Wie zijn wij? Het team van StudyTravel stelt zich aan je voor!

StudyTravel bestaat uit een vast team enthousiaste medewerkers, allen met buitenlandervaring. Daarnaast wordt het team gedurende het hele jaar versterkt door één of meerdere stagiaires. Kom ook eens naar één van onze informatiedagen op ons kantoor in Nijmegen en maak kennis met de mensen achter StudyTravel!

TeamTest 

Jos

TestJos Als oprichter van StudyTravel heb ik nog steeds het genoegen om de eigen ervaringen te herbeleven als we de verhalen van onze klanten horen en als we onze partnerscholen ontmoeten. Het écht wonen in een ander land is een ervaring die je altijd met je meeneemt. Een ervaring die ik ook graag aan anderen wilde geven en waarom ik in 1993 met StudyTravel ben begonnen. 

Als 22-jarige trok voor mij ook het avontuur na al die jaren in de schoolbanken. In Noord-Griekenland kon ik aan de slag als reisleider waarbij ik merkte dat het lastig was om echt contact te hebben met de plaatselijke bevolking. Daarom heb ik tussen 2 seizoenen door in de winter Grieks geleerd. Samen met anderen Grieks leren schepte een mooie band en je leert zoveel van andere culturen. Zo had ik in mijn klas een Duitse hippie, een Amerikaanse basketbalspeler, 2 militairen uit Kameroen (ja in militair uniform) en nog vele anderen. Echt een boeiende tijd gehad. Het beviel mij zo goed dat ik daarna Spaans ben gaan leren in Málaga. Weer een prachtige ervaring.  

Voor de één is een taalreis een vakantie, voor de ander een “eerste keer op eigen benen staan”-ervaring. Hoe dan ook, je beleeft het land en haar cultuur echt als je bezig bent de taal te leren. En nog steeds heb ik profijt van mijn taalcursussen en leer ik bij, nu we op kantoor medewerkers hebben uit Duitsland, Spanje en Italië. Naast talen leren is fietsen (wielrennen, mountainbiken) mijn grote passie. Na o.a. de Pico Veleta, Alpe d’Huez en Mont Ventoux staat de Stelvio in Italië op mijn to-do lijstje!

Ellen

Spanje met al zijn geschiedenis, cultuur en rappe taal zit al in mijn hart sinds ik was uitgeloot voor het NWIT en een jaartje Spaans ging studeren op de universiteit in Amsterdam. Maar helaas, na een paar maanden waren de lessen over taal en cultuur voorbij en ging het alleen nog maar over taalkunde en algemene literatuurwetenschappen. Vervolgens gestopt met de studie, gaan werken en van het verdiende geld een hele zomer door Spanje rondgereisd in een oude Dyane met een vriendin. Een avontuurlijke reis vol belevenissen. Het mooie van reizen is dat niet alles te plannen is, en sommige onverwachte zaken moet je gewoon zelf oplossen!

Na de opleiding toerisme was het mijn droom om de Spaanse taal beter onder de knie te krijgen. 
Mijn doel werd dus geld verdienen maar dan wel in het buitenland. Dus werd het eerst een jaartje horeca in Zwitserland. Ook een hele interessante ervaring omdat de Zwitsers en hun manier van leven totaal verschillend zijn van Spanje (en ook van Nederland trouwens!). Daarna heb ik een half jaar in Granada mijn hart kunnen ophalen aan de (Moorse) geschiedenis, het Spaanse leven, contacten met studenten uit de hele wereld en behoorlijk vloeiend Spaans leren. 

Door in het buitenland te wonen, werken en studeren heb ik onvergetelijke ervaringen opgedaan. Herinneringen die ik iedereen gun en waardoor ik na ruim 30 jaar nog steeds met plezier en passie werk bij StudyTravel. Op dit moment vind ik het erg leuk om op fietsvakantie te gaan. Op die manier krijg je veel mee van het land dat je bezoekt: de natuur, mensen die je onderweg ontmoet. Voor mij dé manier om nog steeds, telkens weer, nieuwe ervaringen op te doen.

Erika

Een buitenlandervaring die ik nooit zal vergeten én die de basis heeft gelegd voor mijn liefde voor talen en reizen, was mijn zomerbaan op een camping in Frankrijk. Een zomer met andere internationale studenten werken, was de start van vele reizen, mooie ontmoetingen en herinneringen. Nog steeds heb ik contact met de Britse collega’s van toen. Tijdens de ruim twintig jaar die ik nu voor StudyTravel werk, heb ik veel scholen bezocht, o.a. in Canada, Zuid-Afrika, USA, Italië, Spanje en de UK. Als begeleider van onze groepsreizen volgde ik ook taallessen in diverse landen, zoals Spaans in Sevilla en Frans in Rouen. Het is iedere keer weer een onderdompeling in een taal, bekend of nog onbekend, én in de cultuur. In mijn vrije tijd geniet ik van theaterbezoek, zingen bij een koor en plan ik graag mijn volgende vakantie; Nieuw-Zeeland en Sicilië zijn als volgende gepland. Ook de ervaringen van deze locaties hoop ik snel met jullie te delen! 

Inge

NieuwInge Het werken als reisadviseur bij StudyTravel geeft mij de mogelijkheid om mij bezig te houden met hetgeen waar ik zelf het meest gelukkig van word: op reis zijn, nieuwe mensen ontmoeten en de wereld en andere culturen ontdekken. Zelf heb ik langere periodes doorgebracht in Australië, Centraal-Amerika en Scandinavië, om daar te studeren, te werken en rond te reizen. Het leren van een nieuwe taal hoorde daar ook bij, waardoor ik nu un poco de español en litt norsk kan spreken. Kiezen voor iets dat onbekend is, heeft mij de mooiste avonturen en herinneringen opgeleverd! Met veel enthousiasme zal ik jullie helpen om jullie reisplannen te realiseren, wetende dat jullie een spannende, maar onvergetelijke tijd tegemoet gaan. 

Babette

Tijdens een internationale uitwisseling in Barcelona is mijn interesse in de toeristische sector ontstaan. Zo ben ik later begonnen aan een opleiding toerisme en door verschillende stages in de reisbranche wist ik direct dat ik verder wilde in deze sector! Mijn passie voor talen en reizen heeft me in 2016 bij StudyTravel gebracht, waar deze onderdelen mooi gecombineerd worden. Zo heb ik 10 taalscholen in Engeland bezocht en kunnen zien hoe onze studenten wonen en Engels studeren in verschillende Engelse steden. Naast Barcelona ben ik veel in Spanje geweest waar mijn passie voor Andalusië is ontstaan, waar ik het liefst ieder jaar weer terugkom. Naast het bekende Spanje geniet ik er ook van om nieuwe bestemmingen te bezoeken en nieuwe ervaringen op doen. Zo houd ik me bij StudyTravel dagelijks bezig met het organiseren van taalreizen wereldwijd!

Cheryl

Kuala Lumpur heb ik een tijdje mijn thuis genoemd, walvissen en koala’s in Australië zijn gespot, de onderwaterwereld in Bali is ontdekt en de meest bijzondere gerechten in China heb ik geproefd. Mijn liefde voor reizen heeft mij bij StudyTravel gebracht, waar ik sinds 2016 op de sales-afdeling werkzaam ben. Ik vind het geweldig om een buitenlandervaring voor onze studenten te verzorgen waar ze nog lang met een grote glimlach op terugkijken. Veel taalreizigers gaan alleen op reis, wat spannend kan zijn. Maar geloof mij, zodra je arriveert zal je nooit meer echt alleen zijn. Ik spreek uit eigen ervaring. Elke (taal)reiziger heeft een connectie met elkaar, hierdoor is het ontmoeten van mensen waarschijnlijk zelfs één van de makkelijkste dingen.

Sterre

NieuwSterre Momenteel zit ik in mijn afstudeerjaar van de opleiding communicatie en werk ik twee dagen in de week met veel plezier bij StudyTravel. Ik houd me voornamelijk bezig met de sociale media, zoals de geweldige take-overs op Instagram, TikToks, Feedback Fridays etc. Voor mij gaat er niets boven het leren van de Spaanse taal, jezelf onderdompelen in de lokale levensstijl en dat terwijl je nieuwe vrienden maakt van over de hele wereld. Valencia is een plek die mijn hart heeft gestolen. Hier heb ik gewoond voor mijn stage en ben ik teruggekeerd voor Spaanse taalcursussen met StudyTravel. Naast mijn liefde voor Valencia, geniet ik van het ontdekken van verschillende steden wereldwijd. Nieuwe avonturen beleven en onvergetelijke herinneringen maken is iets wat ik het liefste doe en ook graag aan iedereen meegeef!

Anne

Als iemand die opgegroeid is met het spreken van twee verschillende talen en behorend tot twee verschillende culturen, is het voor mij altijd belangrijk geweest om nieuwe plekken en manieren van leven te ontdekken. Bij StudyTravel ben ik vooral bezig met de analyse en help ik Torsten af en toe met de Duitse website. Naast mijn studie vind ik het leuk om weekendtrips te maken om af te spreken met mijn vrienden uit Duitsland, die nu allemaal verspreid zijn over Europa. Toen ik naar Nederland ging om te studeren, verbeterde mijn Nederlands meteen door dagelijks in gesprek te gaan, deel te nemen aan culturele evenementen zoals op Koningsdag, en te leven in een sterk Nederlandse omgeving. Ik weet zeker dat jullie, door je onder te dompelen in de cultuur en taal, ook een tweede plek zullen vinden om je thuis te noemen!

 

Irene

Na het afronden van mijn studie Toerisme heb ik mijn droom om in het buitenland te wonen waargemaakt. Ik ben Spaans, heb 6 jaar in Duitsland gewoond en woon nu in Nederland. Ik houd van reizen en talen leren, en heb cursussen Duits, Engels, Frans en Italiaans gevolgd. Ook heb ik het aangedurfd om kooklessen te volgen in Griekenland en Nederlandse lessen in het Duits! In mijn vrije tijd houd ik van lezen, klimmen en gitaar spelen. Bij StudyTravel ben ik verantwoordelijk voor het adviseren van Spaanse klanten die deze ervaring ook willen beleven, en net als ik zelf heb ervaren zal het zeker hun leven veranderen.

 

Torsten

Nadat ik mijn studie journalistiek had afgerond, kwam een goede schoolvriend van mij met het goede idee om een taalreisbureau op te richten. Ik kwam bij het bureau en sindsdien schrijf ik geen nieuws meer, maar reisteksten... Ondertussen werk ik al bijna 30 jaar in deze branche in verschillende functies, voor verschillende bedrijven, heb ik veel landen gezien en nog veel meer taalscholen ter wereld. Ik ben blij dat ik nu mijn kennis kan bijdragen aan StudyTravel! Omdat ik zelf Duits ben houd ik mij bezig met het adviseren van onze Duitse klanten. Wat mij het meest fascineert zijn de mensen die in onze sector werken, omdat ze kosmopolitisch zijn, nieuwsgierig en altijd open staan voor interessante gesprekken. Het klantcontact vind ik bijna nog spannender omdat er steeds nieuwe “uitdagingen” voor hen op te lossen zijn in samenwerking met onze scholen. Ik houd vooral van het Britse gevoel voor humor, het Aziatische eten en de relaxte Australiërs. Als ik geen taalcursussen verkoop, fiets ik graag op de racefiets of wandel ik in de bergen - het moet in ieder geval een outdoor-activiteit zijn!

laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes