Engels leren in Chester


Chester, de hoofdstad van graafschap Cheshire, is een authentiek Engels stadje in het noordwesten van Engeland, ten zuiden van Liverpool. Er wonen zo’n 80.000 mensen in deze stad die grenst aan Wales en de rivier Dee. Chester heeft een rijke geschiedenis en verschillende overblijfselen van de Romeinse nederzetting zijn er nog te vinden, zoals de oude stadsmuren en het amfitheater. De oudste paardenrenbaan, the Roodee, is te vinden in Chester en is tot op de dag van vandaag nog in gebruik. Als je door de stad struint, kom je de typische zwart-witte huizen tegen bij Chester Rows, maar je ziet ook de prachtig groengekleurde parken waar je heerlijk tot rust kunt komen. Vanaf Chester kun je uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Liverpool, Manchester, Peak district, Snowdonia National Park of de bergen in Wales. Chester is een fijne bestemming voor een taalcursus Engels in Engeland.

Een taalcursus Engels: hoe werkt dat precies?

Wanneer je in Chester Engels gaat leren, volg je van maandag tot en met vrijdag lessen op de taalschool. Op de eerste lesdag word je in de juiste lesgroep geplaatst samen met andere cursisten die op hetzelfde niveau zitten. Deze cursisten zijn afkomstig uit landen van over de hele wereld; je komt dus ook nog eens met heel veel verschillende culturen in aanraking. Als de lessen Engels voorbij zijn, is er de ruimte om samen met medecursisten Chester en omgeving te ontdekken, bijvoorbeeld door deel te nemen aan activiteiten die de taalschool organiseert.

Leer Engels op een internationale taalschool in Chester

De taalcursussen Engels in Chester voor volwassenen, jongeren en professionals worden verzorgd op de internationale taalschool English in Chester. Deze partnerschool heeft meerdere gebouwen gelegen op Stanley Place vlakbij het hart van de stad. De taalschool verzorgt niet alleen de Engelse taallessen, maar ontwikkelt ook een activiteitenprogramma voor alle cursisten.

Chester en omgeving verkennen tijdens het Engels leren

Chester Rows is kenmerkend voor de stad, maar ook de Chester Zoo is een drukbezochte hotspot die jaarlijks veel bezoekers trekt. Het is zelfs een van de best bezochte dierentuinen van Engeland. Qua geschiedenis kun je, naast de restanten van het amfitheater en het oude museum, je lol op bij de ruïne van Beeston Castle en bij Chester Cathedral. Wanneer het buiten lekker weer is, is een uitstapje naar de Ness Botanic Gardens ook geen slecht idee als je Engels leert in Chester. Kortom: er is veel te zien en doen in deze stad!

Kies de geschikte accommodatie wanneer je Engels leert in Chester

Het is mogelijk om in Chester te verblijven bij een gastgezin. Dat is een unieke kans om naast de Engelse taal ook meer te leren over de Engelse cultuur en de gewoontes binnen een gezin. Je beschikt over een slaapkamer en deelt de overige ruimtes met de gezinsleden. Voor cursisten die een voorkeur hebben voor verblijf met andere cursisten van de school tijdens de taalcursus Engels zijn er eventueel ook mogelijkheden.

Wil je Engels gaan leren in Chester? Of heb je misschien toch nog enkele vragen over deze bestemming? Neem gerust even contact met ons op; we beantwoorden graag al je vragen. Bekijk ook eens het complete aanbod taalreizen naar het buitenland

lees verder »

Taalcursussen voor Volwassenen op English in Chester

Onze partnerschool in Chester, English in Chester, is opgezet in 1976. Deze middelgrote school staat bekend om de familiare sfeer met veel persoonlijke aandacht en een professioneel team van medewerkers. In totaal heeft de school 3 gebouwen gelegen op Stanley Place, een kein historisch pleintje in het centrum van Chester. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar

Weer in Chester

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Juni 18 10 8
Juli 19 13 8
Aug 19 13 8
Sept 17 11 7
Okt 13 7 4
Nov 10 4 4
Dec 8 2 4
Jan 8 0 4
Feb 8 0 4
Maart 10 2 6
Apr 12 4 8
Mei 15 7 8

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes