Taalcursus Italiaans in Italië voor leraren


Ben jij leraar Italiaans en wil jij jouw Italiaans een opfrisbeurt geven? Speciaal voor leraren Italiaans bieden wij taalcursussen in het prachtige Italië aan. Tijdens de taalcursus geniet je van het heerlijke Italiaanse eten, de mooie architectuur en de temperamentvolle cultuur. 

Waar kun je een taalcursus Italiaans volgen in Italië?

De taalcursus Italiaans voor leraren volg je op onze taalschool in Siena. Vanuit deze sfeervolle stad kun je als leraar Italiaans de prachtige omgeving van Toscane ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld ook eens Florence of één van de andere authentieke plaatjes in de omgeving tijdens jouw taalcursus in Italië. Siena heeft een echt middeleeuws karakter en is minder toeristisch dan Florence, waardoor je er de rust vindt om je helemaal op het Italiaans kunt concentreren. Het autovrije centrum bestaat uit smalle straatjes rondom de “Piazza del Campo”. Dit half ronde plein is beroemd om de jaarlijkse “Palio”: een paardenrace tussen de verschillende wijken van de stad waar men het hele jaar naar toe leeft. 

Soorten cursussen voor leraren Italiaans in Italië

Onze partnerschool in Italië verzorgt lerarencursussen op een bepaald aantal data gedurende het jaar. De school ligt in het hart van de middeleeuwse binnenstad van Siena, op slechts 10 minuten loopafstand van Piazza del Campo. Je hebt les in een historisch pand in “Castelvecchio”, waar je al meteen ondergedompeld wordt in de Italiaanse sferen. De school beschikt over 20 leslokalen, een bibliotheek, een zelfstudiecentrum, computer, een recreatieruimte en verschillende patio’s en terrassen waar je andere cursisten kunt ontmoeten. Leraren Italiaans zullen tijdens deze taalcursus zowel hun kennis van de Italiaanse taal opfrissen als hun didactische vaardigheden verbeteren. Deze 1-weekse cursus vindt plaats in groepen van gemiddeld 10 studenten en bestaat uit 28 lesuren per week. Hierbij heb je 20 lesuren algemeen Italiaans en 8 lesuren individueel onderwijs dat gericht is op didactische vaardigheden. 

Erasmus+ cursussen voor leraren

Voor docenten en personeel binnen een school of schoolbestuur bieden wij een grote verscheidenheid aan taalcursussen aan die voldoen aan de eisen in het kader van de Erasmus+ subsidie KA1 (Key Action 1 van Erasmus+). Dit is een speciaal ontwikkelt programma voor schoolmedewerkers. Wil je meer weten hierover? Neem dan contact met ons op. 

Spreekt een lerarencursus Italiaans in Italië jou aan? Wij helpen jou graag met het organiseren van deze mooie taalreis. Wil jij nog eens ons hele aanbod bekijken? Ontdek dan al onze taalreizen naar het buitenland.

lees verder »
 
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes