Engels leren in Cambridge


De klassieke stad Cambridge is een prachtige bestemming om Engels te leren. Het is een echte universiteitsstad die bol staat van de indrukwekkende architectuur. De naam Cambridge is ontstaan vanwege de rivier Cam, die door de stad heen stroomt, en ‘bridge’ staat voor de enige brug die vroeger over de rivier heen ging. De Universiteit van Cambridge bestaat uit 31 prestigieuze colleges verdeeld over de stad. De meest bekende gebouwen zijn King’s College inclusief kapel en St. John’s College inclusief de Bridge of Sighs. Het is tevens leuk om een boottocht te maken over rivier de Cam. In Cambridge wordt dit ‘punten’ genoemd, omdat je vaart in een smalle boot met platte bodem die door iemand vooruit wordt geduwd met een stok. Er is altijd wel een cursus die bij je past in Cambridge, zowel voor jongeren als voor volwassenen. Cambridge is de perfecte locatie voor een taalcursus Engels in Engeland!

Volg een taalcursus Engels op een internationale taalschool

Wanneer je een taalcursus volgt in het buitenland, kom je terecht op een internationale taalschool. Dat is ook het geval in Cambridge, waar de taalcursussen Engels voor jongeren worden gehouden op onze partnerscholen Embassy English Juniors en Studio Cambridge Juniors. De taalcursussen Engels in Cambridge voor volwassenen vinden plaats op onze partnerschool Studio Cambridge. De scholen liggen net iets buiten het centrum, maar je bent op loopafstand verwijderd van de bezienswaardigheden in het hart van Cambridge. 

Ontmoet cursisten van over de wereld tijdens het Engels leren

Tijdens een taalcursus Engels volg je doordeweeks les op de taalschool. Op de eerste lesdag word je in de juiste lesgroep ingedeeld waarin je omringd zal worden met cursisten van jouw niveau. De cursisten zijn afkomstig van overal ter wereld, dus je wordt meteen aangemoedigd om Engels te spreken en leert daarnaast ook meer over andere culturen. Bovendien kun je buiten de lessen om met medecursisten activiteiten ondernemen of deelnemen aan de activiteiten van de taalschool.  

Wat is er te doen in Cambridge naast het volgen van een taalcursus?

Naast het ‘punten’ en het bezichtigen van de imposante colleges, kun je nog veel meer dingen doen in Cambridge. Bezoek bijvoorbeeld de kerk van St. Mary the Great, the Round Church of het Fitzwilliam Museum. Hier wordt de kunst en geschiedenis van de Universiteit van Cambridge tentoongesteld. Wanneer je graag even tot rust wil komen, is een bezoek aan de Cambridge University Botanic Gardens een goed idee. Het bijzondere uiterlijk van de Mathematical Bridge, die twee delen van Queens’ College aan elkaar verbindt, moet je ook gezien hebben. Tussen de Engelse lessen door kun je ook over de Market Hill lopen. In Cambridge staat tevens de pub waarin de ontdekking van het DNA is aangekondigd.

Verblijf in een gastgezin wanneer je in Cambridge Engels leert

Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft accommodatie wanneer je op taalreis gaat naar Cambridge. De meest effectieve manier om de Engelse taal onder de knie te krijgen, is door te kiezen voor verblijf bij een gastgezin. Deze gezinnen zijn zorgvuldig geselecteerd door de taalschool en weten hoe het is om internationale cursisten over de vloer te krijgen. Je oefent dan niet alleen je Engels buiten de lessen om, maar leert ook de Engelse cultuur van dichtbij kennen; ideaal! Voor cursisten die liever met andere cursisten van de taalschool verblijven of meer privacy willen, zijn er ook opties.

Heb je interesse om Engels te gaan leren in Cambridge? Of wil je meer weten over de andere mogelijke taalreizen naar het buitenland? Laat je persoonlijk adviseren door ons team; wij helpen je graag verder bij het organiseren van jouw taalreis.

lees verder »
 

Taalcursussen voor Jongeren op Studio Cambridge Juniors

Onze partnerschool Studio Cambridge biedt verschillende jongerenprogramma's aan. Ieder programma is ontworpen voor een bepaalde leeftijdsgroep en vindt op een aparte locatie plaats. Het aantal lessen, type accommodatie en het activiteitenprogramma verschilt per programma. Kies het programma dat jou het meeste aanspreekt! lees verder »
Minimum leeftijd:
13 jaar
Max. per lesgroep:
16 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Campus, Gastgezin
Cursusperiode:
1-8 weken, 1 week vanaf €1325

Taalcursussen voor Volwassenen op Studio Cambridge

Onze taalschool Studio Cambridge is de oudste taalschool in Cambridge. Het hoofdgebouw is een Victoriaanse villa op 10 minuten loopafstand van het centrum. Hier vinden alle cursussen plaats behalve in juli en augustus. In de zomer worden in het hoofdgebouw jongerencursussen gegeven en verplaatsen de cursussen voor volwassenen zich naar een mooi College-gebouw op 10 minuten van Studio Cambridge en 20 minuten van het centrum. Op beide locaties zijn een cafetaria en computers met internet beschikbaar voor de cursisten. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
16 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
1-32 weken, 1 week vanaf €502

Weer in Cambridge

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
July 22 14 6
Aug 21 13 6
Sept 19 11 5
Oct 14 8 3
Nov 10 5 2
Dec 7 4 1
Jan 6 2 1
Feb 7 2 2
Mar 10 3 4
Apr 13 6 5
May 17 8 6
June 20 12 7
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes