Engels leren in Manchester


Manchester is de op twee na grootste stad van Engeland gelegen in het noordoosten van Engeland. De stad staat ook wel bekend als de noordelijke hoofdstad van het land. Het is een echte industriestad met een rijke geschiedenis op verschillende vlakken, waaronder wetenschap, kunst en sport. Vanaf Manchester kun je noordelijke steden zoals Liverpool, Leeds en Sheffield gemakkelijk bereiken per trein. Natuurlijk kun je het niet over Manchester hebben zonder te denken aan de twee grootste voetbalclubs afkomstig uit deze stad: Manchester United en Manchester City. Er is genoeg te zien en te doen in Manchester en dat maakt het een zeer geschikte locatie voor een taalcursus Engels in Engeland.

Taalcursussen voor iedereen op een internationale taalschool

De taalcursussen Engels in Manchester voor volwassenen, jongeren en leraren vinden plaats op onze partnerschool British Study Centres. Deze internationale taalschool ligt in het centrum van de stad in een historisch gebouw. Alle faciliteiten die het Engels leren gemakkelijker maken zijn in het schoolgebouw aanwezig. 

Maak nieuwe vrienden tijdens het Engels leren in Manchester

Je leert Engels in een internationale lesgroep met cursisten afkomstig van over de hele wereld. De groepen worden ingedeeld op niveau, dus je bent altijd omringd door cursisten van jouw eigen niveau. Alle verschillende taalvaardigheden komen tijdens de lessen aan bod. Na afloop van de lessen Engels is er voldoende ruimte om met medecursisten Manchester in te duiken en de diverse bezienswaardigheden in de stad te bezichtigen.

Ontdek de stad en omgeving wanneer je Engels leert in Manchester

Het aantal bezienswaardigheden dat je gezien moet hebben in Manchester is groot, maar hier worden er een aantal uitgelicht. In het hart van de stad vind je Albert Square: het grootste plein omringd door panden die gebouwd zijn in de Victoriaanse stijl. Op dit plein vinden regelmatig grote evenementen plaats. Beklim de toren van het indrukwekkende Town Hall, bezoek het Museum of Science & Industry of kom na een lange dag tot rust in Heaton of Peel Park. De kathedraal en John Rylands bibliotheek zijn gevestigd in twee overweldigende historische complexen. Een tour door één van de twee voetbalstadia kun je uiteraard niet aan je voorbij laten gaan als je een taalcursus Engels volgt in Manchester. Er is dus voor ieder wat wils in deze stad; en dan is dit nog maar een greep uit het grote aanbod!

Accommodatiemogelijkheden in Manchester

Er zijn verschillende opties voor je verblijf in Manchester tijdens het leren van de Engelse taal. Zo kun je een kamer reserveren in een gastgezin; ideaal voor cursisten die graag meer van de taal en cultuur opsteken gedurende hun taalreis naar Manchester. Cursisten die liever accommodatie delen samen met andere cursisten van de taalschool kunnen terecht in een residentie. 

Staat Engels leren in Manchester op jouw verlanglijstje? Of ben je er nog niet uit welke bestemming het gaat worden? Voor vragen kun je in ieder geval altijd contact met ons opnemen, dan helpen we je graag verder. Kijk ook eens naar het volledige aanbod taalreizen naar het buitenland.

lees verder »
 

Taalcursussen voor Volwassenen op The Essential English Centre

Onze partnerschool in Manchester bevindt zich middenin het stadscentrum van Manchester aan een prestigieuze straat. De school is gevestigd in een historisch pand en beschikt over alle benodigde faciliteiten om optimaal Engels te kunnen leren. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
14 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Gastgezin
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €652

Weer in Manchester

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
July 19 12 5
Aug 19 12 5
Sept 17 10 4
Oct 13 7 2
Nov 9 4 1
Dec 7 2 1
Jan 5 0 1
Feb 6 1 2
Mar 8 2 3
Apr 11 4 5
May 15 7 6
June 18 10 6
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes