Taalcursus Frans in Frankrijk voor volwassenen


Lekker genieten van een stokbrood, verschillende soorten kaas en een goed glas wijn? Dat kan natuurlijk het beste in Frankrijk! Kies daarom voor een Franse taalreis in dit heerlijke land. Het is niet voor niets een ideale vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het is natuurlijk een voordeel wanneer je jezelf beter kunt verwoorden in het Frans tijdens je vakantie. Bovendien kan het leren van de Franse taal handig zijn voor je studie of zelfs werk.   

Op welke bestemmingen in Frankrijk kun je Frans leren? 

Je kunt in verschillende steden terecht voor een taalcursus Frans, bijvoorbeeld een relaxte plek aan de kust of een gezellige stad in het binnenland. Niet alleen het heerlijke eten, maar ook de Franse literatuur en muziek is merkbaar in de cultuur. Van het prachtige landschap van Zuid-Frankrijk tot de grote, historische gebouwen in Parijs: je kijkt je ogen uit in Frankrijk tijdens je taalcursus Frans! 

Frans leren aan de kust

Het is mogelijk om een taalcursus Frans te volgen aan de kust, zodat je het leren van de Franse taal mooi kunt combineren met een heerlijke strandvakantie. De Atlantische kust is een paradijs voor surfers in Biarritz en je kunt hier dan ook je taalcursus Frans combineren met surflessen. Nice, een stadje aan de Middellandse Zee, is de perfecte bestemming wanneer je wil (leren) zeilen of duiken naast het Frans leren. Volwassenen kunnen er ook voor kiezen om naar Antibes te gaan en buiten de Franse lessen om lekker te relaxen op het strand. Daarnaast zijn er nog genoeg andere plaatsen waar je Frans kunt gaan leren die in de buurt van de kust te vinden zijn.

Een Franse taalcursus in het binnenland

In het binnenland zijn er verschillende gezellige steden waar je als volwassene heen kunt voor een taalcursus Frans. Hoofdstad Parijs is uiteraard een fantastische bestemming, waar je Frans kunt leren en de vele bezienswaardigheden kunt bezoeken. In het pittoreske Aix-en-Provence dwaal je door de smalle straatjes en geniet je tijdens het leren van de Franse taal van de kleurrijke gevels van de gebouwen. Daarnaast is wijnproeven en Frans leren in Bordeaux, één van de best bewaarde steden van het 18e-eeuwse Frankrijk, een aanrader voor de liefhebbers. Andere bijzondere bestemmingen voor het volgen van een taalcursus Frans in het binnenland zijn Montpellier, Lyon en Toulouse.

Verschillende taalcursussen Frans

Op de meeste taalscholen in Frankrijk geldt, afhankelijk van de bestemming, een minimumleeftijd van 16-18 jaar. Er zijn gevarieerde programma’s mogelijk in Frankrijk, denk bijvoorbeeld aan groepslessen of individuele lessen. Het is op de meeste bestemmingen ook een optie om zowel groepslessen als individuele lessen te volgen. Wanneer je geïnteresseerd bent in de Franse taal én cultuur, dan zijn er soms ook cursussen die dat combineren, zoals Frans & Koken. Je niveau wordt voorafgaand aan de taalcursus (online) getest waardoor je in de juiste klas terecht komt met andere cursisten die op hetzelfde niveau als jij zitten. 

Verblijven in Frankrijk tijdens je taalcursus

Je kunt zelf kiezen hoe lang je wil verblijven en waar je verblijft tijdens je taalreis naar Frankrijk. De accommodaties kunnen via StudyTravel geboekt worden. Er zijn verschillende opties mogelijk, waaronder een gastgezin, appartement of residentie. Verblijf bij een gastgezin is leuk wanneer je de taal goed wil leren beheersen en jezelf tevens wil onderdompelen in de Franse cultuur. Tijdens het verblijf in een appartement of residentie leer je al snel andere cursisten kennen waarmee je samen activiteiten kunt ondernemen buiten de lestijden om.

Wil je Frans gaan leren in Frankrijk? Of wil je graag meer weten over de andere mogelijke taalreizen Frans voor volwassenen? Laat het ons even weten door telefonisch, per mail of via de chat contact met ons op te nemen. We voorzien je graag van persoonlijk advies en informeren je met alle plezier over het volledige aanbod taalreizen naar het buitenland!

lees verder »
 
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes