Taalcursussen voor senioren

taalcursussen voor senioren in het buitenlandSpeciaal voor oudere cursisten die graag een taal willen leren of verbeteren én met leeftijdgenoten lessen willen volgen, is door verschillende van onze partnerscholen een zeer praktijkgerichte cursus ontwikkeld. Naast de taallessen zijn er veel activiteiten inbegrepen zoals bijvoorbeeld kooklessen, danslessen en het bezoeken van bezienswaardigheden en excursies naar interessante plaatsen in de omgeving. De 50+ cursussen (bij StudyTravel 'Club 50' genoemd) vinden meestal plaats in het voorjaar en najaar.

Spaans leren voor 50+

Voor ouderen die graag de koude herfst in Nederland willen ontvluchten óf willen genieten van een prachtig voorjaar in het zuiden van Spanje, is een taalcursus in Málaga, Nerja of Sevilla een goede uitkomst. De cursussen bestaan uit 3 of 4 lesuren algemeen Spaans per dag waarbij de nadruk ligt op conversatie. Alle taalcursussen worden aangevuld met een uitgebreid activiteiten- en excursieprogramma. De activiteiten verschillen per bestemming en variëren van kooklessen tot een boottocht en van een wijnproeverij tot een stadswandeling.

Cursussen Spaans voor vijftig-plussers vind je in:

Taalcursus Spaans voor senioren in Nerja

Engels leren voor 50+

De taalcurssussen voor oudere cursusisten zijn met name gericht op het verbeteren van de spreekvaardigheid. Behalve conversatielessen wordt natuurlijk ook aandacht besteed aan theorie maar de nadruk ligt op het taalgebruik in dagelijkse situaties. De lessen bestaan uit 3 of 4 lesuren per dag in kleine, internationale groepen. 

Alle bestemmingen voor Engels leren voor 50+:

Frans leren voor 50+

Een taalcursus voor ouderen betekent Frans leren op een ontspannen manier. Spreekvaardigheid en luistervaardigheid worden geoefend tijdens rollenspelen, gebruik van video, artikelen uit tijdschriften en kranten etc. Daarnaast worden de activiteiten in de lessen voorbereid en toegelicht. Vaak is basiskennis Frans nodig om de cursus goed te kunnen volgen.

Klik op onderstaande links voor meer taalcursussen Frans voor ouderen:

 

Italiaans leren voor 50+

Voor de oudere cursisten die zoveel mogelijk willen profiteren van de extra vrije tijd die ze tot hun beschikking hebben, zijn de taallessen voor 50-plussers een ontwikkeld. Er wordt tijdens de taalcursus aandacht besteed aan de grammatica, maar conversatie en het dagelijkse gebruik van de Italiaanse taal vormen het belangrijkste onderdeel van deze cursus. De taalcursussen bestaan uit 3 of 4 lesuren per dag en wordt aangevuld met een uitgebreid activiteiten- en excursieprogramma.

Klik op onderstaande links voor alle 50+ taalcursussen Italiaans:

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes