Engels leren in Oxford voor volwassenen


Engels leren voor volwassenen in Oxford: een stad gekenmerkt door de eeuwenoude universiteit, de oudste van Engeland zelfs. De colleges staan hier verspreid over de stad en overal tref je Engelse studenten aan. Oxford is al meer dan 800 jaar een thuis voor studenten en vele geleerden geweest. Door de aanwezigheid van de vele buitenlandse cursisten in Oxford die hier Engels leren, heerst in deze oer-Engelse stad een levendige, internationale sfeer. Indrukwekkende historische gebouwen, middeleeuwse straatjes, modieuze kledingwinkels, mooie parken en gezellige pubs: Oxford heeft voor elk wat wils! Een volwassenencursus neemt je hier mee in de historische sfeer van deze klassieke, Engelse stad. Bovendien ligt Oxford op minder dan twee uur rijden van Londen en op kortere afstand van vele andere boeiende plaatsen zoals Woodstock en Stratford-upon-Avon. Ontdek zelf deze elegante en tegelijkertijd intellectuele bestemming, die een typisch voorbeeld vormt van de Britse levensstijl. Tijdens het leren van de Engelse taal in Oxford is een volledige onderdompeling in de Britse cultuur gegarandeerd!

 

Oxford International Education: die naam zegt alles

De eerste partnerschool in deze stad ligt op steenworp afstand van High Street, in hartje Oxford. Winkels, restaurants en de ‘colleges’ liggen hier allemaal in de buurt. Verder telt de school in totaal 7 leslokalen, een zelfstudieruimte, een computerruimte en er is overal wifi in het pand. De klassen zijn klein (maximaal 15 cursisten) en bestaan uit een mix van cursisten van over de hele wereld, waardoor je je snel thuis zal voelen op deze school. Je kan de zelfstudieruimte gebruiken om na de lessen verder te werken aan je taalkennis, maar je kan de ruimte ook benutten om een vriendenkring op te bouwen. Engels leren in Oxford en internationale vrienden maken gaat zo dus samen!

 

Je kan ook Engels leren voor volwassenen op EC Oxford

StudyTravel werkt in Oxford ook nog samen met taalschool EC, die een uitstekende locatie kent tussen de inspirerende ‘colleges’ van de Oxford universiteit. Zo profiteer je als cursist van de sfeer van een echte universiteitsstad. Verder is de school goed bereikbaar vanaf het treinstation en liggen ‘Covered Market’ en ‘Bodleian Library’ om de hoek. Er zijn hier 15 leslokalen met interactieve whiteboards, 17 computers, een bibliotheek, studieruimte, studentenlounge, wifi en een keuken voor de cursisten. Daarnaast doet deze taalschool er alles aan om het Engels leren in Oxford zo leuk mogelijk te maken dankzij een uitgebreid activiteitenprogramma. Het Rivers Museum, de University of Oxford en de Botanic Gardens zijn voorbeelden van bezienswaardigheden die je hoogstwaarschijnlijk zal bezoeken tijdens je taalcursus. Ook worden er excursies naar onder andere Cambridge of London verzorgd in de weekenden. Op deze manier leer je als volwassene de Engelse taal spreken, je leert je medestudenten kennen én je maakt kennis met de stad zelf. Dat zijn drie vliegen in één klap! 

 

Beide scholen hebben een ruim aanbod aan taalcursussen

Zo kan je op Oxford International Education een intensieve taalcursus volgen, een IELTS examencursus volgen of je kan kiezen voor een academisch jaar. De laatste optie is een programma dat vergelijkbaar is met de intensieve cursus van 20 of 30 lessen, maar met een minimumduur van 24 weken, waardoor de totaalprijs gunstiger is. Een voordeel van zo lang Engels leren in Oxford is dat Engels je tweede moedertaal zal worden! Op EC kan je je taalkennis verbeteren door middel van een intensieve taalcursus, een Commercieel Engelse cursus, een IELTS examencursus of een individuele taalcursus

 

De Engelse taal leren in Oxford dankzij onze accommodaties

Via Oxford International Education kan je verblijven bij een Engels gastgezin of in een residentie, waarbij je de badkamer en keuken deelt met medestudenten. Ga je puur voor de taal en cultuur? Of zijn sociale contacten een must? Dit is de vraag die je jezelf moet stellen. Bij EC zijn er nog meer accommodatieopties, namelijk: een appartement dat je deelt met medestudenten of juist in een gastgezin óf je kan in de zomermaanden in de residentie ‘Slade Park’ verblijven. Welke keuze je ook maakt, één ding is zeker: Je zal op deze manier als volwassene ook Engels leren buiten de lessen om. 

 

Mocht je interesse hebben in een alternatieve taalcursus Engels voor volwassenen in Engeland of in andere taalreizen in het buitenland, dan kan dat natuurlijk ook! 

 

lees verder »

Taalcursussen voor Volwassenen op Oxford International Education

In het centrum van Oxford, op steenworp afstand van High Street, vind je onze taalschool Oxford International Education. In de directe omgeving van de taalschool vind je winkels, restaurants en de kenmerkende prachtige 'colleges'. De taalschool beschikt over 7 leslokalen, zelfstudie- en computerruimtes en er is wifi in het hele gebouw.   lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
15 personen
Geopend:
hele jaar
EC Oxford
(1)

Taalcursussen voor Volwassenen op EC Oxford

Onze partnerschool EC Oxford ligt dichtbij het treinstation, covered Market en Bodleian Library. De school is bovendien gelegen tussen vele inspirerende "colleges" van Oxford University, dus je proeft meteen de sfeer van een echte universiteitsstad! De school beschikt over 15 leslokalen, met een totale capaciteit van 204 studenten. Ook zijn er 17 computers, Interactive Whiteboards, Wi-Fi, een bibliotheek, een studieruimte, een studentenlounge, en een keukentje voor studenten. De eerste dag wordt je hartelijk ontvangen met de zogenaamde EC “orange carpet experience”, waarbij je letterlijk over een oranje loper mag lopen! lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
15 personen
Geopend:
hele jaar

Weer in Oxford

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Juni 20 12 7
Juli 22 14 6
Aug 21 13 6
Sept 19 11 5
Okt 14 8 3
Nov 10 5 2
Dec 7 4 1
Jan 6 2 1
Feb 7 2 2
Maart 10 3 4
Apr 13 6 5
Mei 17 8 6

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes