Taalcursus Frans in Nice

Azurlingua Juniors

Onze partnerschool in Nice, Azurlingua Juniors, biedt een compleet programma aan voor jongeren in de leeftijd 8-17 jaar. Het programma omvat Franse lessen, accommodatie in een gastgezin of residentie, en leuke activiteiten en excursies. Lessen vinden in de zomer plaats in de residentie die beschikt over compleet ingerichte klaslokalen, een kantine en sportfaciliteiten.

Kenmerken van de school

 • School is geaccrediteerd door Français langue étrangère (FLE)
 • Compleet ingerichte klaslokalen
 • Wi-Fi op school
 • Mix van verschillende nationaliteiten
 • Frans voor alle niveaus
 • Inschalingstest op de eerste lesdag. Je niveau van het Frans wordt meteen getest; zodoende kom je in een klas met andere studenten van jouw niveau.

Activiteitenprogramma (zomer)

Naast Franse lessen, worden er dagelijkse sport-en-spel activiteiten georganiseerd. Het programma is ook inclusief 1 halve dagexcursie en 1 hele dagexcursie naar interessante plaatsen rondom Nice. Enkele voorbeelden zijn:

 Voorbeeld activiteiten Nice jongeren
 • Sportactiviteiten zoals: voetbal, handbal, volleybal, badminton, sporten op het strand, dans en karate.
 • Diverse activiteiten zoals "Jeu de boules", karaoke, bordspelen of filmavond
 • Bezoeken aan het historisch centrum van Nice
 • Excursies naar o.a. Monaco, Antibes, Cannes, St Tropez.

Gedurende activiteiten en excursies is er altijd begeleiding aanwezig.

Het is ook mogelijk tennislessen, zeillessen of duiklessen te reserveren in combinatie met je cursus Frans. Je hebt dan wekelijks ca. 7,5 uur tennis, duiken of zeilen, waardoor je niet zult kunnen deelnemen aan de standaard activiteiten van het programma (behalve de dagexcursie op zaterdag). Voor meer informatie zie de cursussen Frans & tennis, Frans & duiken of Frans & zeilen.

Intensief (8-12 jaar)

 • Leeftijd: 8 - 12 jaar
 • Minimaal niveau: alle niveau´s
 • Lesuren: 20 lessen (elke les duurt 45 minuten), van maandag t/m vrijdag
 • Max. aantal per klas: 15
 • Accommodatie: Tijdens de cursus verblijf je in een residentie. Het verblijf is op basis van volpension.
 • Supervisie: Gedurende lessen, activiteiten en in de accommodatie. Jongeren mogen de campus niet verlaten zonder begeleiders
 • Transfer: inclusief bij aankomst en vertrek op de luchthaven van Nice.
 • Activiteiten: dagelijkse activiteiten en 1 hele dagexcursie inbegrepen
Het programma voor 8-12 jarigen is een pakket inclusief lessen, accommodatie en maaltijden, evenals een activiteitenprogramma, en 24/7 begeleiding. Lessen vinden plaats op dezelfde campus waar studenten verblijven. Indien je met je ouders reist en géén accommodatie wilt boeken, is het ook mogelijk alleen deel te nemen aan de cursus (prijzen zonder accommodatie).

Minimum leeftijd is 8 jaar.

Intensief (12-17 jaar)

 • Leeftijd: 12 - 17 jaar
 • Minimaal niveau: alle niveau´s
 • Lesuren: 20 of 26 lessen (elke les duurt 45 minuten), van maandag t/m vrijdag
 • Max. aantal per klas: 15
 • Accommodatie: tijdens de cursus verblijf je bij een gastgezin of in de residentie (alleen beschikbaar in de zomer). Het verblijf is op basis van volpension.
 • Avondklok: jongeren onder de 12 jaar mogen in geen enkel geval de campus / het gastgezin verlaten zonder begeleiding. Vanaf 13 jaar kunnen ouders kiezen uit de volgende mogelijkheden:
  • Mijn kind mag in geen enkel geval zonder begeleiding de campus verlaten.
  • Mijn kind van 13/14 jaar mag tot 19:00 uur zonder begeleiding op pad gaan.
  • Mijn kind van 15 jaar mag zonder begeleiding op pad gaan tot 20:00 uur of 22:00 uur (kies één van de twee tijdstippen).
  • Mijn kind van 16/17 jaar mag op pad gaan zonder begeleiding tot 20:00 uur / tot 22:00 uur / tot 23:00 uur / tot 0:30 uur (kies één van de tijdstippen).
 • Supervisie: gedurende lessen, activiteiten en in de accommodatie.
 • Transfer: inclusief bij aankomst en vertrek op de luchthaven van Nice.
 • Activiteitenprogramma: 5 culturele of sportactiviteiten inbegrepen per week, evenals een 1 halve- en 1 hele dagexcursie. Mogelijk extra activiteiten (tennis, zeilen of duiklessen) bij te boeken; zie de gecombineerde cursussen.

Lessen
Het lesprogramma bestaat uit 20 of 26 lessen per week (elke les duurt 45 minuten), in groepen van maximaal 15 studenten per klas. De ervaren leraren bieden extra aandacht aan conversatie en luistervaardigheid gedurende de lessen, met behulp van communicatieve en interactieve oefeningen.

Accommodatie
De accommodatie loopt van aankomst op zondag tot vertrek op zaterdag. Qua accommodatie heb je de keuze uit een residentie en een gastgezin. Beide op basis van volpension.

Let op: verblijf in een residentie is alleen mogelijk in de zomerperiode.

Studenten die in een residentie verblijven zullen alle maaltijden in de schoolkantine nuttigen. Diegene die in een gastgezin verblijven ontbijten en dineren in het gastgezin en zullen alleen de lunch op school nuttigen. Op dagen dat er excursies plaatsvinden wordt een lunchpakket voorbereid.

Locatie
Ondanks dat het hoofdgebouw van de school Azurlingua zich in het centrum van Nice bevindt, zullen jongeren gedurende de zomermaanden les hebben in de residentie Eucalyptus of een soortgelijke residentie. Gedurende de zomermaanden juli en augustus is er ook een speciale shuttle bus naar het centrum van Nice waar studenten gebruik van kunnen maken.

Activiteitenprogramma

Naast Franse lessen, worden er sport-en-spel activiteiten georganiseerd. Als je 2 weken gaat, is het programma tevens inclusief 1 dagexcursie (op zaterdag) naar interessante plaatsen rondom Nice. Ga je 1 week maar wil je toch graag meedoen met de dagexcursie, boek dan een extra nacht (prijs op aanvraag) en dan mag je ook mee op excursie. Ga je 3 weken, dan heb je dus 2 dagexcursies inclusief, bij 4 weken cursus 3 dagexcursies etc.

 Voorbeeld activiteiten Nice jongeren

Minimum leeftijd is 12 jaar.

Frans & duiken (12-17 jaar)

De cursus Frans & duiken is een combinatie van het programma met 20 lessen en daarbij 5 halve middagen scuba duiken per week. De duiklessen zijn onder begeleiding van professionele instructeurs en vinden plaats op de "Poseidon Club", in de haven van Nice. Er is ook een mogelijkheid om het PADI duikdiploma te behalen; neem voor meer informatie contact met ons op. Een medische verklaring is noodzakelijk. Vervoer van en naar de haven is inbegrepen.

Minimum leeftijd is 12 jaar.

Frans & tennis (12-17 jaar)

De cursus Frans & tennis is een combinatie van het programma met 20 lessen en daarnaast ca. 5 uur tennistraining per week. De tennislessen zijn onder begeleiding van professionele trainers (aangesloten bij French Tennis Federation FFT).

Minimum leeftijd is 12 jaar.

Frans & zeilen (12-17 jaar)

De cursus Frans & zeilen is een combinatie van het programma met 20 lessen en daarbij 5 halve middagen zeilen per week. De zeillessen zijn onder begeleiding van professionele instructeurs en vinden plaats in de haven van Nice. Een medische verklaring is noodzakelijk. Er gaat een gratis shuttle-bus vanaf de campus naar de locatie waar zeillessen plaatsvinden.

Minimum leeftijd is 12 jaar.

Residentie Les Eucalyptus

Residentie “Les Eucalyptus” is een boarding school gelegen in een rustige wijk van nice, op ca. 13 minuten loopafstand van het strand en met dagelijkse shuttle busjes naar het centrum. De totale capaciteit van deze residentie bedraagt ca. 150 studenten. Je verblijft in lichte en ruime gedeelde kamers (met elk 3-4 studenten), met je eigen bed, bureau en kast. Alle slaapkamers beschikken over een eigen badkamer. Bedlinnen wordt wekelijks verschoond. Maaltijden vinden allemaal plaats in de kantine van de residentie. Begeleiders verblijven ook in de residentie, waardoor er continue begeleiding is in de residentie.

Gastgezin

Om het Frans nog beter onder de knie te krijgen, is een verblijf in een gastgezin zeker aan te raden! Door bij een echte Franse familie te verblijven krijg je tegelijkertijd veel meer mee van de Franse cultuur. Je verblijft in een 2-persoonskamer met een andere student van het programma (van een andere nationaliteit, zodat er echt Frans gesproken wordt). Het verblijf is op basis van volpension. Je zult ontbijten en dineren samen met de familie. Lunches worden verzorgd in de schoolkantine en op dagen dat een excursie plaatsvind wordt een lunchpakket voorbereid.

Algemene beoordeling
3.9 / 5.0
23 beoordelingen
Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Individuele beoordelingen
3.9 / 5.0
Het was een geweldige ervaring erg genoten.
Esmaa
13 jaar
Nederlands / Algerijns
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Het was een geweldige ervaring erg genoten.


3.3 / 5.0
Ik heb er heel erg van genoten!
Anoniem
16 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Ik heb er heel erg van genoten!


3.5 / 5.0
Super leuke ervaring, vooral om leerlingen uit andere landen te leren kennen.
Isabella
14 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Super leuke ervaring, vooral om leerlingen uit andere landen te leren kennen. Hopelijk ben ik een stapje voor de rest van mijn klas in de nieuwe schooljaar.


3.7 / 5.0
De animators waren gewoon weg super lief en sociaal!
Victoria
14 jaar
Belgisch
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
De animators waren gewoon weg super lief en sociaal!


4.1 / 5.0
Een van de beste ervaringen van mijn leven tot nu toe.
Anoniem
15 jaar
Nederlands
3 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Een van de beste ervaringen van mijn leven tot nu toe. Leuke mensen, fijne sfeer en goeie lessen. 20 min van het strand vandaan en het oude (nog mooiere) centrum.

De eerste dag moet je een plaatsingstest doen, dit is een toets van ongeveer 30 minuten en daarna kort spreekvaardigheid oefenen. De testresultaten krijg je dan direct terug.

De dagen daarna heb je de lessen (behalve in het weekend). Het hangt ook een beetje van de docent af, maar over het algemeen wordt alles duidelijk uitgelegd. Als je naar jouw gevoel toch op het verkeerde niveau zit, kan je in overleg worden verplaatst naar een andere klas. In de standaard lessen worden de grammatica en leesvaardigheid voornamelijk behandeld. In de intensieve les is spreekvaardigheid belangrijker, dit vond ik leukere lessen omdat je vooral veel spelletjes ging doen. Van maandag t/m zaterdag moet je toch wel voor 08:00 opstaan als je bij het ontbijt wilt zijn.

De activiteiten waren heel leuk, maar bij de activiteiten zoals het bezoeken van het archeologie museum, hadden de begeleiders niet altijd de informatie die mogelijk interessant was geweest om te weten. Je moet dus niet een culturele rondleiding verwachten. Tijdens de excursies en activiteiten krijg je veel eigen tijd om de plek zelf een beetje te bekijken. Alle activiteiten na de lessen zijn volledig vrijwillig, je mag dus kiezen of je wilt gaan of niet. Als je wilt gaan, dan moet je je ervoor inschrijven, er zijn namelijk maar een beperkt aantal stoelen in de bus.

Ik raad aan om in ieder geval de eerste week met alle activiteiten mee te doen, om zo nieuwe mensen te leren kennen. Als je eenmaal nieuwe mensen kent, is het echt een hele leuke plek.

De plek zelf is van de buitenkant heel luxe. Het blijft natuurlijk gewoon een school, dus je moet niet een soort Hilton verwachten :). Het eten is prima, maar niet altijd veel keuze voor vegetariers/veganisten.

Mijn tip als je wilt gaan is, niet teveel verwachtingen hebben en het gewoon maar over je heen laten komen.


4.4 / 5.0
Heel leuk en gezellig om zo Frans te leren.
Anoniem
16 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Heel leuk en gezellig om zo Frans te leren.


3.8 / 5.0
Als 14 jarig slechtziend meisje met weinig ervaringen, werd ik heel goed geholpen door school en de begeleiders op school.
Fleur
14 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Als 14 jarig slechtziend meisje met weinig ervaringen, werd ik heel goed geholpen door school en de begeleiders op school. Ze zorgden voor alles wat ik nodig ivm slechtziendheid. Iedereen was behulpzaam. Taalcursus was leuk en interessant, je kreeg veel verschillende dingen te zien.


3.3 / 5.0
Het was de eerste week even moeilijk met vrienden maken omdat er bijna niemand was van 12.
Eva
12 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Het was de eerste week even moeilijk met vrienden maken omdat er bijna niemand was van 12. De tweede week was echt fantastisch omdat ik hele aardige mensen heb ontmoet.


4.1 / 5.0
De eerste dag was het natuurlijk heel spannend en verstond ik er nog niet zoveel van, maar na een paar dagen lukt dat al veel beter en versta je bijna alles!
Loes
15 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
De eerste dag was het natuurlijk heel spannend en verstond ik er nog niet zoveel van, maar na een paar dagen lukt dat al veel beter en versta je bijna alles! Het is altijd gezellig en er zijn altijd cursisten van je leeftijd, en misschien ook wel uit jouw land. De lessen zijn er leuk en niet te lang, dus het wordt ook niet saai. De activiteiten zijn ook erg leuk en je doet veel verschillende dingen.


3.6 / 5.0
Het was een geweldige week en dan niet zo zeer om de taal maar vooral om de ervaring en gezelligheid.
Kya
14 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Het was een geweldige week en dan niet zo zeer om de taal maar vooral om de ervaring en gezelligheid.


4.1 / 5.0
Tof!
Mike
14 jaar
Nederlands


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Tof! Echt veel gedaan.


4.1 / 5.0
Iris
12 jaar
Nederlands


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


3.9 / 5.0
Lieke
15 jaar
Nederlands
3 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


4.6 / 5.0
Leonid
15 jaar
Duits
3 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


4.5 / 5.0
Asia
14 jaar
Italiaans
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


3.2 / 5.0
Anoniem
16 jaar
Italian/German
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


4.6 / 5.0
Floor
15 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


3.9 / 5.0
Sigrid
15 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


3.4 / 5.0
Laura
19 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


3.7 / 5.0
Anoniem
17 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


4.1 / 5.0
Emilie
16 jaar
Belgisch
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


3.8 / 5.0
Jonathan
14 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


4.9 / 5.0
Mick
15 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding


Weer in Nice

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
Dec 13 5 4
Jan 13 4 5
Feb 13 5 6
Mar 15 7 6
Apr 17 9 8
May 20 13 9
June 24 16 10
July 27 18 12
Aug 27 18 10
Sept 25 16 9
Oct 21 12 6
Nov 17 8 5
laatst bekeken

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes