Taalcursus Engels in Kaapstad

Good Hope Studies

Onze taalschool in Kaapstad, Good Hope Studies, is gevestigd in een sfeervol gebouw in een aantrekkelijke buitenwijk. Behalve 10 leslokalen en een gemeenschappelijke ruimte met computers en boeken is er een grote tuin, waar soms ook lessen gegeven worden. Op korte afstand van de school zijn winkels, restaurants, barretjes en diverse sportmogelijkheden. Golfbanen, stranden en het stadscentrum bereik je met het openbaar vervoer in 20 minuten.
De tweede vestiging van deze school bevindt zich in het stadscentrum. Hier zijn 9 leslokalen, zelfstudieruimte, bibliotheek en internetfaciliteiten.
Bij reservering mag je opgeven in welke vestiging je les wil hebben.

Sociaal programma

Elke dinsdagmiddag worden er tripjes in de nabije omgeving georganiseerd, zoals bijvoorbeeld naar één van de Townships, een stadsbezichtiging of een boottocht bij zonsondergang. Om de week is er op woensdagavond een lezing of discussie over de cultuur en geschiedenis van Zuid-Afrika. Donderdags wordt een kroeg, restaurant of theater bezocht en op zaterdag (en in onze wintermaanden ook op zondag) worden dagtochten in de schitterende omgeving van Kaapstad georganiseerd. Zo heb je de kans om Kaap de Goede Hoop, het wijngaardgebied of de westkust onder leiding van een professionele gids te bezichtigen. Als je alleen op pad wilt kun je bij de school zelfs fietsen huren.

Minimum leeftijd: 17 jaar.

Intensief

De intensieve cursus bestaat uit 16, 20, 25 of 30 lesuren per week. De verdeling van de lessen is afhankelijk van het aantal uren dat je kiest:

- 16 lessen per week: maandag t/m donderdag, van 09:00 -12:40*

- 20 lessen per week: maandag t/m vrijdag, van 09:00 -12:40*

*lestijden onder voorbehoud

Kies je voor de cursus met 25 of 30 lesuren per week, dan heb je in aanvulling op de 20 lessen, ook nog extra lessen in de middag, zogenaamde "Focus groups". 
Deze extra lesuren zijn voornamelijk gericht op het verbeteren van spreek- en luistervaardigheden o.a. door het bespreken van actuele gebeurtenissen of diverse onderwerpen uit de Zuid-Afrikaanse cultuur en geschiedenis. Groepen tijdens deze  middaglessen worden gevormd met verschillende niveaus. Beginners kunnen NIET aan deze lessen deelnemen.

Minimum leeftijd is 17 jaar.