Taalreizen Frans


Frans leren op een internationale taalschool in het buitenland. Een betere manier om Frans te leren bestaat er niet! Ga via StudyTravel op taalreis naar Frankrijk of Canada, waar je meer zal leren dan alleen de Franse taal. Je krijgt de kans om je volledig te laten onderdompelen in de Franse cultuur. Zo spreek je tijdens je taalreis Frans met de lokale bevolking, kun je verblijven bij een lokaal gastgezin, en ontmoet je cursisten van over de hele wereld!

Leer Frans tijdens een taalreis naar Frankrijk of Canada

Denk je aan een taalreis Frans, dan denk je al snel aan Frankrijk. De taalcursussen Frans in Frankrijk worden gegeven op verschillende bestemmingen. Zo kun je natuurlijk op taalreis naar de Franse hoofdstad Parijs, maar er zijn ook taalreizen naar de Franse studentensteden Bordeaux, Montpellier en Toulouse. Wil je een taalreis combineren met een vakantie aan de Franse kust? Ook dan zijn er tal van mogelijkheden, bijvoorbeeld in Antibes, Biarritz en Nice.

De Franse taal beperkt zich niet alleen tot Frankrijk, er zijn ook taalcursussen Frans in Canada beschikbaar! De tweetalige stad Montreal biedt de perfecte bestemming in Canada om Frans te leren en te genieten van een culturele stad en de indrukwekkende natuur in Canada.

Wat houdt een taalreis Frans in?

Tijdens een Franse taalreis zal je een taalcursus Frans volgen op een internationale taalschool in Frankrijk of Canada. De taalcursus vindt plaats van maandag t/m vrijdag. Na de lessen en in de weekenden blijft er voldoende tijd over om de bestemming te ontdekken! Een taalreis bestaat uit meer dan alleen een taalcursus Frans. De taalscholen organiseren culturele- en sociale activiteiten en excursies voor alle cursisten op de taalschool. Door deel te nemen aan het activiteitenprogramma krijg je de kans om interessante bezienswaardigheden te bezoeken, je verder te verdiepen in de lokale cultuur, Frans te leren buiten het klaslokaal en om je internationale medecursisten beter te leren kennen. 

Naast de taalcursus en de activiteiten, bestaat een taalreis ook uit het verblijf in het buitenland. Afhankelijk van de leeftijdscategorie en bestemming kun je kiezen uit verschillende verblijfsmogelijkheden. De leukste manier om de taal zo goed mogelijk onder de knie te krijgen, is door bij een Franstalig gastgezin te verblijven.

Wie gaan er op taalreis om Frans te leren?

Vakantie, werk, school, hobby: allemaal redenen om Frans te leren of om je Franse taalkennis bij te spijkeren! Wanneer je op taalreis gaat kun je kiezen tussen verschillende programma’s, er zijn namelijk taalcursussen Frans voor iedereen. Met taalreizen Frans voor kinderen en jongeren, volwassenen, leraren, gezinnen en voor 50-plussers, is er altijd wel een programma dat aansluit bij jouw wensen. 

Taalreizen Frans voor volwassenen en leraren

De taalreizen Frans voor volwassenen zijn geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar. De taalscholen voor volwassenen in Frankrijk en Canada zijn het hele jaar door geopend en zijn beschikbaar voor cursussen vanaf 1 week, tot een heel jaar! Heb je een tussenjaar en wil je op Franse taalreis? Dan zijn de taalreizen voor volwassenen het meest geschikt. De lesgroepen voor volwassen zijn zeer divers op het gebied van leeftijden en nationaliteiten, waardoor je in contact komt met veel verschillende culturen. Er zijn speciale taalcursussen Frans in Frankrijk voor leraren. Deze taalreizen zijn geschikt voor leraren Frans die hun Franse taalkennis willen bijspijkeren of meer willen leren over de didactiek. 

Taalreizen Frans voor 50-plussers

Cursisten van 50+ kunnen kiezen voor een Franse taalreis voor volwassenen óf voor een speciale 50+ taalreis. De 50+ cursussen noemen wij "Club 50" en bestaan uit een combinatie van Franse taallessen en culturele activiteiten samen met andere 50-plussers.

Taalreizen Frans voor jongeren en gezinnen

Kinderen en jongeren t/m ca. 17 jaar kunnen deelnemen aan een taalcursus Frans in Frankrijk voor jongeren. Tijdens de taalreizen voor jongeren zal je Frans leren met leeftijdsgenoten van over de hele wereld! Er is geen leukere en snellere manier om je Frans te verbeteren dan door op taalreis te gaan naar Frankrijk. Naast de Franse lessen is er tijdens de taalreis voldoende tijd om je Franse kennis te oefenen tijdens de leuke activiteiten en excursies die bij de programma’s inbegrepen zijn.

Aangezien veel Franse taalscholen voor volwassenen een minimum leeftijd van 16 jaar hanteren, kunnen de jongere cursisten in de leeftijd 16-17 jaar vaak kiezen of zij deelnemen aan een programma voor volwassenen of toch een programma voor jongeren met meer toezicht en activiteiten. Om te beslissen welk programma dan het beste bij je past, is het handig om de belangrijkste verschillen tussen taalreizen voor jongeren en voor volwassenen nog eens na te lezen. 

Ben je van plan om met het gezin naar Frankrijk te gaan en vind je het leuk om de vakantie te combineren met Franse taallessen, dan zijn de speciale taalcursussen Frans in Frankrijk voor gezinnen ideaal! Tijdens deze programma’s zullen alle gezinsleden Frans leren op hun eigen niveau en samen met leeftijdsgenoten. De lessen voor ouders en kinderen vinden op dezelfde tijden plaats, waardoor er voldoende tijd over blijft om met het gezin van de vakantie te genieten!

Twijfel je nog tussen de verschillende bestemmingen in Frankrijk en Canada? Neem dan contact met ons op via de chat, telefonisch of per mail. Ook kun je ook op onze website terecht voor meer informatie over de taalreizen naar het buitenland.

lees verder »
Volwassenen
>
Volwassenen 30+
>
Volwassenen 50+
>
Jongeren
>
Gezinnen
>
Leraren
>
 
 
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes