Engels leren in Oxford


Oxford is de oudste universiteitsstad van Engeland en verwelkomt jaarlijks zowel Britse als internationale studenten op de prestigieuze universiteit. Er heerst dus een internationale sfeer te midden van de prachtige gebouwen en middeleeuwse straatjes in de stad. Oxford staat ook wel bekend als ‘de stad der dromerige spitsen’ gezien de bouwstijl van de universiteit. Je kijkt je ogen uit bij de 38 colleges van de Universiteit van Oxford waarvan de bekendste Christ Church, Trinity College en Magdalen College zijn. Hoewel de stad dus zelf genoeg bezienswaardigheden te bieden heeft, ben je ook binnen in een uur in Londen. Voor een taalcursus Engels in Engeland is Oxford daarom de perfecte uitvalsbasis om meer van het land te zien.

Engelse lessen volgen op een internationale taalschool

StudyTravel werkt met diverse scholen in Oxford samen. De taalcursussen Engels in Oxford voor jongeren worden gegeven op een aparte locatie buiten het centrum van Oxford, terwijl de taalcursussen Engels voor volwassenen worden verzorgd op een taalschool in het centrum. Op de school ben je als cursist van alle gemakken voorzien om het Engels leren makkelijker te maken. 

Hoe ziet een taalcursus Engels in Oxford eruit?

Tijdens een taalcursus Engels volg je samen met andere internationale cursisten lessen Engels op de taalschool. Het leuke hieraan is dus dat je niet alleen meer leert over de Engelse taal en cultuur, maar ook over andere culturen. Je kunt na de lessen samen met medecursisten deelnemen aan het activiteitenprogramma dat de taalschool heeft ontwikkeld. 

Bij een gastgezin verblijven tijdens het Engels leren

Wil je weten hoe het eraan toe gaat bij een typisch Brits huishouden? Kies dan voor verblijf bij een gastgezin. Dit is een unieke kans om de Britse gewoontes van dichtbij mee te maken. De gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd door de taalschool en weten hoe het is om internationale cursisten die Engels leren in huis te hebben. Er zijn eventueel ook opties wanneer je liever accommodatie wil delen met andere cursisten van de taalschool.

Bezoek de bijzondere bezienswaardigheden in Oxford

In het historische Oxford vind je tientallen bezienswaardigheden, naast de verschillende colleges van de universiteit, die je bezoek echt waard zijn wanneer je Engels leert in deze stad. Wat dacht je van het natuurhistorische Oxford University Museum of Natural History, met toegang tot het archeologische Pitt Rivers Museum, of het eerste universiteitsmuseum Ashmolean Museum? Bijzondere kunstwerken zijn hier te bezichtigen. Het excentrieke Oxford Castle heeft vroeger gediend als gevangenis, maar tegenwoordig kun je het kasteel bezoeken en verkennen. Vanaf dit gebouw heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad. De oudste bibliotheek ter wereld, Bodleian Library, tref je ook aan in Oxford. Al met al is er genoeg te zien en te doen tijdens je taalcursus Engels in deze stad.

Ben je van plan om Engels te gaan leren in Oxford? Of weet je nog niet zeker welke bestemming het beste bij jou past? Neem gerust telefonisch, per mail of via de chat contact met ons op, zodat we je van persoonlijk advies kunnen voorzien. Bekijk daarnaast ook eens naar het complete aanbod taalreizen naar het buitenland.

lees verder »
 

Taalcursussen voor Volwassenen op Oxford International Education

In het centrum van Oxford, op steenworp afstand van High Street, vind je onze taalschool Oxford International Education. In de directe omgeving van de taalschool vind je winkels, restaurants en de kenmerkende prachtige 'colleges'. De taalschool beschikt over 7 leslokalen, zelfstudie- en computerruimtes en er is wifi in het hele gebouw.   lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
15 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €473

Taalcursussen voor Volwassenen op Kings Education

Onze partnerschool Kings Education in Oxford geeft je het echte University College gevoel. De verschillende locaties zijn verdeeld over de stad en allemaal goed bereikbaar. De meeste lessen worden op de St. Michaels locatie gegeven. Het St. Michaels gebouw is gevestigd in een kleurrijk gebouw in het centrum van Oxford. Deze locatie beschikt over 10 klaslokalen. Om de hoek van St. Michaels op Alfred Street staat nog een bijgebouw met nog eens 5 extra klaslokalen. Op loopafstand van deze twee gebouwen, op King Edward Street, vind je de ‘art department’. Deze beschikt over 4 art studio ruimtes. De IELTS cursussen worden gegeven op de St. Josephs campus, gelegen in de studentenwijk Cowley. Alle locaties zijn voorzien van gratis WIFI. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
14 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin
Cursusperiode:
2-24 weken, 2 weken vanaf €936

Taalcursussen voor Jongeren op CES Oxford juniors

Onze partnerschool voor jongeren, CES in Oxford, aan het Ruskin College, gelegen in Headington, is gelegen op 10 minuten rijden met de bus van het centrum van Oxford. Het is een campus met moderne faciliteiten waar studenten les krijgen en verblijven. Maaltijden vinden plaats in de eetzaal op de campus. lees verder »
Minimum leeftijd:
12 jaar
Max. per lesgroep:
15 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
2-4 weken, 2 weken vanaf €2325

Weer in Oxford

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 17 8 6
June 20 12 7
July 22 14 6
Aug 21 13 6
Sept 19 11 5
Oct 14 8 3
Nov 10 5 2
Dec 7 4 1
Jan 6 2 1
Feb 7 2 2
Mar 10 3 4
Apr 13 6 5
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes