Een tussenjaar? Ga de wereld in!

Eindexamen achter de rug, gestopt met je studie, een jaartje tussen twee studies of zomaar een paar maanden ertussenuit: dat is dé tijd om jezelf en de wereld te verkennen tijdens een tussenjaar in het buitenland. Dat je dan ook nog een taal perfect leert spreken (of zelfs meerdere talen!), een internationale vriendenkring opbouwt en de cultuur van andere landen leert kennen, maakt het allemaal nog mooier!

Waarom op taalreis tijdens je tussenjaar?

Ga je (misschien) een Engelstalige vervolgopleiding doen? Dan is het handig om eerst je Engels op een hoger niveau te krijgen met een examencursus, bijvoorbeeld met een Cambridge Examencursus in Engeland, Canada of Australië.

• Ga je (misschien) een vervolgopleiding doen waarbij taalkennis belangrijk is, bijvoorbeeld de Hogere Hotelschool of International Business? Waarom dan niet een nieuwe, belangrijke taal leren zoals Spaans, Chinees, Koreaans of Japans

• Een taalreis is een goede voorbereiding op een andere buitenlandervaring zoals bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, au-pair, backpacken of stage. Het contact met de plaatselijke bevolking is veel makkelijker én leuker als je hun taal goed spreekt!

• Gewoon omdat het één van de leukste dingen is om te doen tijdens een tussenjaar! Je bouwt een internationale vriendenkring op, leert de taal en cultuur van het land en zoals een oud-cursist ons vertelde: "Ik heb naast 2 talen ook mijzelf leren kennen!" (Isabelle, taalreis naar Vancouver en Valencia).

Tussenjaar / Gapyear

Een tussenjaar is een onvergetelijke ervaring

Een taalreis is de perfecte invulling van een tussenjaar. Heb je geen jaar de tijd maar “slechts” een paar maanden? Geen nood, onze taalcursussen zijn er in alle soorten en maten, voor alle niveaus. Er zijn programma’s tot 40 weken, dus je kunt precies zo lang gaan als jij wil.

Hoe stel je je gapyear samen?

Je kunt ervoor kiezen je hele studieperiode te wijden aan één taal. Zo kun je bijvoorbeeld een “academisch jaar” gaan doen in bijvoorbeeld Rome. Die programma’s bestaan niet alleen uit taalonderwijs, maar er wordt ook aandacht gegeven aan cultuur, literatuur en geschiedenis. De voorbereiding voor een examen is ook inbegrepen zodat je het programma kunt afsluiten met een officieel diploma. Daarnaast is het ook mogelijk om op andere bestemmingen voor een langere tijd te verblijven. Hiervoor maken we graag samen met jou een programma om maat naar jouw wensen.

Wil je liever je tijd verdelen tussen twee talen tijdens je gapyear en die allebei perfectioneren, dan kun je verschillende bestemmingen en cursussen combineren. Bijvoorbeeld beginnen met een Cambridge cursus in Bristol (om een officieel diploma in de Engelse taal te halen) en vervolgens 3 maanden Florence om een stevige kennis van de Italiaanse taal op te doen.

Wij helpen je graag een programma samen te stellen dat is afgestemd op jouw wensen, tijd en budget.

Extra service: eindexamengarantie

Wil je wachten met reserveren totdat de examenuitslagen bekend zijn? Niet doen! Maak gebruik van onze eindexamengarantie: boek nu alles volgens jouw wensen zodat je later niet achter het net vist. Sommige accommodaties (met name residenties) zijn heel geliefd en snel volgeboekt. Vermeld bij je boeking dat je gebruik maakt van de eindexamengarantie en je kunt kosteloos annuleren als er toch iets mis gaat. Dit kost slechts €75,-. En als je een annuleringsverzekering afsluit, is het gratis (inclusief bij de verzekering). 

Tussenjaar / Gapyear

Hoe vind je dé cursus voor jouw tussenjaar ? 

Kies in de zoekfunctie hierboven voor de taalcursussen voor volwassenen, en kies eventueel ook de taal en/of bestemming. Dan krijg je een overzicht van alle bestemmingen cq. taalscholen.

Of bekijk de mogelijkheden per bestemming:
Engels leren in het Verenigd Koninkrijk, de VS, Canada, Ierland, Malta, Nieuw-Zeeland, Australië of Zuid-Afrika
Spaans leren in Spanje of Latijns-Amerika
Frans leren in Frankrijk of Canada
Duits leren in Duitsland of Oostenrijk
Italiaans leren in Italië
Portugees leren in Portugal of Brazilië
Chinees leren in China
Japans leren in Japan
Koreaans leren in Zuid-Korea

Ben je op zoek naar een bepaalde cursus? Kijk dan bij onze uitgebreide zoekfunctie: kies eerst de taal die je wil leren, bij ‘Voor wie’ kies je volwassenen, en bij type cursus kies je de cursus die je wil volgen, of het diploma dat je wil behalen. Dan verschijnen alle taalscholen en/of cursussen die aan jouw wensen voldoen.

Je kijkt dus altijd bij de taalcursussen voor volwassenen. Waarom? De jongerencursussen zijn voornamelijk zomercursussen waarbij je een volledig programma boekt inclusief activiteiten, begeleiding en excursies. Ook heel leuk, maar niet geschikt voor een langere periode buiten de zomer. De cursussen voor volwassenen zijn geschikt vanaf 16 of 17 jaar (afhankelijk van de taalschool).

Gratis persoonlijk advies of een second opinion over je plannen?

Kom langs op één van onze informatiedagen. Je kunt natuurlijk ook een afspraak maken om op een andere dag langs te komen. En wil je liever niet langskomen, dan kunnen we ook een afspraak via teams of een telefonische afspraak maken. Dan nemen wij alle tijd om de mogelijkheden, wensen en voorkeuren voor een tussenjaar in het buitenland naast elkaar te leggen en een persoonlijk advies te geven. Natuurlijk beantwoorden wij ook graag al je vragen per chat, telefoon (024 3 888 666) of e-mail (info@studytravel.nl). Meer informatie over een tussenjaar vind je ook op de website van het tussenjaarkenniscentrum.

laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes