Engels leren in Newcastle


De levendige studentenstad Newcastle telt ongeveer 300.000 inwoners. Newcastle stond vroeger bekend als industriestad, maar is inmiddels een hotspot in het noordoosten van Engeland. Het is de belangrijkste stad van de regio North East England die als het ware in tweeën wordt gedeeld door de rivier de Tyne. De hypermoderne Millennium Bridge wordt gezien als eyecatcher van de stad: deze brug verbindt Newcastle aan de stad Gateshead. Ten zuiden van de rivier ligt het beroemde winkelcentrum Metrocentre in Gateshead en noordelijk van de rivier bevindt zich het historische gedeelte van Newcastle. De gastvrije inwoners van Newcastle dragen de bijnaam ‘Geordies’, praten in hun eigen accent en zijn maar wat trots op ‘The Magpies’ zoals voetbalclub Newcastle United wordt genoemd. Newcastle is een verrassende bestemming voor een taalcursus Engels in Engeland!

Volg een taalcursus Engels op een internationale taalschool

De taalcursussen Engels in Newcastle voor volwassenen en leraren worden gegeven op onze partnerschool IH Newcastle. Deze internationale taalschool ligt midden in het centrum van de stad en is voorzien van alle faciliteiten die het Engels leren gemakkelijker kunnen maken. Vanaf het historische schoolgebouw ben je binnen korte tijd bij de verschillende bezienswaardigheden in de stad. 

Nieuwe vrienden maken tijdens het Engels leren in Newcastle

Op de taalschool volg je de taalcursus Engels in een lesgroep gevuld met andere cursisten van de school die op hetzelfde niveau Engels zitten als jij. Aangezien de taalschool internationaal is, zijn de cursisten afkomstig van overal te wereld. Je maakt dus ook nog eens kennis met verschillende culturen wanneer je Engels leert in Newcastle

Activiteiten die je kunt ondernemen naast het Engels leren

De Millennium Bridge en het Angel of the North kunstwerk zijn kenmerkend voor Newcastle en omgeving, maar wat kun je in deze stad eigenlijk allemaal doen naast het leren van de Engelse taal? Grainger Town wordt gezien als het centrum van de stad met als middelpunt Grey’s Monument. The Quayside, Victoria Tunnel en Grainger Market moet je gezien hebben als je toch in de omgeving bent. Voor kunst en cultuur kun je een bezoek brengen aan het Great North Museum, dat is gericht op de geschiedenis van Newcastle. In de buurt van Newcastle vind je Durham Cathedral: een kathedraal die als decor is gebruikt voor Zweinstein in de Harry Potter films. Je kunt dus concluderen dat je in Newcastle en omgeving niet snel verveeld raakt!

Accommodatiemogelijkheden voor je taalreis naar Newcastle

Verblijven bij een gastgezin tijdens je taalcursus Engels is zeker een aanrader. Je kunt je onderdompelen in de Engelse cultuur en de taal oefenen met het gezin. De gezinnen huisvesten namelijk vaker internationale cursisten en weten hoe het is om hen bij te staan. Er zijn eventueel ook mogelijkheden voor gedeelde accommodatie (met cursisten van de taalschool) of privéaccommodatie. 

Wil je Engels gaan leren in Newcastle? Of liever nog even de andere mogelijke taalreizen naar het buitenland bekijken? Stel ons gerust al je vragen zodat we je kunnen adviseren over jouw taalreis.

lees verder »
 

Taalcursussen voor Volwassenen op IH Newcastle

Onze partnerschool, International House Newcastle, is gelegen in het centrum van deze bruisende universiteitsstad, dicht bij de theaters, kunstgalerieën, musea, restaurants, discotheken, bars en tuinen en parken waar het prima vertoeven is. Het historische schoolgebouw is één van de pluspunten van de taalschool. Onlangs leverde dit zelfs ´points of excellence´op van de British Council. Naast 17 klaslokalen beschikt de school over een ruime kantine, een studieruimte en gratis draadloos internet in de hele school. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €404

Taalcursussen voor Leraren op IH Newcastle

De CELTA Lerarencursus in Newcastle wordt gegeven op taalschool International House Newcastle, gelegen in het centrum van de stad. Je bent dus op korte afstand van o.a kunstgalerieën, musea, restaurants, discotheken, bars en tuinen en parken waar het prima vertoeven is. De school telt 17 klaslokalen en beschikt over een ruime kantine, een studieruimte en gratis draadloos internet in de hele school. lees verder »
Minimum leeftijd:
18 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin
Cursusperiode:
2-4 weken, 2 weken vanaf €1175

Weer in Newcastle

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 14 6 6
June 17 9 6
July 19 11 5
Aug 19 11 5
Sept 17 9 4
Oct 13 7 3
Nov 9 3 2
Dec 7 2 2
Jan 6 1 2
Feb 6 1 2
Mar 8 2 3
Apr 10 4 4
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes