Taalcursus Engels in Engeland


Engels is één van de wereldtalen en deze taal wordt dan ook in ontzettend veel landen gebruikt als tweede taal. Als je een taalcursus Engels gaat volgen, kun je op een leuke en snelle manier Engels leren. Het aanbod aan bestemmingen is enorm, maar Engeland is één van de meest populaire landen voor een taalcursus Engels. De taal is natuurlijk afkomstig uit dit land en velen vinden dat hier met het meest prestigieuze accent wordt gesproken. Engeland ontwikkelt zich snel en is inmiddels één van de meest dynamische landen om op taalreis te gaan. Wanneer je een taalcursus volgt in dit land leer je niet alleen de taal, maar ook de échte Britse cultuur kennen. Je kunt Engels leren op één van vele populaire bestemmingen die wij voor je hebben geselecteerd. Ontdek de stad van jouw keuze en leer snel Engels met een prachtig Brits accent!

Op welke bestemmingen in Engeland kun je Engels leren?

In Engeland is er voor iedere cursist een passende bestemming. Of je nou houdt van een gemoedelijke (kust)plaats of meer van een dynamische wereldstad: er zijn mogelijkheden genoeg. 

Taalcursussen Engels aan de Engelse kust

Veel cursisten worden aangetrokken door de Engelse kust. Niet zo gek overigens, want de zuidkust van Engeland zit vol verrassingen. Van eindeloze stranden, indrukwekkende heuvels en kliffen tot aan de Jurassic Coast: de mogelijkheden zijn er eindeloos. Ontdek de prachtige en overweldigende natuur die Engeland te bieden heeft en verblijf in één van de meest gezellige kustplaatsen waar je de Engelse taalcursus volgt. De plaatsen Bournemouth, Brighton, Eastbourne, Portsmouth en Torquay zijn allemaal zeker de moeite waard. Met name Brighton is bij jongeren een erg populaire stad en wordt ook wel ‘London by the sea’ genoemd. Een taalcursus Engels in één van deze kustplaatsen staat garant voor een ontspannen taalreis waarbij Engelse lessen goed gecombineerd kunnen worden met leuke activiteiten.

Engels leren in dynamische Britse steden

Kies je liever voor de gezelligheid en drukte van een grote stad? Dan zijn er ook ontzettend veel leuke opties. De meest populaire bestemmingen zijn natuurlijk Londen, Bristol, Cambridge, Oxford, Liverpool, Manchester en Newcastle. Als je een taalcursus volgt in één van deze overweldigende steden kom je erachter hoe het Engelse leven is. Je leert in deze steden niet alleen je internationale medecursisten kennen, maar je zal ook gemakkelijk in contact komen met de lokale bevolking. 

Natuurlijk zijn er buiten de bovengenoemde plaatsen nog veel meer kleine en middelgrote steden te ontdekken! Denk bijvoorbeeld eens aan Chester, Nottingham en York.

Wie volgen er een Engelse taalcursus in Engeland?

De taalcursussen in Engeland zijn geschikt voor iedereen, van jong tot oud, van beginners tot gevorderden. Iedereen gaat Engels leren met een ander doel en daarom zijn er ontzettend veel verschillende programma’s mogelijk.

Engelse taalcursussen voor volwassenen

De taalscholen voor volwassenen zijn geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar. Alle taalscholen bieden de standaard groepslessen Engels aan, waarbij je les hebt met andere cursisten van jouw niveau. Doorgaans bestaat dit programma uit 15 tot 30 lesuren per week; je kunt de cursus dus zo intensief maken als jij wil. Bovendien zijn er ook verschillende examencursussen mogelijk, voor cursisten die een officieel diploma willen behalen, bijvoorbeeld voor werk of studie. De meest populaire examencursussen zijn de cursussen die je voorbereiden op het IELTS- of het Cambridge examen.

Speciaal voor cursisten van 50 jaar en ouder zijn er de 'Club 50 cursussen'. Neem contact met ons op om na te gaan in welke steden deze programma’s plaatsvinden.

Naast de Engelse taallessen bieden de taalscholen een optioneel activiteitenprogramma aan. Zo kun je per dag bekijken waar je zin in hebt en waaraan je wil deelnemen. De activiteiten en excursies zijn voor alle cursisten van de taalscholen, dus je kunt genoeg anderen leren kennen.

Engels leren in Engeland voor jongeren

Voor jongeren zijn er verschillende taalcursussen Engels beschikbaar. Er zijn programma’s voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Een jongerencursus bestaat uit een compleet pakket van taalcursus, accommodatie en activiteiten. Bovendien is er een hoge mate van begeleiding en toezicht. Mochten je ouders nog twijfels hebben, dan kun je ze wat dat betreft bij deze meteen geruststellen. Indien het de eerste keer is dat je zonder ouders op reis gaat, is het wel een fijn idee dat er altijd iemand in de buurt is waar je je vragen aan kunt stellen en die je kan helpen. Ben je 16 jaar of ouder? Dan kun je kiezen voor een jongerenprogramma, maar je kunt ook meedoen aan een programma voor volwassenen. Heb je liever wat meer vrijheid en heb je bijvoorbeeld al vaker alleen gereisd, dan past een taalcursus voor volwassenen wellicht beter bij jou. Twijfel je? Je leest hier meer over taalcursussen voor jongvolwassen en de verschillen tussen de programma’s voor jongeren en voor volwassenen. 

Taalcursus Engels in Engeland voor leraren en professionals

Leraren en mensen uit het bedrijfsleven kunnen ook bij ons terecht voor een op maat gemaakt programma in het buitenland. Voor zowel leraren als professionals zijn er verschillende programma’s mogelijk om je Engels te verbeteren. Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

Op taalreis naar Engeland met het gezin?

Vind je het leuk om samen met je gezin Engelse lessen te volgen in Engeland en willen jullie dit combineren met een vakantie? Dan is een gezinscursus de ideale combinatie. Tijdens de gezinscursussen krijgen kinderen en jongeren op hetzelfde moment les als ouders én is het mogelijk om met het hele gezin deel te nemen aan activiteiten en excursies. 

Wil je meer weten over alle mogelijke taalcursussen Engels in Engeland of de taalreizen Engels naar het buitenland op andere Engelstalige bestemmingen? Stel ons gerust telefonisch, per mail of via de chat al je vragen, dan adviseren wij je graag! Daarnaast kun je altijd terecht op onze website voor het complete aanbod van taalreizen naar het buitenland!

lees verder »
Volwassenen
>
Volwassenen 30+
>
Volwassenen 50+
>
Jongeren
>
Gezinnen
>
Leraren
>
Professionals
>
 
 
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes