150,- tot € 300,- en is meestal niet inbegrepen in de cursusprijs.

Terug naar boven

laatst bekeken

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes