Taalcursus Engels in Newcastle

IH Newcastle

Onze partnerschool, International House Newcastle, is gelegen in het centrum van deze bruisende universiteitsstad, dichtbij de theaters, kunstgalerieën, musea, restaurants, discotheken, bars en parken. Het historische schoolgebouw is één van de pluspunten van de taalschool. Naast volledig uitgeruste klaslokalen beschikt de school over een kantine en een studieruimte.

Sociaal programma
De taalschool heeft een uitgebreid sociaal programma zodat de studenten de vele bezienswaardigheden van Newcastle kunnen leren kennen. Enkele voorbeelden van activiteiten zijn: feesten en sociale bijeenkomsten, activiteiten in Newcastle (theater, bioscoop, concerten, clubs, pubs, schaatsen, enz.), sportactiviteiten (er zijn verschillende sportcentra in de buurt van de school) en dagexcursies in het weekend. De excursies worden georganiseerd naar bijvoorbeeld Edinburgh, York, Durham, The Cumbria en Northumbria. 

Minimum leeftijd: 16 jaar.

Intensief

Bij de intensieve cursus ligt de nadruk op grammatica, lees- en schrijfvaardigheid en uitspraak, de cursus wordt aangeboden voor alle taalniveaus, van beginner tot vergevorderd. De lesmethode is zeer communicatief.

De intensieve cursussen van 15 en 25 lesuren per week bestaan uit 10 of 20 lesuren algemeen Engels + 5 lesuren "Personal Study Programme", deze zelf-studie uren kun je besteden aan onderwerpen waar je nog moeite mee hebt of meer aandacht aan wil besteden. Tijdens deze uren is er een docent aanwezig die samen met jou een studieplan kan samenstellen en bij wie je terecht kan voor meer begeleiding of vragen. Het zijn geen klassieke groepslessen zoals tijdens de overige 10 of 20 lesuren per week.

Minimum leeftijd is 16 jaar.