Engels leren in Torquay


Torquay is een stad, gelegen in de provincie Devon in Zuid-West Engeland, die gemakkelijk te bereiken is vanaf de luchthaven van Bristol. Het wordt vaak de 'Queen of the English Riviera’ genoemd en, naast de prachtige omgeving, zijn er veel bezienswaardigheden en attracties die geschikt zijn voor alle leeftijden. Dit stijlvolle toevluchtsoord heeft een levendige kustlijn en een internationale haven vol restaurants, cafés en bars, die een Mediterrane sfeer uitademen.

Torquay is de geboorteplaats en voormalige woonplaats van misdaadschrijfster Agatha Christie en het is een plaats met een rijke historie. Van de ontzagwekkende grotten van de Kents Cavern ( de beroemdste Britse nederzetting die nog stamt uit de steentijd) tot de invloeden van de oorlogen van Napoleon en de komst van de Victorianen. Torquay is gedurende 40.000 jaar uitgegroeid tot een internationaal beroemd jachtencentrum en modern toeristisch oord.

De zandstranden, ruige inhammen, schilderachtige havens en een heerlijk mild klimaat (dankzij de Golfstroom) maken dit een ideale plaats om Engels te leren, of het nu voor een weekje is of een heel schooljaar. 

lees verder »

Taalcursussen voor Volwassenen op T.I.S.

Onze taalschool,Torquay International School (TIS), is gelegen op slechts een paar minuten loopafstand van het stadscentrum van Torquay en wordt omgeven door grote tuinen en een volleybalveld. De school is gesticht in 1972. Het schoolgebouw bestaat uit 20 klaslokalen, een bibliotheek en een internetcentrum waar je gratis gebruik kunt maken van computers en een draadloze internetverbinding. Daarnaast is er een studentenlounge met een plasma scherm en DVD speler, een boekenwinkel, het Club TIS Café waar je kunt lunchen en in de tuinen die de school omringen is het mogelijk te barbecueën. Tot slot is er ook een volleybalveld waar je met je medestudenten een potje kunt spelen. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Schoolresidentie
Cursusperiode:
1-24 weken, 1 week vanaf €363

Weer in Torquay

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Apr 13 4 5
Mei 16 7 6
Juni 19 10 7
Juli 21 12 6
Aug 21 12 6
Sept 18 10 5
Okt 15 8 3
Nov 11 4 2
Dec 9 3 1
Jan 8 2 1
Feb 8 2 2
Maart 10 3 4

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes