Taalcursus Italiaans in Triëst

Piccola Università Italiana

Onze partnerschool Piccola Università Italiana in Triëst is gevestigd in een prachtig 18e-eeuws gebouw in Venetiaanse stijl. De boutique-school ligt in het historisch centrum van Triëst, vlakbij de zee. Het doel van de taalschool is om een warme omgeving te vormen waar cursisten vanuit de hele wereld samen komen om Italiaans te leren. De kleinschalige en persoonlijke setting van de school is de ideale omgeving om optimaal Italiaans te leren, door het volgen van een taalcursus gecombineerd met culturele activiteiten.

De taalschool beschikt over 6 klaslokalen, een receptie, bibliotheek, filmruimte en koffieruimte. Er is airconditioning in het gehele schoolgebouw en er is WIFI.

Kenmerken van onze Italiaanse partnerschool in Triëst:

  • Kleinschalige boutique school met een vriendelijk en persoonlijk karakter
  • Kleine lesgroepen van maximaal 8 cursisten
  • Goede nationaliteitenmix
  • Italiaanse lessen op verschillende niveaus; van beginner t/m gevorderd
  • Geaccrediteerd door o.a. IALC en EDUITALIA
  • Gelegen in het centrum van Triëst, op zeer korte afstand van de zee
  • Meer dan 20 jaar ervaring met het lesgeven aan internationale cursisten
  • Uitgebreid cultureel programma

Sociaal programma

Italiaans leren doe je niet alleen binnen het klaslokaal, maar ook door de taal- en cultuur te ervaren! Buiten de Italiaanse cursussen om wordt er vanuit onze partnerschool een sociaal en cultureel activiteitenprogramma georganiseerd. Dit is de ideale manier om je medecursisten en de omgeving beter te leren kennen. Zo worden er regelmatig stadsrondleidingen georganiseerd door Triëst, Italiaanse filmavonden op school, excursies naar bezienswaardigheden of dorpen/steden in de buurt en seminars over de Italiaanse cultuur en geschiedenis.

Intensief

De intensieve cursus Italiaans bestaat uit 20 lesuren per week in kleine groepen van maximaal 8 cursisten. De 4 belangrijkste taalvaardigheden staan tijdens de cursus centraal; spreken, luisteren/begrijpen, lezen en schrijven. Er is zowel aandacht voor conversatie als voor grammatica. Alle cursisten worden ingedeeld op basis van een niveautest. Absolute beginners hoeven de test niet te doen en worden ingedeeld in een beginnersgroep.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Semi-intensief

De semi-intensieve cursus bestaat uit 10 lesuren per week. Je volgt twee lessen per dag, van maandag t/m vrijdag.

Deze cursus is een conversatiecursus. Er zal dus weinig- tot geen aandacht zijn voor grammatica, de aandacht ligt vooral op het gebruik van de taal. Daarom is deze cursus niet geschikt voor beginners.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Speciaal intensief

De cursus speciaal intensief bestaat uit een combinatie van 20 groepslessen per week (de intensieve cursus) én 6 individuele lessen per week. De groepslessen bestaan uit algemeen taalonderwijs in groepen van maximaal 8 cursisten. Hierbij is aandacht voor conversatie en grammatica. De 6 individuele lesuren kunnen geheel naar wens worden ingedeeld. Tijdens de individuele lessen is er alle aandacht om je te focussen op de onderwerpen waar je moeie mee hebt of om specifieke onderwerpen te behandelen. 

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Individueel

De individuele cursus Italiaans bestaat uit 20 lesuren één op één les met een Italiaanse docent(e). Het lesprogramma wordt op je kennisniveau, interesse en/of beroepsveld afgestemd. Mocht je minder of meer dan 20 lessen per week willen reserveren, neem dan contact met ons op voor een aangepaste prijsopgave.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Italiaans & koken

De cursus Italiaans & koken combineert de intensieve groepscursus van 20 lessen Italiaans per week met 3 kooklessen per week. De kooklessen duren ca. 3,5 uur per sessie en vinden 's avonds plaats. Zo leer je naast de taal ook meer over fantastische Italiaanse gastronomie. Je leert typisch Italiaanse specialiteiten te bereiden, onder begeleiding van een chef, waarna er een gezamenlijk diner plaatsvindt.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Italiaans & schilderen

De cursus Italiaans & schilderen combineert de intensieve groepscursus van 20 lessen Italiaans per week met 5 schilderlessen (van elk ca. 2 uur). Je hebt dus ca. 10 uur schilderen per week aanvullend op je Italiaanse cursus. Je kunt voor de schilderlessen kiezen tussen 2 schildertechnieken: waterverf of verf op olie-basis. De schilderlessen vinden plaats op de "Fine Arts School" in Triëst en worden individueel gegeven.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Italiaans & muziek

De cursus Italiaans & muziek combineert de intensieve groepscursus van 20 lessen Italiaans per week met 2 muzieklessen per week van ieder ca. 30 minuten. Je kunt kiezen voor zangles; bijv. opera, jazz, rock, pop etc. Of je kunt kiezen voor les in het bespelen van een instrument; bijv. gitaar, piano, keyboard, trompet, saxofoon, fluit etc.

Op aanvraag is het mogelijk om meer dan 2 muzieklessen per week te volgen, neem contact op met StudyTravel voor meer informatie.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Intensief 60+

De 60+ cursus Italiaans in Triëst is speciaal ontwikkeld voor cursisten van 60 jaar en ouder die een taalcursus Italiaans willen combineren met een cultureel activiteitenprogramma.

De cursus bestaat uit 20 lesuren Italiaans in lesgroepen van maximaal 8 cursisten, van alle leeftijden. Hiernaast is er een sociaal/cultureel activiteitenprogramma inbegrepen voor de deelnemers van de 60+ cursus. Voorbeelden van activiteiten zijn: een stadstour door Triëst, koffie drinken een een historisch café, een bezoek aan een wijn landgoed inclusief een wijn- en olieproeverij, een klassieke Italiaanse filmavond, lunch in een typische "Osteria", museumbezoek, Aperol Spritz proeverij, bezoek aan een kasteel, bezoek aan traditionele dorpen in de omgeving, excursies naar Cividale of Aquileia, en nog veel meer!

Minimum leeftijd is 60 jaar.

Appartement

Dit gedeelde appartement bestaat uit 6 slaapkamers, 4 badkamers en een volledig uitgeruste keuken. Je beschikt over een eigen slaapkamer en deelt de overige faciliteiten met medecursisten. Het appartement beschikt over WIFI, een TV op iedere kamer, een wasmachine/droger en een afwasmachine. Het appartement wordt één keer per week schoongemaakt. De taalschool ligt op ca. 5 minuten loopafstand van het appartement.

Studio

Wanneer je behoefte hebt een meer privacy dan kun je kiezen voor een studio-appartement. Je beschikt dan over een studio met privé slaapkamer, badkamer en kitchenette. Iedere studio beschikt over een TV, airconditioning, wasmachine/droger, afwasmachine en WIFI. De studio's worden één keer per week schoongemaakt. De taalschool ligt op ca. 2 tot 20 minuten loopafstand van de studio's.

Gastgezin

De beste manier om de Italiaanse taal- en cultuur van dichtbij mee te maken is door bij een gastgezin te verblijven. Je verblijft bij Italianen in huis, dit kan een alleenstaand persoon zijn, een echtpaar of een gezin. Je beschikt over een eigen slaapkamer en deelt de badkamer met het gastgezin en/of andere cursisten. Sommige gastgezinnen hebben ruimte voor meerdere cursisten tegelijk. Je kunt kiezen voor logies en ontbijt of halfpension. Wanneer je kiest voor halfpension krijg je de kans om samen met het gastgezin te eten en te genieten van de Italiaanse keuken.

De meeste gastgezinnen wonen op maximaal 40 minuten loop- of reisafstand van de taalschool. Niet alle gastgezinnen wonen in Triëst zelf, ze kunnen ook in gebieden rondom de stad wonen.

Studio 60+

Cursisten die deelnemen aan de 60+ cursus verblijven in een studio-appartement. Je beschikt over een studio met privé slaapkamer, badkamer en kitchenette. Iedere studio beschikt over een TV, airconditioning, wasmachine/droger, afwasmachine en WIFI. De studio's worden één keer per week schoongemaakt. De taalschool ligt op ca. 2 tot 20 minuten loopafstand van de studio's.

laatst bekeken

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes