Frans leren in Bordeaux


Bordeaux, ook wel bekend als de hoofdstad van het beroemde wijngebied, is een prachtige bestemming voor een taalcursus Frans in Frankrijk. De stad, die door Victor Hugo een mix van Versailles en Antwerpen werd genoemd, is één van de best bewaarde 18e-eeuwse steden in Frankrijk. Bordeaux herbergt veel monumentale gebouwen, elegante boulevards, typisch Franse keienstraatjes en verzorgde stadsparken. Wanneer je Frans gaat leren in Bordeaux is er ook in de omgeving veel te beleven: bezoek één van de vele kastelen, beroemde wijngaarden, of maak een tripje naar de Franse kust vol met lange zandstranden. Bordeaux biedt de perfecte bestemming om Frans leren te combineren met cultuur snuiven en te genieten van alles wat Frankrijk te bieden heeft!

Wat houdt een taalreis naar Bordeaux in?

Een taalreis naar Bordeaux bestaat altijd uit een taalcursus Frans die je volgt op een internationale taalschool. Een taalcursus Frans is al te volgen vanaf één week, tot een heel studiejaar. Iedereen leert Frans met een andere reden; bijvoorbeeld voor werk of studie, of voor zichzelf. Je wordt altijd ingedeeld in een internationale lesgroep, samen met cursisten met hetzelfde taalniveau. Het niveau wordt op de eerste lesdag getest, waarna iedereen wordt ingedeeld op het juiste niveau om optimaal Frans te kunnen leren. De lessen worden altijd gegeven door native speakers en gekwalificeerde docenten Frans. Naast de taalcursus, is het mogelijk om het verblijf in Bordeaux via StudyTravel te organiseren, en om deel te nemen aan sociale- en culturele activiteiten in Bordeaux.

Frans leren op een internationale taalschool

De taalcursussen om Frans te leren in Bordeaux worden gegeven op een internationaal erkende taalschool. Het taalinstituut is gevestigd in een prachtig historisch gebouw, gelegen in het hart van de stad. Vanuit de taalschool loop je zo het oude centrum in vol met interessante bezienswaardigheden en gezellige cafés en restaurants. De taalschool in Bordeaux biedt taalcursussen Frans voor volwassenen en taalcursussen Frans voor leraren.

Combineer een taalcursus Frans met een vakantie

Wanneer je Frans leert in Bordeaux, blijft er voldoende tijd over om van de bestemming te genieten! Er is zoveel te beleven in- en rondom Bordeaux. Een leuke manier om Bordeaux te leren kennen is door een fiets te huren. Het is een fietsvriendelijke stad en op de fiets krijg je al snel een indruk van de leukste wijkjes en hotspots in Bordeaux. Tussendoor kun je natuurlijk een pitstop maken bij één van de gezellige wijnbarretjes of koffietentjes. Omdat Bordeaux in tweeën wordt gedeeld door rivier de Garonne vind je langs de oevers verschillende stadsstranden, prachtige groenstroken en gezellige wandelpaden. Je kunt natuurlijk zelf op pad gaan, maar de taalschool biedt ook een gevarieerd activiteitenprogramma. Door hier aan deel te nemen krijg je de kans om Bordeaux beter te leren kennen, terwijl je bezig blijft met het leren van de Franse taal! De activiteiten worden georganiseerd onder begeleiding van een Franse docent; ideaal om je nieuwe taalkennis direct in de praktijk toe te passen terwijl je geniet van alles wat Bordeaux te bieden heeft!

Leer de Franse cultuur van dichtbij kennen bij een Frans gastgezin

Er zijn verschillende verblijfsmogelijkheden gedurende de taalreis. Wanneer je zo snel mogelijk Frans wil leren en het meeste wil halen uit jouw tijd in Bordeaux, dan is een gastgezin de ideale verblijfsmogelijkheid. Je zal verblijven bij een echte Franse familie en de Franse taal en cultuur van dichtbij meemaken. Bij een gastgezin leer je Frans op een hele andere manier dan in het klaslokaal. Een bijkomend voordeel van een verblijf bij een gastgezin is dat je kunt genieten van de typisch Franse keuken! Er is geen betere manier om jezelf onder te dompelen in de taal en cultuur van Frankrijk.

Wil je graag meer weer weten over de taalcursussen in Bordeaux, of twijfel je nog tussen de verschillende bestemmingen om Frans te leren? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies, of bekijk de website voor meer informatie over alle taalreizen naar het buitenland!

lees verder »
 

Taalcursussen voor Volwassenen op France Langue

Het taalinstituut France Langue in Bordeaux (voorheen BLS), is centraal gelegen en bevindt zich in één van de chicste delen van Bordeaux. In het monumentale, 19e-eeuwse schoolgebouw vind je 9 lichte leslokalen met airconditioning, een zelfstudieruimte en internetfaciliteiten. De cursisten treffen elkaar tijdens de pauzes in de gemeenschappelijke ruimte of in de tuin. lees verder »
Minimum leeftijd:
17 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin, Priveappartement, Residentie
Cursusperiode:
1-24 weken, 1 week vanaf €400

Taalcursussen voor Leraren op France Langue

De Franse lerarencursus in Bordeaux wordt gehouden op taalinstituut France Langue, gelegen in één van de chicste delen van de stad. Het schoolgebouw is gehuisvest in een monumentaal 19e-eeuwse pand en beschikt over 9 lichte leslokalen met airconditioning, een zelfstudieruimte en internetfaciliteiten. lees verder »
Minimum leeftijd:
17 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin, Priveappartement, Residentie
Cursusperiode:
1-2 weken, 1 week vanaf €570

Weer in Bordeaux

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 20 9 7
June 24 12 8
July 25 14 8
Aug 26 14 8
Sept 23 12 7
Oct 18 8 5
Nov 13 5 3
Dec 9 3 2
Jan 9 2 3
Feb 11 2 4
Mar 15 4 6
Apr 17 6 7
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes