Taalcursus Engels in Engeland voor volwassenen


Engels leren voor volwassenen kan op verschillende plekken in Engeland. Door een taal te leren in het land waar de taal ook gesproken wordt, zal je  nóg meer van de taal leren. Daarbij kan je alles wat je geleerd hebt meteen toepassen in de praktijk! Tijdens de taalcursus ontmoet je ook andere volwassenen van over de hele wereld die op taalreis zijn. Leuk om na de Engelse lessen gezellig samen op pad gaan.

Waar kun je heen voor een taalcursus?

Een taalcursus Engels in Engeland voor volwassenen betekent volop keuze uit taalcursussen en bestemmingen! Je kunt Engels leren in één van de Engelse badplaatsen, één van de bekende universiteitssteden of volg een taalcursus Engels in de bruisende hoofdstad Londen. Volop keuze dus! Alle steden in Engeland hebben hun eigen unieke kenmerken, bezienswaardigheden en gewoontes. Zo leer je niet alleen de taal van het land kennen maar ook de Engelse cultuur. Welke locatie je ook kiest, je zal een onvergetelijke tijd hebben.

Een taalcursus Engels aan de kust

Lekker naar de kust? Dan zijn steden zoals Torquay, Bournemouth of bijvoorbeeld Brighton een ideale bestemming voor een Engelse taalcursus voor volwassenen. Geniet van de kilometerslange zandstranden, de indrukwekkende kust en de pittoreske havens. Daarnaast is er in de stad ook vanalles te beleven; zo zijn er veel restaurants, gezellige pubs en winkels waar je na de lessen naartoe kunt.

Kies voor de binnenlandse gezelligheid

Een populaire klassieker is natuurlijk Londen, ook hier worden taalcursussen Engels aangeboden voor volwassenen. Deze metropool is een adembenemende stad waar je zeker een keer in je leven  moet zijn geweest. Daarnaast is ook Exeter een leuke bestemming waar je kunt genieten van de prachtige landschappen van Zuid-Engeland. Exeter is daarbij één van de zonnigste delen van Engeland. Of wat dacht je van Liverpool? Wellicht ken je deze stad al als thuisplaats van de Beatles haar voetbalclubs. Maar wist je ook al dat Liverpool in 2008 was uitgeroepen tot de Europese hoofdstad van Cultuur? Voor de wat jongere studenten is de bruisende universiteitsstad Bristol altijd een aanrader. De vele (internationale) studenten zorgen voor een gezellige en levendige sfeer waardoor je je meteen thuis voelt. Alle bestemmingen waar je als volwassene een taalcursus Engels kunt volgen vind je onderaan deze pagina. Welke stad kies jij?

Welke soorten lessen zijn er te volgen?

Wat betreft de taalcursussen Engels in Engeland voor volwassenen is er voor ieder wat wils; van groepslessen Engels tot individuele lessen, en van voorbereiding op de Cambridge examens tot zakelijk Engels. Er is altijd een cursus die bij jou past! De Intensieve cursus focust zich op algemeen Engels. Deze cursus volg je in een groep van maximaal 8 á 12 andere studenten. Er is dus veel persoonlijke aandacht! Dien je een specifiek onderwerp te behandelen of heb je de cursus nodig voor je werk? Tijdens individuele lessen heb je de mogelijkheid om meer aandacht te besteden aan specifieke topics die jij graag wil behandelen.

Wat doe je tijdens een taalcursus?

Een taalcursus volg je natuurlijk om de taal te leren. Je zal van maandag tot en met vrijdag elke dag een aantal lesuren intensief les hebben. Deze lessen zijn dan ook puur en alleen gericht op de Engelse taal. Dit doe je door onder andere dieper in te gaan op de schrijfvaardigheid en spreekvaardigheid van de taal. Naast de Engelse taallessen heb je ook tijd om eens deel te nemen aan één van de vele activiteiten die door de taalschool georganiseerd worden. Je leert hierdoor het land en je medestudenten beter kennen. Dit maakt een taalcursus Engels voor volwassenen niet alleen erg leerzaam, maar ook ontzettend leuk. 

Nieuwsgierig geworden naar alle taalcursussen Engels in Engeland? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Benieuwd naar alle mogelijkheden voor een cursus via StudyTravel? Bekijk alle taalreizen in het buitenland op onze website!

lees verder »
 
 

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes