Taalcursus Italiaans in Salerno

Accademia Italiana Juniors

Onze partnerschool in Salerno, Accademia Italiana, organiseert een speciaal zomerkamp voor voor jongeren van 11-16 jaar. 

Je kunt kiezen tussen 2 locaties:

1. School in Salerno stad: Indien je kiest voor accommodatie in een gastgezin, zul je les hebben op het hoofdgebouw van de school in Salerno (niet in het dropje Pontecagnano). De school (waar ook de volwassenen les hebben) is gelegen in een authentiek pand op korte afstand van het historische centrum en het het prachtige strand. De persoonlijke sfeer die de stad uitstraalt heerst ook in het instituut. Indien je kiest voor deze locatie, is accommodatie in een 2/3- persoonskamer bij een Italiaans gastgezin, waardoor ook inzicht wordt verkregen in de cultuur en levenswijze van de Italianen. De gastgezinnen liggen op loopafstand van de school.

2. Hotel "Isla Bonita" in Pontecagnano: Dit programma vindt plaats in het dorpje Pontecagnano, op ca. 15 km van de stad Salerno. Het betreft een hotel met een privéstrand, restaurant, entertainment, een "juniors mini club",  WIFI, en dat allemaal in een veilige omgeving met toezicht van begeleiders. De lessen, activiteiten en accomodatie vinden dus allemaal plaats op dezelfde locatie. Verblijf is hier in 2/3-persoonskamers op basis van volpension.

Activiteitenprogramma

Het programma voor jongeren biedt een breed scala aan activiteiten aan waardoor de stundenten ook na hun Italiaanse lessen ontzettend veel plezier maken samen met hun medestudenten. Enkele voorbeelden zijn:

  • excursies naar Salerno en het kasteel Arechi
  • 2 kooklessen
  • 2 creatieve workshops (pottenbakken en schilderen)
  • Sportactiviteiten

Ook is er een animatie-team aanwezig.

Intensief (11-16 jaar)

Deze 2-weekse cursus is speciaal ontwikkeld voor jongeren van 11 tot 16 jaar oud en bestaat uit 20 lessen per week (maandag t/m vrijdag). De cursus wordt aangeboden in de zomer en de locatie is afhankelijk van het type accommodatie dat je kiest:

1. Accommodatie in een Gastgezin: Indien je kiest voor accommodatie in een gastgezin, zul je les hebben op het hoofdgebouw van de school in Salerno (niet in het dropje Pontecagnano). Je verblijft in een 2/3- persoonskamer bij een Italiaans gastgezin, waardoor ook inzicht wordt verkregen in de cultuur en levenswijze van de Italianen. De gastgezinnen liggen op loopafstand van de school. Het verblijf is op basis van volpension.

2. Accommodatie in residentie (hotel): Dit programma vindt plaats in het dorpje Pontecagnano, op ca. 15 km van de stad Salerno. Het betreft een hotel met een privéstrand, restaurant, entertainment, een "juniors mini club",  WIFI, en dat allemaal in een veilige omgeving met toezicht van begeleiders. De lessen, activiteiten en accomodatie vinden dus allemaal plaats op dezelfde locatie.

Naast de lessen is er een uitgebreid activiteiten- en excursieprogramma (o.a. sport- en spelactiviteiten, kooklessen). De transfer van de luchthaven in Napels naar de accommodatie (en retour) is inclusief.

Minimum leeftijd is 11 jaar .

Prijzen 2019

Klik op een prijs voor een exacte prijsopgave en/of om te reserveren.
Prijzen in  €/EUR

Max. 15 per lesgroep
Aantal lesuren per week:
20
Aantal weken:
  2 weken  
Intensief (11-16 jaar) met gastgezin, meerpersoonskamer, volpension 1500
Intensief (11-16 jaar) met residentie (hotel), meerpersoonskamer, volpension 1500
Aanvangsdata:  

01/07, 15/07, 29/07

Let op:  

1 lesuur = 45 minuten

Cursus beschikbaar tussen 1 juli en 10 augustus 2019

Bij de jongerencursus is een retourtransfer inbegrepen (vanaf de luchthaven in Napels), een excursie- en activiteitenprogramma, accommodatie op basis van volpension in 2/3- persoonskamer.

Het type accommodatie hangt af van de locatie waar je verblijft (naar keuze):

1. School in Salerno stad: Indien je kiest voor accommodatie in een gastgezin, zul je les hebben op het hoofdgebouw van de school in Salerno. De gastgezinnen liggen op loopafstand van de school.Verblijf is hier in 2/3-persoonskamers op basis van volpension.

2. Hotel "Isla Bonita" in Pontecagnano: Dit programma vindt plaats in het dorpje Pontecagnano, op ca. 15 km van de stad Salerno. Het betreft een hotel met een privéstrand, restaurant, entertainment, een "juniors mini club". Verblijf is hier in 2/3-persoonskamers op basis van volpension.

Evt. transfer naar verblijf:  

Een (groeps-)transfer bij aankomst én vertrek op de luchthaven van Napels is inbegrepen

Alle prijzen zijn inclusief:

  • administratiekosten
  • cursus en accommodatie zoals beschreven
  • lesmateriaal
  • deelnamecertificaat
  • retourtransfer (vanaf de luchthaven in Napels)
  • Excursie- en activiteitenprogramma

Gastgezin

Indien je kiest voor accommodatie in een gastgezin, zul je les hebben op het hoofdgebouw van de school in Salerno (niet in het dropje Pontecagnano). Je verblijft in een 2/3- persoonskamer bij een Italiaans gastgezin, waardoor ook inzicht wordt verkregen in de cultuur en levenswijze van de Italianen. De gastgezinnen liggen op loopafstand van de school (ca. 10 minuten). Het verblijf is op basis van volpension.

Residentie

Kies je voor de accommodatie residentie, dan verblijf je in het hotel "Isla Bonita", gelegen aan het strand in Pontecagnano, op ca. 15 km van Salerno stad. Je verblijft hier in een 2/3- persoonskamer op basis van volpension. De begeleiders zijn 24/7 aanwezig en het hotel beschikt over allerlei faciliteiten zoals een privéstrand, restaurant, entertainment, een "juniors mini club",en WIFI.

 

Algemene beoordeling
4.1 / 5.0
1 beoordelingen
Bestemming
Taalschool
Cursus
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Individuele beoordelingen
4.0 / 5.0
Anoniem


Bestemming
Taalschool
Cursus
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


Weer in Salerno

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Juli 29 18 10
Aug 29 18 10
Sept 26 16 8
Okt 22 12 6
Nov 17 9 4
Dec 14 6 3
Jan 12 4 4
Feb 13 5 5
Maart 15 6 5
Apr 18 9 7
Mei 22 12 8
Juni 26 16 9

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes