Erasmus+ (KA1) cursussen voor docenten in het buitenland

Erasmus+ is het subsidieprogramma van de Europese Commissie voor onderwijs, training, jeugd en sport. Hieronder valt ook het Key Action 1-programma. Dit is speciaal ontwikkeld voor docenten en overig personeel op onderwijsinstellingen. De aanvraag voor een KA1-subsidie gebeurt vanuit de onderwijsinstelling, dus niet door (of voor) één docent.

Mobility

Een subsidieaanvraag kan gedaan worden voor een project van één jaar, maar geadviseerd wordt om de looptijd van het project op 2 jaar te bepalen. Meerdere personen kunnen gedurende de aangevraagde periode naar het buitenland gaan om een cursus te doen. Dit kan een taalcursus zijn, maar bijvoorbeeld ook een cursus methodologie, didactiek of zelfs management.

Het aantal personen dat een cursus gaat doen is onbeperkt, mits de aanvraag gerechtvaardigd kan worden, d.w.z. in het doel past dat de onderwijsinstelling zich gesteld heeft. Ook de functie van de deelnemers aan het project is niet beperkt. Mits de deelname aan het project verantwoord kan worden en dus binnen de doelstelling past, komen niet alleen docenten maar ook bijvoorbeeld administratief personeel, ondersteunend personeel en directies in aanmerking voor een gesubsidieerde cursus.

Er wordt binnen KA1 niet gesproken van personen maar van 'mobilities'. Een mobility is de reis van één persoon naar het buitenland om een cursus te doen. Als één persoon twee keer op reis gaat, zijn dat twee mobilities.

Wil uw onderwijsinstelling Erasmus+ KA1 subsidie aanvragen?

De eerstvolgende deadline om een KA1 subsidie aan te vragen is in februari 2018. Neemt u voldoende tijd om de aanvraag voor te bereiden. Voor advies kunt u contact opnemen met ons team. Wij hebben al veel ervaring in de aanvraag van de Erasmus+ KA1 subsidie en kunnen u behulpzaam zijn. Dus bel 024 3 888 666 of mail naar info@studytravel.nl

Heeft uw onderwijsinstelling al een Erasmus+ KA1 subsidie toegekend gekregen?

Dan bieden wij diverse cursussen voor docenten en niet-onderwijzend personeel in o.a. Engeland (Bournemouth), Spanje (Málaga), Duitsland (Lindau) en Frankrijk (Tours) die gegarandeerd voldoen aan alle eisen van het Erasmus+ programma. Alle (taal)scholen hebben een pic-nummer en bieden al jarenlang cursusprogramma's aan die bekend zijn bij Erasmus+. Voor een volledig overzicht kijk je op onze pagina over cursussen Erasmus+ KA1.

laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes