Taalcursus Engels in Canada voor volwassenen


Canada staat bekend om haar wildlife, ruige natuur, blauwe meren en bruisende steden. Het is een veelzijdig land en hiermee een ideale bestemming voor een taalreis Engels naar het buitenland. Ontdek de cultuur, leer nieuwe mensen kennen van over de hele wereld en verbeter je Engelse taalkennis tijdens je verblijf in dit unieke land.

Op welke Canadese bestemmingen kun je Engels gaan leren?

In Canada zijn er drie steden waar je een taalcursus Engels voor volwassenen kunt volgen: Montreal, Toronto en Vancouver. Het zijn alledrie grote steden waar veel te beleven is. Of je er nu voor kiest om naar het westen of het oosten van Canada te gaan; het zal sowieso een unieke ervaring worden. 

Een taalcursus Engels volgen in het westen van Canada

In het westen van Canada ligt de stad Vancouver. Deze moderne stad staat bekend om haar hoge levenskwaliteit. Als je hier naartoe gaat voor een taalcursus Engels kom je op een unieke locatie terecht met op de achtergrond de besneeuwde Rocky Mountains. Ga in de middag samen met andere cursisten op pad om deze grote metropool te verkennen en zorg ervoor dat je in het weekend tijd vrijmaakt om een bezoekt te brengen aan onder andere de nationale parken Banff en Jasper.

Op Engelse taalreis naar het oosten van Canada

Het oosten van Canada heeft ook veel te bieden: geschiedenis, cultuur, multiculturele steden en spectaculaire natuurgebieden. De steden Toronto en Montreal zijn in dit deel van het land te vinden. Toronto is de grootste stad van Canada en is gelegen aan het Ontariomeer. Dit meer vormt de grens met de VS. Wanneer je een taalcursus Engels voor volwassenen in Montreal gaat volgen, zal je merken dat er ook veel Franse invloeden zijn. Het heeft dan ook niet voor niets de bijnaam ‘Parijs van Noord-Amerika’. Tip: vergeet niet tijdens het Engels leren in het oosten van Canada een bezoekje te brengen aan de Niagara Falls!

Wie kunnen een taalcursus Engels in Canada volgen?

Een taalcursus in Canada is al mogelijk voor cursisten vanaf 16 jaar. Er worden veel verschillende soorten taalcursussen Engels voor volwassenen aangeboden. Naast de standaard groepslessen Engels in bijvoorbeeld Toronto is er ook de mogelijkheid om een Cambridge voorbereidingscursus te volgen in Vancouver. Een taalcursus Engels combineren met een taalcursus Frans? Dat kan in Montreal!

Hoe ziet een lesdag in Canada eruit?

Tijdens jouw taalcursus Engels leer je schriftelijke vaardigheden en gespreksvaardigheden beter te beheersen. Door beide vaardigheden te oefenen, pak je de taal snel op. Zo leer je tijdens de taalcursus de grammatica en zinsopbouw om je schrijfvaardigheid te verbeteren. Daarnaast voer je ook veel gesprekken met de leraar en andere cursisten om je woordenschat uit te breiden en uitspraak te verbeteren. In de middag en in het weekend heb je ruimte voor vrije tijd. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan een door de taalschool georganiseerde activiteit of gewoon lekker op eigen houtje de stad in.

Waar kun je overnachten tijdens je taalreis naar Canada?

Er zijn verschillende accommodaties waar je terecht kunt als je de Engelse taal wil leren tijdens een taalcursus in Canada. Je kunt kiezen uit een gastgezin of gedeelde accommodatie. Wanneer je ervoor kiest om te verblijven bij een gastgezin maak je kennis met de lokale bevolking en de Canadese cultuur. Dit is natuurlijk een unieke kans de Canadese levensstijl van dichtbij mee te maken. Een gedeelde accommodatie is een leuke optie als je liever samen met andere cursisten van de taalschool verblijft.

Ben je van plan om Engels te gaan leren in Canada? Of wil je meer te weten komen over de andere taalreizen Engels voor volwassenen? Neem voor al je vragen telefonisch, per mail of via de chat contact met ons op. We helpen je graag verder! Laat je ook inspireren door het volledige aanbod taalreizen naar het buitenland.

lees verder »
 
laatst bekeken

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes