Taalcursus Engels in Oxford

Kings Education

De taalschool Kings Education in Oxford geeft je het echte University College gevoel. De verschillende locaties zijn verdeeld over de stad en allemaal goed bereikbaar. De meeste cursussen worden op de St. Michaels locatie gegeven. Het St. Michaels gebouw is gevestigd in een kleurrijk gebouw in het centrum van Oxford. Om de hoek van het St. Michaels gebouw, op Alfred Street, staat nog een bijgebouw met extra klaslokalen. Op loopafstand van deze twee gebouwen, op King Edward Street, vind je de ‘art department’. Ook is er nog de St. Josephs campus, gelegen in de studentenwijk Cowley.

De taalschool is voorzien van volledig uitgeruste klaslokalen met interactieve whiteboards, een computerruimte, studentenlounges en gratis WIFI.

Activiteitenprogramma

Kings Education organiseert verschillende activiteiten voor de studenten. Sommige activiteiten worden gratis aangeboden, zoals een fotografieworkshop of de wekelijkse activiteiten zoals yoga of voetbal. Een aantal activiteiten en de excursies worden tegen extra betaling aangeboden, zoals een avond naar het theater, een pub quiz avond of excursies naar bijvoorbeeld Londen en Brighton. Iedere maand is er een nieuw activiteitenprogramma, gebaseerd op de tijd van het jaar. Uiteraard is niks verplicht en kies je zelf waar je wel en niet aan mee doet.

Minimum leeftijd: 16 jaar

Intensief

De intensieve cursus bestaat uit 20 of 28 lesuren per week en focust zich op de belangrijkste communicatievaardigheden zoals spreken, lezen, luisteren en schrijven. Je leert effectief en zelfverzekerd te communiceren in het Engels.

De 20 lesuren per week richten zich alleen op algemeen taalonderwijs. Wanneer je kiest voor 28 lesuren per week dan volg je aanvullend 8 lesuren "Special Interest Groups". Deze lessen richten zich op verschillende specialisaties zoals bijvoorbeeld: uitspraak, vocabulaire, discussies voeren, Britse geschiedenis en cultuur, muziek, drama en meer. Het aanbod kan per week wisselen.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Cambridge examen

Tijdens de Cambridge examencursus werk je aan je algemene Engelse taalvaardigheden en word je voorbereid op het Cambridge FCE of CAE examen. Je volgt 28 lesuren per week. 20 lesuren worden besteed aan algemeen Engels en de overige 8 lesuren worden gericht op Cambridge FCE of CAE examenvoorbereiding. 

Minimum leeftijd is 16 jaar.

IELTS

Tijdens de IELTS examencursus werk je aan je algemene Engelse taalvaardigheden en word je voorbereid op het IELTS examen. De cursus heeft een minimum duur van 2 weken. Hoe lang je nodig hebt is afhankelijk van je huidige niveau Engels en de IELTS score die je moet behalen. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

De cursus bestaat uit 28 lesuren per week, waarvan 20 lesuren algemeen Engels en 8 lesuren gericht op IELTS examenvoorbereiding. 
 

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Engels, kunst en design

Tijdens de cursus Engels, art en design, leer je algemeen Engels terwijl je ook de kans krijgt om je creativiteit de vrije loop te laten in één van de mooiste en meest iconische steden van Engeland.  De cursus bestaat uit 20 lesuren algemeen Engels waarbij je je focust op de belangrijkste communicatievaardigheden zoals spreken, lezen, luisteren en schrijven. Je leert effectief en zelfverzekerd te communiceren in het Engels. Hiernaast volg je 8 lesuren “art and design” waarbij je kunt werken aan vaardigheden zoals tekenen, schilderen, fotografie, 3D design, mode en textiel, beeldhouwen en meer. Ook krijg je de kans om de wereldberoemde kunstgalerijen te bezoeken zoals “Modern Art Oxford”.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Gastgezin

Bij een gastgezin leer je het Engelse leven echt goed kennen. Je verblijft hier in een 1-persoonskamer op basis van logies/ontbijt of halfpension (ontbijt en avondmaaltijd).  Je hebt een eigen slaapkamer en deelt de badkamer met de andere bewoner(s). Reis je samen met iemand? Dan kun je ook kiezen voor een 2-persoonskamer. De gastgezinnen wonen allemaal op max. 60 minuten reisafstand van de taalschool en zijn goed bereikbaar vanaf de schoollocaties.

Voor jongeren van 16 en 17 jaar zijn er speciale gastgezinnen geselecteerd. Voor hen gelden bepaalde regels zoals een avondklok.

Residentie

De residentie “Wavy Gate” is gelegen in de creatieve studentenwijk Cowley. De St. Michaels schoolcampus ligt op ca. 25 minuten lopen en de St. Josephs schoolcampus ligt op ca. 15 minuten lopen van de residentie. In de directe omgeving vind je vele cafés, restaurants, bars, winkels en andere faciliteiten. Het centrum van Oxford ligt op ca. 25 minuten loopafstand. Je verblijft in een eenpersoonskamer met eigen badkamer. Je deelt de gedeelde ruimtes, zoals de keuken en woonkamer, met maximaal zes andere studenten. Ook is er een gemeenschappelijke wasruimte en tuin. In de residentie woont een opzichter waar je altijd bij terecht kunt met vragen. Het verblijf is op basis van logies, er zijn geen maaltijden inbegrepen.

De residentie heeft een apart deel voor minderjarige jongeren van 16 en 17 jaar. Voor hen gelden bepaalde regels zoals een avondklok.

Appartement

Er zijn verschillende appartementen in Oxford. De appartementen liggen op ca. 15 tot 40 minuten loop- of reisafstand van de schoollocaties. Per appartement zijn er ca. 4 tot 12 slaapkamers, allemaal met eigen badkamer. Verder is er per appartement een gedeelde keuken/eetkamer en tuin waar je samen kunt eten.

De minimum leeftijd voor verblijf in een appartement is 18 jaar.

Weer in Oxford

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
Dec 7 4 1
Jan 6 2 1
Feb 7 2 2
Mar 10 3 4
Apr 13 6 5
May 17 8 6
June 20 12 7
July 22 14 6
Aug 21 13 6
Sept 19 11 5
Oct 14 8 3
Nov 10 5 2
laatst bekeken

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes