Taalcursussen voor jongvolwassenen

Ben je 16 of 17 jaar en wil je graag op taalreis naar het buitenland, dan zijn er op een aantal bestemmingen twee mogelijkheden wat betreft de invulling van je taalreis. Zo kun je als jongvolwassene namelijk kiezen voor een jongerencursus waarbij je gegarandeerd les hebt met leeftijdsgenoten of voor een cursus voor volwassenen. De jongerencursussen zijn met name mogelijk in schoolvakanties. 

Tussen deze twee mogelijkheden zitten belangrijke verschillen die in grote mate de invulling van jouw verblijf in het buitenland bepalen. We willen dat jouw taalcursus zo veel mogelijk aan je verwachtingen voldoet (of deze overtreft!) en daarom is het belangrijk om goed stil te staan bij de keuze van je cursus als jongvolwassene. Wij helpen je daar graag bij!

De belangrijkste verschillen tussen een jongerencursus en een cursus voor volwassenen zijn:

• wel/niet gegarandeerd les met leeftijdgenoten
• wel/geen compleet programma inclusief verplichte activiteiten
• wel/niet altijd maaltijden inbegrepen
• de mate van 'vrijheid' (wel/geen avondklok)

Jongerencursus

Wil je er zeker van zijn dat je met leeftijdgenoten les hebt, dan is de jongerencursus voor jou het meest geschikt. Het verblijf is meestal op basis van volpension en ter plaatse hoef je geen/weinig geld uit te geven. Per taalschool verschilt de mate van vrijheid tijdens het programma. Er is vaak een scheiding qua leeftijdsgroepen, bijvoorbeeld 13-15 en 16-18 jaar. Degenen van 16 jaar en ouder hebben over het algemeen meer vrijheid, mogen later thuis komen en mogen op bepaalde tijden zonder begeleiding de stad in.

Taalcursus voor jong volwassenen

Deze jongerenprogramma's zijn voornamelijk in de zomermaanden mogelijk. Enkele taalscholen (bijv. om Engels te leren in Exeter of Frans leren in Antibes) verzorgen deze programma's ook buiten de zomer. Wij helpen je  graag bij de keuze.

Mogelijke jongerencursussen

Taalcursus Duits voor jongeren
Taalcursus Engels voor jongeren
Taalcursus Frans voor jongeren
Taalcursus Italiaans voor jongeren
Taalcursus Spaans voor jongeren

Volwassenencursus

Ben je zelfstandig en gewend aan veel vrijheid, dan zijn de taalcursussen voor volwassenen meer geschikt voor jou. De minimumleeftijd voor deelname aan een intensieve taalcursus is op veel scholen 16 of 17 jaar. De leeftijden in de klas variëren en je hebt dus niet per se alleen met leeftijdgenoten les. Dit betekent ook dat de 16- en 17-jarigen op dezelfde manier behandeld worden als de volwassen cursisten. Er is geen toezicht en je kunt er zelf voor kiezen om deel te nemen aan de activiteiten die georganiseerd worden door de taalschool. 

Verblijf in een appartement of residentie is bij de meeste taalscholen niet mogelijk, je verblijft dus meestal bij een gastgezin. Je reist alleen (of met een medecursist) van je gastgezin naar de taalschool en terug. In sommige gevallen is een toestemmingsformulier van de ouders nodig, waarop onder andere ook aangegeven wordt hoe laat je ’s avonds thuis moet zijn. Dit formulier krijg je in dat geval van ons. 

 Taalcursus voor jongvolwassenen

De taalcursussen voor volwassenen worden het hele jaar door georganiseerd. Hieronder vallen ook bijvoorbeeld examencursussen, denk aan Cambridge of DELF/DALF-examens.

Mogelijke volwassenencursussen

Taalcursus Duits voor volwassenen
Taalcursus Engels voor volwassenen
Taalcursus Frans voor volwassenen
Taalcursus Spaans voor volwassenen
Taalcursus Italiaans voor volwassenen
Taalcursus Portugees voor volwassenen
Taalcursus Japans voor volwassenen
Taalcursus Koreaans voor volwassenen
Taalcursus Chinees voor volwassenen
Taalcursus Russisch voor volwassenen

We willen je graag zo goed mogelijk adviseren en helpen om een taalcursus te kiezen die het beste bij je past en aan je verwachtingen voldoet. Wil jij een persoonlijk advies? Neem contact met ons op, dan helpen wij je graag verder.

laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes