Taalcursussen voor jongeren in het buitenland


Wil je (een deel van) je tussenjaar invullen met een taalstudie? Kijk dan bij de extra informatie over de mogelijkheden van een tussenjaar of gapyearVoor een korte taalreis tijdens bijv. de zomervakantie kun je onderstaande linkjes volgen. 

StudyTravel beschikt over een groot aanbod van taalcursussen voor jongeren. Wie een taal wil leren in een nieuwe omgeving en wie internationale vrienden voor het leven wil maken, is hier dan ook aan het juiste adres. StudyTravel biedt jongeren een kans om op een interactieve en vooral plezierige wijze een taal snel onder de knie te krijgen. Leeftijdgenoten uit de hele wereld ontmoeten, samen allerlei leuke activiteiten doen en ondertussen maar mooi je taalkennis bijspijkeren: dat is een taalreis met StudyTravel!

 

Beleef een taal op een van onze jongerentaalreizen

Het hele jaar door kun je een taalcursus voor jongeren volgen van 1 week, 2 weken of zo lang je maar wilt. Tijdens de zomervakantie, of nog net even een weekje weg voordat de proefwerkweek of examens beginnen. Tijdens buitenlandse taalcursussen voor jongeren staat het leren van een nieuwe taal centraal en daarom krijgen de studenten les van enthousiaste en tegelijkertijd bevoegde leraren. Toch is een taalreis meer dan alleen een taalcursus, daarom bieden wij ook uiteenlopende accommodaties en bijpassende activiteitenprogramma’s aan.

Wie gaan er op taalcursus voor jongeren?

Het overgrote deel van de jongeren gaat alleen op reis. In het begin best wel spannend, maar je maakt heel erg snel contact met al je klasgenoten! Je hebt les in internationale groepen, dus je ontmoet leeftijdsgenoten uit de hele wereld. Niet alleen tijdens de lessen leer je elkaar kennen, maar ook tijdens de activiteiten die door de internationale taalschool georganiseerd worden. Het programma bestaat o.a. uit sportwedstrijden, excursies, rondleidingen en discoavonden. Een jongerentaalreis is al mogelijk voor cursisten vanaf 12 jaar. Cursisten van 16/17 jaar mogen vaak ook kiezen voor een cursus voor/met volwassenen. Wat voor jou de beste keuze is, hangt o.a. af van de mate van zelfstandigheid. We adviseren je graag over de taalcursussen voor jongvolwassenen

In welke landen kun jij terecht voor een taalcursus in het buitenland?

StudyTravel heeft een veelzijdige selectie van taalcursussen voor jongeren in het buitenland. Er is dus voor elk wat wils! Je kunt kiezen uit de volgende talen: Engels, Spaans, Frans, Duits of Italiaans.

Als de Engelse jongerencursus jou het meest aanspreekt, heb je keuze uit de landen Engeland, Ierland, Malta en de VS. Voor een taalreis gecombineerd met zon, zee, strand kies je bijvoorbeeld voor Malta. In Engeland is het jongerenprogramma in Exeter of in Cambridge erg populair.

Word je nou juist enthousiast van een taalcursus Spaans voor jongeren, dan kun je onder andere naar de bruisende Spaanse steden Málaga, Cádiz of Valencia.

Parijs, Nice en Montpellier zijn Franse metropolen waar jongerencursussen Frans worden aangeboden. Vind je het leuk om te leren surfen tijdens je taalreis, dan is wellicht Biarritz voor jou dé bestemming.

Een Duitse taalcursus voor jongeren kun je volgen in ons buurland Duitsland, maar ook in het bergachtige Oostenrijk.

Misschien is het altijd al jouw droom geweest om Italiaans te spreken, dan kan dat natuurlijk ook. De Italiaanse jongerencursus kun je volgen in Salerno en Lignano.

De exacte invulling van de jongerencursussen verschilt per taalschool. Per taalcursus zie je voor welke leeftijdsgroep het programma geschikt is. Over het algemeen geldt dat jongeren tot 16 jaar continu onder supervisie van begeleiders staan. Ben je 16 jaar of ouder, dan heb je meer vrijheid en mag je ook alleen op pad.

Goed om te weten als je een taalcursus gaat volgen in het buitenland

Bij het uitzoeken van taalcursussen voor jongeren komen veel dingen kijken. Zo zijn er verschillende niveaus waarop jongeren les kunnen krijgen en is het activiteitenprogramma natuurlijk ook belangrijk.

Verschillende soorten niveaus voor jongeren

De ene student heeft door de jaren heen al veel talenkennis opgedaan terwijl de ander bij de basis van start wil gaan. Jij bent misschien een beginner of juist al behoorlijk gevorderd; taalcursussen voor jongeren in het buitenland worden daarom op meerdere niveaus aangeboden. Er is een passende cursus voor iedereen!

Activiteitenprogramma voor jongeren tijdens een taalreis

In het buitenland een taal leren is natuurlijk te gek, maar het uitgebreide activiteitenprogramma maakt de taalreis nóg leuker! Het programma bestaat o.a. uit sportwedstrijden, excursies naar omliggende steden, rondleidingen door de stad, filmavondjes, barbecues, bowlen en thema-avonden. Zo kun je de bestemming op een hele speciale manier ontdekken. En dat allemaal naast je taalcursus!

Lees meer over de andere mogelijkheden betreffende onze taalreizen in het buitenland!

lees verder »
 

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes