Erasmus+ (KA1) cursussen

Eramus+

Voor docenten en personeel binnen een school of schoolbestuur biedt StudyTravel een grote verscheidenheid aan cursussen aan die voldoen aan de eisen in het kader van de Erasmus+ subsidie KA1 (Key Action 1 van Erasmus+). Wil je uit naam van een onderwijsinstelling een aanvraag doen voor Erasmus+ KA1 subsidie in het kader van internationaliseringsproject? Lees dan ook deze informatie over de aanvraag van de Erasmus+ KA1 subsidie.

Is je aanvraag al goedgekeurd en is de subsidie toegekend? Dan is het zaak zo snel en effectief mogelijk de mobiliteiten voor het project in te vullen. Hieronder volgt een selectie van alle KA1-cursussen, gerangschikt per taal en bestemming, zodat je precies de cursussen voor het project van je onderwijsinstelling kunt vinden.

Algemene taalcursussen ERASMUS+ KA1

Past het binnen het internationaliseringsproject dat leraren en andere medewerkers op de onderwijsinstelling hun eigen taalkennis gaan verbeteren? Dan kun je voor de invulling van de mobiliteiten kiezen voor intensieve taalcursussen (minimaal 20 lesuren per week) die voldoen aan de eisen van de Erasmus+ subsidie. Deze cursussen worden op alle niveaus gegeven en zijn daardoor geschikt voor zowel docenten moderne talen, voor docenten in andere vakken als ook voor overige medewerkers. Hieronder de mogelijke landen per taal:

ENGELS

>    

Engeland, Ierland, Noord-Ierland, Schotland en Malta

FRANS

>    

Frankrijk

DUITS

>    

Duitsland en Oostenrijk

ITALIAANS

>    

Italië

SPAANS

>    

Spanje

PORTUGEES  

>     

Portugal

Didactiek, CLIL, Lesmethoden en Job shadowing

Heb je als (één van de) doelstelling(en) van het project dat niet alleen de taalkennis opgefrist dient te worden maar ook de kennis van nieuwe onderwijstechnieken, kies dan uit onderstaande cursussen om de mobiliteiten in te vullen.

Taalcursus & didactiek: Deze cursussen zijn gericht op het verbeteren van didactische vaardigheden voor leraren van een vreemde taal. Ben je bijvoorbeeld leraar Engels en wil je je kennis opfrissen en tegelijkertijd meer leren over de beste onderwijsmethoden? Dan kun je een kortlopende lerarencursus doen, bijv. een TEC-cursus (Teacher of English Course).

CLIL-cursussen: CLIL staat voor “Content and Language Integrated Learning”. Onder deze term valt het onderwijzen van een bepaald schoolvak in een vreemde taal. Veel schoolvakken (zoals wiskunde of natuurkunde) worden steeds meer in een vreemde taal (vooral Engels) onderwezen om studenten beter voor te bereiden op de internationalisering en het eventueel studeren in het buitenland.

Job shadowing: Erasmus+ geeft geen subsidies voor 'shadowing'. Uniek is daarom de mogelijkheid om via StudyTravel op deze scholen een 'Bi-Component'-cursus te doen. Deze bestaat uit 1 week cursus en 1 of 2 weken 'school attachment'. Gedurende de school attachement zal men observeren en meelopen in een echte school, 5 dagen per week, waar men samenwerkt met gastdocenten.

ENGELS

Bournemouth                     
 Eastbourne
 Londen
 Newcastle
 Cork (Ierland)
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes