Italiaans leren in Salerno voor jongeren


De Italiaanse stad Salerno, gelegen in de golf van Salerno, is met haar milde zeeklimaat een heerlijke bestemming voor jongeren om Italiaans te leren in de zomervakantie! Samen met leeftijdsgenoten kunnen jongeren in de zomerperiode genieten van Italiaanse lessen en activiteiten om zo ook de vele historische bezienswaardigheden in de omgeving te ontdekken. Het heerlijke Mediterrane klimaat, de prachtige stranden en de vriendelijke Zuid-Italiaanse sfeer maken Salerno de ideale omgeving voor jongeren om Italiaans te leren!

Taalreizen naar Salerno voor jongeren van 11 t/m 16 jaar

Onze partnerschool in Salerno, Accademia Italiana, organiseert twee programma’s speciaal voor jongeren van 11 t/m 16 jaar. De programma’s zijn volledig afgestemd op de wensen en behoeften van jonge studenten die Italiaans willen leren.

Leer Italiaans samen met andere jongeren middenin de stad

Jongeren die houden van het stadsleven en die Salerno stad willen ontdekken tijdens hun taalreis, kunnen ervoor kiezen om Italiaans te leren middenin het centrum van Salerno. De taalschool (waar ook de volwassenen les hebben) bevindt zich in een authentiek pand, dichtbij het historische centrum van Salerno en het prachtige strand, waar jongeren na de lessen graag tijd doorbrengen. Jongeren die voor deze locatie kiezen, zullen verblijven bij Italiaanse gastgezinnen in Salerno. Door bij een Italiaans gastgezin te verblijven, blijf je na de lessen bezig met het leren van de Italiaanse taal. Er is geen betere manier om de Italiaanse taal en cultuur goed te leren kennen! Er verblijven ca, 2 tot 3 jongeren bij één gastgezin. 

Leer Italiaans samen met andere jongeren in pittoresk Pontecagnano

Voor jongeren die op zoek zijn naar een zomerkamp wordt er een programma georganiseerd om Italiaans te leren in het dorpje Pontecagnano, op ca. 15 km van de stad Salerno. Op deze locatie zullen de jongeren lessen volgen én verblijven in een hotel met een privéstrand. In het hotel is 24 uur per dag begeleiding aanwezig en er verblijven hier jongeren vanuit de hele wereld. De lessen, activiteiten en accommodatie vinden allemaal plaats op dezelfde locatie, wat zorgt voor een gezellige en internationale sfeer!

Activiteiten tijdens de taalcursus Italiaans

Bij beide programma’s in Salerno is er een uitgebreid activiteitenprogramma inclusief. Door deel te nemen aan de activiteiten zullen de jongeren ook na de lessen bezig blijven met het leren van de Italiaanse taal. Verder zorgen de activiteiten natuurlijk voor ontzettend veel plezier en ontspanning na de Italiaanse lessen! Zo worden er bijvoorbeeld activiteiten georganiseerd op de locaties zelf, zoals kooklessen, creatieve workshops (zoals schilderen en pottenbakken) en sportactiviteiten (Beach volleybal). Ook worden er excursies georganiseerd in Salerno (bijvoorbeeld naar het oude centrum) en in de prachtige omgeving van deze stad! 

Volg een taalcursus Italiaans in je tussenjaar

Jongeren die van plan zijn om voor langere tijd Italiaans te leren, bijvoorbeeld als opvulling van een tussenjaar, kunnen kiezen voor een programma voor volwassenen. Deze programma’s zijn voor studenten van 16 jaar en ouder en vinden het hele jaar door plaats, op verschillende locaties in Italië. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de taalcursussen Italiaans in Italië voor volwassenen.

Ben jij van plan om deze zomer deel te nemen aan een jongerenprogramma Italiaans? Lees dan verder op de website over alle mogelijke taalcursussen Italiaans in Italië voor jongeren of neem contact met ons op voor meer informatie over de taalreizen naar het buitenland!

lees verder »
Accademia Italiana Juniors
(1)

Taalcursussen voor Jongeren op Accademia Italiana Juniors

Onze partnerschool in Salerno, Accademia Italiana, organiseert een speciaal zomerkamp voor voor jongeren van 11-16 jaar, in twee verschillende locaties: Salerno stad, of in het dorpje Pontecagnano, op ca. 15 km van de stad Salerno. lees verder »
Minimum leeftijd:
11 jaar
Max. per lesgroep:
15 personen
Geopend:
28/06/2021 - 06/08/2021
Cursusperiode:
2-2 weken, 2 weken vanaf €1500

Weer in Salerno

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Okt 22 12 6
Nov 17 9 4
Dec 14 6 3
Jan 12 4 4
Feb 13 5 5
Maart 15 6 5
Apr 18 9 7
Mei 22 12 8
Juni 26 16 9
Juli 29 18 10
Aug 29 18 10
Sept 26 16 8

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes