Taalcursus Spaans in Barcelona

Expanish

Onze partnerschool Expanish is gevestigd in de buurt Eixample in Barcelona, slechts één straat van het beroemde La Pedrera-gebouw vandaan. In dit gebied zijn veel geweldige restaurants te vinden. De taalschool bevindt zich op loopafstand van de Sagrada Familia en is maar een korte rit van het strand vandaan.

Belangrijke kenmerken van onze partnerschool in Barcelona:

 • Op de tweede verdieping van een modern gebouw dat volledig is vernieuwd in 2017
 • 9 volledig uitgeruste, lichte klaslokalen
 • Gemeenschappelijke ruimte voor cursisten
 • Centrale verwarming en airconditioning
 • Gratis wifi, computers voor de cursisten en tablets met internettoegang
 • Snacks en warme en koude dranken verkrijgbaar op school
 • Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Sociaal programma

Expanish heeft elke week allerlei verschillende activiteiten, zodat je de taal buiten het klaslokaal kunt oefenen, in contact kunt komen met je internationale medecursisten en jezelf kunt onderdompelen in de stad en de plaatselijke cultuur. Elke week zijn er ten minste 4 gratis activiteiten en de activiteiten zijn verdeeld in 4 categorieën: academische, culturele, recreatieve, sociale en welkomstactiviteiten.

De school organiseert ook excursies in het weekend, waarvoor extra kosten van toepassing zijn, waarbij cursisten samen met klasgenoten kunnen reizen en bestemmingen buiten de stad kunnen verkennen. Spanje is een divers land en heeft vele unieke culturele bestemmingen en natuurlijke bezienswaardigheden om te zien naast Barcelona. Voorbeelden van excursies zijn onder andere Girona, Montserrat en Sitges. Cursisten melden zich aan en betalen voor de excursies na aankomst.

Klik op de knop om een voorbeeld van een activiteitenprogramma te bekijken

Voorbeeld Nieuwjaars programma Salerno

Minimumleeftijd: 16 jaar.

Lerarencursus

De lerarencursus is bedoeld voor huidige taaldocenten die hun vaardigheden willen verbeteren of voor iemand die graag leraar wil worden. De cursus bestaat uit 20 groepslessen + 5 privélessen per week. De groepslessen bestaan uit grammaticalessen op hoog niveau om de taalvaardigheden te perfectioneren en methodologielessen om nieuwe theorieën en gebruiken te leren met betrekking tot het lesgeven van Spaans als vreemde taal.

Deze cursus is bedoeld voor docenten Spaans (native speakers of non-native speakers), die Spaans geven als tweede of vreemde taal en die minimaal Spaans niveau C1 (Advanced) hebben. Het is voor degenen die hun taalonderwijs willen perfectioneren door middel van grammatica op hoog niveau in combinatie met methodologielessen en die de kans willen hebben om authentiek lesmateriaal te ontwikkelen voor toekomstig gebruik.

Minimum leeftijd is 16 jaar .

Prijzen 2022

Klik op een prijs voor een exacte prijsopgave en/of om te reserveren.
Prijzen in  €/EUR

Max. 12/1 per lesgroep
Aantal lesuren per week:
25
Aantal weken:
  1 week 2 weken  
Lerarencursus zonder accommodatie 370 740
Lerarencursus met appartement met spanjaarden, 2-persoonskamer, logies 525 1050
Lerarencursus met appartement met spanjaarden, 1-persoonskamer, logies 560 1120
Lerarencursus met appartement met cursisten, 2-persoonskamer, logies 550 1100
Lerarencursus met appartement met cursisten, 1-persoonskamer, logies 620 1240
Lerarencursus met gastgezin, 2-persoonskamer, halfpension 600 1200
Lerarencursus met gastgezin, 1-persoonskamer, halfpension 635 1270
Lerarencursus met zomerresidentie, 2-persoonskamer, logies/ontbijt 660 1320
Lerarencursus met zomerresidentie, 1-persoonskamer, logies/ontbijt 700 1400
Lerarencursus met executive gastgezin, 2-persoonskamer, halfpension 670 1340
Lerarencursus met executive gastgezin, 1-persoonskamer, halfpension 700 1400
Lerarencursus met residentie, 1-persoonskamer, logies 735 1470
Aanvangsdata:  

elke maandag

Let op:  

1 lesuur = 50 minuten

Lesmateriaal:  

€25, ter plaatse te voldoen

M.b.t. gastgezin:  

Een 2-persoonskamer is alleen beschikbaar voor cursisten die samen reizen.
Studenten onder de 18 jaar dienen verblijf in een gastgezin te reserveren, evenals een transfer.

Opties gastgezin:   Speciaal dieet: € 35 per week
Geldt bijv. bij glucose- en lactose-intolerantie.
M.b.t. executive gastgezin:  

Een 2-persoonskamer is alleen beschikbaar voor cursisten die samen reizen.
Studenten onder de 18 jaar dienen verblijf in een gastgezin te reserveren, evenals een transfer.

Opties executive gastgezin:   Speciaal dieet: € 35
Geldt bijv. bij glucose- en lactose-intolerantie.
M.b.t. appartement met cursisten:  

Een 2-persoonskamer is alleen beschikbaar voor cursisten die samen reizen.
De minimumleeftijd voor deze accommodatie is 18 jaar.

Opties appartement met cursisten:   Eigen badkamer: € 95 per week
M.b.t. appartement met spanjaarden:  

Een 2-persoonskamer is alleen beschikbaar voor cursisten die samen reizen.
De minimumleeftijd voor deze accommodatie is 18 jaar.

M.b.t. zomerresidentie:  

Een 2-persoonskamer is alleen beschikbaar voor cursisten die samen reizen.
De minimumleeftijd voor deze accommodatie is 18 jaar.
De zomerresidentie is geopend van 01/07/2022 tot 31/08/2022.

Evt. transfer naar verblijf:   luchthaventransfer bij aankomst en vertrek in/van Barcelona: € 110
luchthaventransfer bij aankomst in Barcelona: € 60

Alle prijzen zijn inclusief:

 • administratiekosten
 • cursus en accommodatie zoals beschreven
 • informatiepakket
 • gratis activiteiten per week

Het lesmateriaal is niet inbegrepen en dient ter plaatse voldaan te worden (€ 25).

De school is gesloten op: 06/01/2022, 15/04/2022, 18/04/2022, 24/06/2022, 15/08/2022, 12/10/2022, 01/11/2022, 06/12/2022, 08/12/2022, 16/12/2022. Voor de gemiste lessen op een feestdag biedt de school 2 inhaalllessen aan. Als er 2 feestdagen in 1 week vallen, worden 6 lesuren ingehaald.

Appartement met Spanjaarden

Verblijven in een appartement met de lokale bevolking is een geweldige manier om een onafhankelijke woonervaring in de stad te hebben. Je krijgt je eigen slaapkamer in het appartement van een plaatselijke bewoner en deelt de gemeenschappelijke ruimtes. Als je met iemand anders reist, kun je ook een 2-persoonskamer boeken. Bij deze optie zijn maaltijden niet inbegrepen, maar kun je je eigen maaltijden bereiden in de volledig uitgeruste keuken of uit eten gaan. In elk appartement is plaats voor 1 tot 4 internationale cursisten, dus andere cursisten van de taalschool kunnen in hetzelfde appartement wonen. Er woont altijd een lokale gastheer in het appartement om thuis Spaans te oefenen en contact te houden met de Spaanse levensstijl. Je hebt toegang tot gratis wifi in de accommodatie. Je wordt voorzien van beddengoed en handdoeken en je kamer wordt een keer per week schoongemaakt. De appartementen met Spanjaarden liggen op ongeveer 20 tot 40 minuten van de taalschool.

Appartement met cursisten

Verblijven in een appartement met internationale medecursisten is een geweldige manier om een authentieke, onafhankelijke woonervaring in de stad te hebben. Je verblijft in een 1-persoonskamer en kunt ook een 2-persoonskamer boeken als je met iemand samen reist. Elk appartement wordt gedeeld door maximaal 8 cursisten. De woonkamer, keuken en badkamer deel je met je huisgenoten (één badkamer wordt gedeeld door maximaal 4 cursisten). In de accommodatie heb je gratis toegang tot wifi. Je wordt voorzien van beddengoed en handdoeken. De gemeenschappelijke ruimtes worden wekelijks schoongemaakt, maar de bewoners zijn verantwoordelijk voor het schoonmaken van hun eigen slaapkamers. De appartementen liggen op maximaal 35 minuten afstand van de taalschool met het openbaar vervoer.

Gastgezin

Als je jezelf volledig wil onderdompelen in de Spaanse taal en cultuur en inzicht wil krijgen in het dagelijkse leven van Spanje, dan raden we je aan om in een gastgezin te verblijven.

In een gastgezin verblijf je in een 1-persoonskamer en deel je een badkamer met het gastgezin. Als je met iemand anders reist, kun je ook een 2-persoonskamer boeken. Accommodatie in een gastgezin is op basis van halfpension, dus je krijgt elke dag ontbijt en avondeten. De gastgezinnen bevinden zich in gebieden zoals Eixample, Ciutat Vella, Sagrada Familia, Gracia, Sants - Montjuïc, Les Corts, Sarrià - Sant Gervasi of Sant Martí. De gastgezinnen wonen op maximaal 35 minuten afstand met het openbaar vervoer. In het gastgezin heb je gratis toegang tot wifi en word je voorzien van beddengoed en handdoeken die één keer per week worden verschoond.

Zomerresidentie

De zomerresidentie ligt in de buurt van Vall d'Hebron in de regio Horta-Guinardó, naast een park. Het biedt onderdak aan internationale en Spaanse studenten, maar ook aan gastdocenten. De zomerresidentie is een geweldige manier om in een sociale omgeving te wonen. De residentie bevindt zich in een groot gebouw met 220 kamers en vriendelijk personeel, dat 24 uur per dag beschikbaar is. Je kunt in een 1-persoonskamer verblijven of een 2-persoonskamer boeken als je met iemand samen reist. Je krijgt elke dag ontbijt in de residentie en hebt ook de mogelijkheid om half- of volpension te boeken (prijzen op aanvraag). De residentie bevindt zich op ongeveer 28 minuten van de taalschool met een directe metrolijn. De residentie is geopend van 5 juli 2020 tot 29 augustus 2020. Je wordt elke week voorzien van schone lakens en handdoeken en je kamer wordt wekelijks schoongemaakt. Je hebt toegang tot gratis wifi.

De residentie biedt ook:

• studeerkamer
• sociale ruimte
• ontmoetingsruimte
• muziekkamer
• sportschool
• terras
• tuin
• wasruimte
• 24/7 receptie

sociale ruimte
ontmoetingsruimte
muziekkamer
Sportschool
terras
tuin
wasruimte
24/7 receptie

Executive gastgezin

Het executive gastgezin heeft dezelfde kenmerken als de standaardoptie, behalve dat je bij het executive gastgezin toegang hebt tot je eigen badkamer.

Residentie

De taalschool beschikt over twee onlangs gerenoveerde residenties dichtbij de taalschool: de residentie Nexo en de residentie Aleu. Je kunt hier verblijven in een 1-persoonskamer met eigen badkamer en een kitchenette. De residentie Nexo bevindt zich in de wijk Sants-Montjüic, dichtbij de Plaza de los Países Catalanes, op ca. 12 minuten reisafstand van de taalschool met de metro. De moderne residentie beschikt over ca. 220 kamers voor zowel internationale- als Spaanse studenten. Er zijn gemeenschappelijke ruimtes aanwezig zoals een woonkamer, bioscoop, studieruimte, een fitnessruimte en een receptie.

De residentie Aleu bevindt zich in de wijk Les Corts, naast Camp Nou, het thuisstadion van FC Barcelona. De taalschool ligt op ca. 25 minuten van de residentie met het openbaar vervoer.

In beide residenties worden beddengoed en handdoeken verzorgd en is er een wekelijkse schoonmaak inclusief. Het verblijf is op basis van logies, er zijn geen maaltijden inbegrepen.

Algemene beoordeling
4.4 / 5.0
2 beoordelingen
Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Individuele beoordelingen
4.9 / 5.0
De ervaring die ik heb opgedaan bij Expanish is heel leuk.
Anoniem
59 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
De ervaring die ik heb opgedaan bij Expanish is heel leuk. Boven mijn verwachtingen! De klasjes bestaan ieder uit 10-11 personen en naar het niveau van wat er met je is besproken. De leerlingen in de klas waren heel divers; van alle landen van de wereld. Van USA - Denemarken- Zweden-Braziliƫ-Nederland- China-en nog een paar landen. En ook de leeftijden waren heel gevarieerd. Dit vormt echter geen drempel omdat je allemaal voor het zelfde doel aanwezig bent. We waren allemaal studenten! Het is een intensieve manier van les volgen op zijn Spaans, en heel zeker de moeite waard. Was ik in de gelegenheid om langer les te volgen dan had ik dat zeker gedaan.
Ik kijk terug op een zeer waardevolle ervaring met een nieuwe uitdaging bij Expanish en ga zeker met de taal verder. Ik kan het iedereen aanbevelen om samen met Studytravel het juiste studie programma samen te stellen. Voor mij was dit Spaans bij Exspanish.


3.8 / 5.0
Bente
19 jaar
Nederlands
4 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Prijs/kwaliteitverhouding • video's

Weer in Barcelona

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Mei 21 14 8
Juni 25 18 9
Juli 28 21 10
Aug 28 21 9
Sept 25 19 7
Okt 21 15 6
Nov 16 11 5
Dec 13 8 4
Jan 13 6 5
Feb 14 7 6
Maart 16 9 6
Apr 18 11 7

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes