Taalcursus Engels in Chester

ELC Chester

Onze partnerschool in Chester, is opgezet in 1976. Deze middelgrote school staat bekend om de familiare sfeer met veel persoonlijke aandacht en een professioneel team van medewerkers.

In totaal heeft de school 3 gebouwen gelegen op Stanley Place, een kein historisch plein in het centrum van Chester. Het hoofdgebouw van de school beschikt over 14 leslokalen. Verder is er een gemeenschappelijke lounge, koffieruimte en een patio tuin waar in de zomer vaak BBQ's worden georganiseerd.

Karaktereigenschappen van de school:
• Geaccrediteerd door British Council en English UK
• Goede mix van nationaliteiten
• Gratis Wifi
• Patio
• Studentenlounge
• Koffieruimte
• Minimum leeftijd: 16 jaar

Naast het hoofdgebouw is er nog een ander gebouw, het “Language Training Centre”, gelegen aan hetzelfde plein. Hier vinden doorgaans de cursussen voor professionals (minigroep 25+) plaats. Hier zijn in totaal 7 leslokalen en een studentenlounge. Deze ietwat kleinschaligere omgeving maakt het een unieke plek voor 25-plussers om in een professionele en rustige omgeving Engels te leren, met lessen georiënteerd op het bedrijfsleven.

Activiteitenprogramma

Om Chester, de omgeving én je medecursisten beter te leren kennen, kun je deelnemen aan het activiteitenprogramma van de taalschool. Er worden regelmatig sociale- en culturele activiteiten georganiseerd zoals pub nights,een stadstour door Chester, barbecues op school en weekendexcursies naar North Wales, de Lake District, York en Liverpool

In de zomer biedt de school ook jongerencursussen aan voor 13-16 jarigen

Intensief

De standaard intensieve cursussen zijn gericht op het verbeteren van je algemene taalvaardigheden en het effectief kunnen communiceren. Alle aspecten van de taal worden behandeld, met een duidelijke focus op spreken en luistervaardigheid. De cursus bestaat uit 28 lessen (21 klokuren) per week.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Individueel

De individuele cursus met 30 lesuren per week (22½ klokuren) is een goede manier om in korte tijd veel vooruitgang te boeken of je te concentreren op de onderwerpen waar je nog moeite mee hebt. Je hebt les van maandag t/m vrijdag. Mocht er een feestdag in de betreffende lesweek vallen, dan wordt er een korting gegeven.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Cambridge examen

Het Cambridge diploma is een internationaal erkend certificaat dat goed staat op je CV of als je verder wilt studeren in de Engelse taal. De school in Chester biedt examenvoorbereidingscursussen aan die opleiden voor niveau FCE (First Certificate) en CAE (Advanced Certificate). De cursus bestaat uit 30 lesuren examenvoorbereiding per week. 

Lees hier meer over het Cambridge examen.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

IELTS

De IELTS examenvoorbereidingscursussen beginnen elke maandag en bestaan uit 28 lessen per week. 20 lessen staan in het teken van algemeen Engels en aanvullend heb je 6 lessen IELTS voorbereiding en daarnaast nog 2 lessen "academic writing". Het examen is niet inclusief. Indien je ter plekke IELTS examen wil doen, neem dan contact met ons op voor meer informatie over de examendata.
Lees hier meer over het IELTS examen.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Club 50

De Club 50 cursus van 2 weken is speciaal ontwikkeld voor cursisten van 50 jaar of ouder. Je hebt 20 lessen Engels per week (15 uur). Alle onderdelen van de Engelse taal komen tijdens de lessen aan bod, maar de lessen zijn voornamelijk gericht op communicatie. Naast de lessen is er een sociaal programma inbegrepen, waarbij je altijd vergezeld wordt door een medewerker of leraar van de school. De cursussen zijn toegankelijk voor studenten met minimaal beginnersniveau (A1) Engels.

Voorbeeld Nieuwjaars programma Salerno

Minimum leeftijd is 50 jaar.

Minigroep 25+

De cursus minigroep 25+ is speciaal voor cursisten van 25 jaar en ouder die hun algemene Engelse taalkennis willen verbeteren en/of willen werken aan Engels voor op de werkvloer. Deze cursus is afgestemd op jouw specifieke behoeften en helpt je om de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt in het dagelijks leven en in het bedrijfsleven. Er is veel aandacht voor mondelinge communicatie. Alle cursussen worden gegeven door trainers die ervaring hebben met het lesgeven aan professionals. Het beperkte aantal van 6 studenten per groep maakt deze cursus een nog intensievere optie.

Minimum leeftijd is 25 jaar.