Taalreizen voor leraren


StudyTravel biedt naast de standaard cursussen voor jongeren en volwassenen ook taalreizen aan voor leraren. Zo bieden wij speciale programma's die in aanmerking komen voor subsidies van ERASMUS+, maar ook CELTA-cursussen voor degenen die docent(e) Engels willen worden (dit kan zelfs in Spanje!). Verder vind je bij ons cursussen die gericht zijn op het ontwikkelen van je taalvaardigheden toegespitst op het lesgeven in een vreemde taal. Taalreizen zijn er voor leraren Engels, Spaans, Duits, Frans, Italiaans en Portugees. 

Door als leraar op taalreis te gaan leer je nieuwe lesmethoden, je taalkennis verbeteren én kom je in contact met andere, internationale docenten.

Waarom gaan leraren op taalreis naar het buitenland?

Een taalreis naar het buitenland staat garant voor een volledige onderdompeling in de taal en cultuur van het land. Als iemand die lesgeeft over de taal en cultuur van een land, is het essentieel om ooit een taalreis te ervaren. Een taalcursus in het buitenland is de meest effectieve manier op je taal- en vakkennis op een snelle én uitdagende manier op te frissen, omdat je continu bezig zal zijn met de taal en omringd zal zijn door andere leraren met dezelfde doelen.

Verschillende talen leren in het buitenland

StudyTravel biedt uiteenlopend aanbod taalreizen voor leraren op verschillende interessante plaatsen in het buitenland. Zo kun je als leraar Duits terecht op één van onze partnerscholen in Duitsland, of je kunt op taalreis gaan naar het sfeervolle Wenen in Oostenrijk.

Cursussen Engels voor leraren zijn mogelijk op veel verschillende locaties, in Ierland, Noord-IerlandSchotland, de Verenigde Staten en natuurlijk Engeland! Leraren die liever de warmte opzoeken kunnen voor de Engelse taal ook terecht in Málaga, Spanje!

Daarnaast is Frans nog altijd een belangrijke schooltaal. Om deze reden heeft StudyTravel ook taalcursussen Frans voor leraren. Een taalreis kan onder andere geboekt worden naar Nice, Bordeaux, Aix en Provence en Vichy.

Leraren Portugees kunnen terecht in Lissabon en Italiaanse docenten kunnen een cursus volgen in Siena.

De Spaanse taal wordt steeds belangrijker, zo ook op veel scholen. Voor leraren Spaans zijn er daarom verschillende taalreizen mogelijk, naar Málaga, Valencia, Sevilla, Salamanca, Nerja en Ibiza

Een taalcursus op een internationaal erkende taalschool

Een taalcursus volg je op een internationale taalschool in het buitenland. Alle taalscholen voor leraren zijn geaccrediteerd en voldoen aan strenge eisen. Onze partnerscholen geloven dat kleine lesgroepen zorgen voor maximaal resultaat! Ook de docenten op de taalscholen zijn allemaal gediplomeerd en native speakers. Alle studenten doen op de eerste lesdag een schriftelijke- en mondelinge niveautest, zodat iedereen wordt ingedeeld op het juiste niveau. Er is veel persoonlijke aandacht, waardoor iedereen aan zijn persoonlijke doelen kan werken tijdens de taalreis. Naast de cursus organiseren de taalscholen ook een cultureel activiteitenprogramma, waar je na de lessen en in de weekenden (optioneel) aan deel kunt nemen. Op die manier leer je je medestudenten én de bestemming op een leuke manier kennen!

De taalscholen in het buitenland werken samen met verschillende gastgezinnen waar je als student kunt verblijven. Wij raden het verblijf bij een gastgezin sterk aan, zodat je een volledige onderdompeling in de taal en cultuur ervaart én de geleerde kennis direct in de praktijk kunt toepassen. Wil je toch liever in een privé accommodatie verblijven, dan kan StudyTravel je daar ook mee helpen.

Erasmus+ (KA1) cursussen

Voor leraren en personeel van een school of schoolbestuur biedt StudyTravel taalreizen aan die voldoen aan de eisen van de Erasmus+  subsidie KA1 (Key Action 1 van Erasmus+). Kijk hier voor uitgebreide informatie over Erasmus+ cursussen, of neem even contact met ons op voor meer informatie!

Kijk ook eens verder op onze website voor ons volledige aanbod van taalcursussen in het buitenland! 

lees verder »
 

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes