Taalcursus Frans in Frankrijk


Het echte "joie de vivre" beleef je tijdens een taalcursus Frans in Frankrijk. Er bestaat geen beter land om de Franse taal snel onder de knie te krijgen dan in Frankrijk. Als je een taalcursus volgt in Frankrijk krijg je de kans om de diverse geschiedenis en cultuur van het land te leren kennen. Je zal volledig worden ondergedompeld in de Franse taal en cultuur. Een betere manier om dit prachtige en veelzijdige land te leren kennen is er niet! Tijdens je taalcursus in Frankrijk geniet je van alles wat het land te bieden heeft; het heerlijke weer, de geweldige keuken, fantastische wijnen, prachtige landschappen en indrukwekkende steden.

Ga op taalreis naar één van de populaire bestemmingen die StudyTravel heeft geselecteerd en ontdek het land zoals je het nog nooit eerder hebt gezien!

De leukste bestemmingen voor een taalcursus Frans 

De mogelijkheden in Frankrijk zijn oneindig; of je het nou leuk vindt om in een grote en dynamische stad te studeren, of dat een kleinere (kust) plaats je meer trekt; voor iedereen is er een passende bestemming voor een taalcursus Frans in Frankrijk. Natuurlijk kun je met StudyTravel een cursus volgen in de wereldberoemde metropool Parijs, maar ook Montpellier is een geweldige stad om te leren kennen tijdens een Franse taalreis! 

Naast de grote steden worden veel cursisten aangetrokken door de Franse kust. Met name de lange kuststrook van de Côte d’Azur is één van de meest aantrekkelijke kustgebieden van Frankrijk. De brede zand- en rotsstranden en de vele verstopte baaitjes nodigen cursisten uit om na de lessen zorgeloos te genieten van het blauwe water van de Middellandse Zee. De leukste plaatsen voor een cursus Frans aan de kust zijn Nice en Antibes. Ontdek deze kleurrijke bestemmingen met gezellige straatjes en verrassende pleintjes vol terrassen en ga in de weekenden op excursie naar één van de vele omliggende plaatsen!

Bovenstaande steden zijn slechts een greep uit het aanbod in Frankrijk. Kijk voor alle mogelijkheden in dit land verder op onze website, of neem contact op voor een persoonlijk advies!

Hoe komt een taalcursus Frans eruit te zien in Frankrijk?

Er worden in Frankrijk verschillende programma’s georganiseerd. Zo zijn er taalcursussen voor jongeren en voor volwassenen. Ook leraren en professionals kunnen bij ons terecht. Leeftijd maakt voor het leren van een taal niet uit. Zoals ze zeggen “je bent nooit te oud om (een taal) te leren”! Ook zijn er verschillende vormen van intensiviteit, waardoor je zelf kunt kiezen hoeveel uur per week jij wilt besteden aan jouw Franse taalcursus en hoeveel tijd je over wilt houden om de stad en omgeving te ontdekken!

Taalreizen voor volwassenen

Voor volwassenen zijn er het hele jaar door taalcursussen Frans beschikbaar. Of je nu van plan bent om één week op taalreis te gaan of één jaar (bijvoorbeeld in je tussenjaar), voor iedereen is er een passende cursus! Veel cursisten kiezen ervoor om de intensieve cursus Frans te volgen. Dit is de standaard groepscursus waarbij je meestal 15 tot 30 lesuren per week volgt. Voor studenten die een officieel diploma willen behalen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de DELF/DALF cursus. Meer informatie over deze examens kun je hier terug vinden. Naast deze programma’s zijn er nog ontzettend veel andere mogelijkheden, denk bijvoorbeeld eens aan een combinatie van Frans en kooklessen, cultuur, surflessen en andere sportactiviteiten!

Taalreizen voor jongeren

Voor jongeren zijn er taalcursussen Frans in Antibes, Biarritz, Montpellier, Nice en Parijs. Een taalreis naar Frankrijk is niet alleen heel erg nuttig, maar vooral ook een hele leuke invulling van je vakantie! Je komt in een internationale groep met jongeren van over de hele wereld! Een taalcursus in het buitenland is de meest leuke en snelle manier om je Frans te verbeteren voor een proefwerk of examen! Je zal verbaasd zijn hoe snel je de taal oppikt als je in een Franstalig land bent. Naast de taallessen is er voldoende tijd om je Frans direct te oefenen tijdens de vele leuke activiteiten en excursies die georganiseerd worden. Voor jongeren wordt er een compleet pakket samengesteld, dus je hoeft je zeker niet te vervelen in Frankrijk!

Ben je 16 jaar of ouder, dan kun je vaak ook al deelnemen aan een Franse cursus voor volwassenen; op veel scholen in Frankrijk en Canada is de minimum leeftijd voor volwassenen 16 jaar. Ben je er nog niet uit welke vorm van een taalcursus het beste bij jou past, lees dan hier nog even de verschillen door tussen de programma's voor jongeren en volwassenen.

Een taalcursus Frans volgen met het hele gezin?

Ben je op zoek naar een leuke vakantie voor het hele gezin maar willen jullie ook Frans leren? Dan is een gezinscursus Frans via StudyTravel de ideale combinatie! Kinderen en jongeren volgen lessen op hetzelfde moment als ouders. Neem contact met ons op om na te gaan welk programma het beste bij jullie als gezin past.

Speciale programma’s in Frankrijk voor leraren 

Er zijn in Frankrijk verschillende soorten lerarencursussen Frans, van relatief weinig lessen (26 per week) tot zeer intensieve cursussen (van 36 lessen per week). Zo zijn sommige lerarencursussen minder intensief en puur bedoel als opfriscursus, terwijl andere cursussen net wat meer inzicht geven in de methodologie en technieken om Franse les te geven. 

Benieuwd naar alle mogelijkheden betreft een taalreis Frans? Kijk dan eens verder en ontdek de stad van jouw keuze! Informatie over andere taalcursussen in het buitenland kun je op onze website bekijken, of neem eens contact met ons op!

lees verder »
 
Jongeren
>
Volwassenen
>
Gezinnen
>
Leraren
>
 
 

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes