Frans leren in Montpellier voor volwassenen


Leer Frans in Montpellier met cursisten van over de hele wereld tijdens onze taalcursussen voor volwassenen. Montpellier is de hoofdstad van de beroemde wijnstreek ‘Languedoc-Roussillion’ en tegelijkertijd een energieke locatie met één van de oudste en grootste universiteiten van Frankrijk. Haar indrukwekkende binnenstad met middeleeuws karakter, haar vele winkels en gezellige eettentjes, die je vindt in het centrum op ‘Place de la Comédie’, maken Montpellier een sfeervolle bestemming om als volwassene de Franse taal te leren. Ook de omgeving met haar fraaie kuststeden van de Franse Provence liggen hier op steenworp afstand, waardoor je regelmatig een dagje kan genieten van de eindeloze zandstranden. De gemoedelijke sfeer, de autovrije zone en de 300 dagen zon per jaar nodigen je uit om naar buiten te gaan en het sociale leven in Montpellier te ervaren. Je begrijpt ondertussen vast al waarom deze Franse metropool het hele jaar door een geliefde stad is om Frans te leren voor volwassenen!

 

Frans leren in Montpellier op partnerschool I.L.A.

De taalschool I.L.A. bestaat uit twee gebouwen (beiden met airconditioning) die op 5 minuten loopafstand van elkaar liggen. In de directe omgeving vind je hier knusse cafeetjes en zonnige pleinen zoals ‘Place St. Come’ en ‘Place de la Comédie’. Als cursist kan je hier gratis gebruik maken van de bibliotheek, computers met internetaansluiting en wifi. Het leuke aan deze taalschool is dat er in de zomermaanden gemiddeld 250 cursisten studeren, uit meer dan 70 verschillende landen! Verder kan je op I.L.A profiteren van de kleine klassen van tussen de 3 en 10 studenten, waardoor je als volwassene de Franse taal leert in een zeer persoonlijke sfeer. Ten slotte is deze taalschool geaccrediteerd door Maison de France en IALC, wat de kwaliteit van de lessen benadrukt en dit vormt een belangrijk kenmerk van onze Franse partnerschool in Montpellier. 

 

Of leer Frans in Montpellier op taalschool EasyFrench

EasyFrench is de voordeligste optie van onze twee partnerscholen in Montpellier om als volwassene Frans te leren. Deze taalschool is gelegen in een voetgangersgebied bij de ‘Grand Rue Jean Moulin’, in hartje Montpellier. Ook hier zijn diverse winkels, restaurants en cafetaria’s te vinden in de buurt. Deze school heeft 7 leslokalen met moderne multimedia-apparatuur, airconditiong, computers en wifi. Daarbij heet de school jaarlijks studenten van meer dan 50 nationaliteiten welkom. De klassen op deze taalschool zijn wat groter dan bij I.L.A. maar desondanks blijft de kwaliteit van de lessen gewaarborgd dankzij de accreditatie van EQUALS en IALC. 

 

Dompel jezelf onder in de Franse cultuur en leer Frans!

Verblijven bij een gastgezin is een geweldige kans om buiten de lessen om Frans te leren in Montpellier en om van dichtbij kennis te maken met de cultuur van de Franse bevolking. Beide taalscholen werken al jaren samen met deze gastgezinnen en ze zijn dan ook zorgvuldig geselecteerd. Ook kan je op alle twee de scholen kiezen voor andere accommodaties zoals een residentie, een appartement dat je deelt met Franse medebewoners, of een kamer op de campus in de zomermaanden. Voor de cursisten die iets meer op hun privacy gesteld zijn, kan je bij I.L.A. verblijven in een studio waar je een eigen badkamer (met toilet) en keuken krijgt. 

 

De Franse taal leer je in Montpellier mede dankzij het sociale programma

Beide taalscholen organiseren allerlei activiteiten waardoor je nog tijd tekort komt tijdens je taalreis in Montpellier! Zo regelt I.L.A. een bezoek aan het centrum, picknicks, een avondje in een ”crêperie” en excursies naar bijvoorbeeld Arles, Avignon, Nîmes, de Camargue en de Provence. EasyFrench maakt gebruik van een welkomst- en afscheidsfeest, een wijn- en kaasproeverij, een rondleiding door de stad en een aquarium-en dierentuinbezoek, zodat je de Franse taal die je als volwassene leert in Montpellier tijdens de cursus, direct in de praktijk kan brengen. Daarbij staan dezelfde excursies ook hier regelmatig op het programma. 

 

Bekijk ook onze andere volwassenenprogramma’s in Frankrijk. Neem voor advies gerust contact met ons op per chat, mail of telefonisch, of kijk eens op onze website voor meer informatie over alle andere mogelijkheden voor taalreizen in het buitenland!

lees verder »
 
I.L.A.
(39)

Taalcursussen voor Volwassenen op I.L.A.

Onze partnerschool ILA ligt midden in het oude centrum van Montpellier. Er zijn 2 gebouwen (met airconditioning) op 5 minuten loopafstand van elkaar met in de directe omgeving cafeetjes en zonnige pleinen zoals de Place St. Come en Place de la Comedie. Het hoofdgebouw is een fraai gedecoreerd, historisch pand met binnenplaats en ligt in een belangrijke winkelstraat. Tijdens je taalcursus Frans kun je gratis gebruik maken van de bibliotheek en computers met internetaansluiting. Ook heb je op school gratis toegang tot WIFI draadloos internet. In de zomermaanden studeren er gemiddeld 250 cursisten op school. In de winter zijn dat er gemiddeld 100. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
10 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €320

Taalcursussen voor Volwassenen op Easy French

Onze partnerschool in Montpellier, EasyFrench, is gelegen in het hart van de stad, op slechts 5 minuten lopen van de "Place de la Comédie". De school ligt in een voetgangersgebied bij de "Grand Rue Jean Moulin" met diverse winkels, restaurants en cafetaria's in de buurt van de taalschool. De school beschikt over 7 leslokalen welke zijn voorzien van moderne multimedia-apparatuur en airconditioning. daarnaast kan er op de school gebruik worden gemaakt van diverse computers en gratis internet (WiFi). De school verwelkomt jaarlijks vele studenten van over de hele wereld, bij elkaar meer dan 50 verschillende nationaliteiten. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
14 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €290

Weer in Montpellier

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
May 21 11 9
June 26 14 11
July 29 16 12
Aug 28 16 10
Sept 25 14 8
Oct 20 10 6
Nov 15 5 5
Dec 11 2 4
Jan 11 1 5
Feb 12 2 6
Mar 15 5 7
Apr 18 8 8
laatst bekeken

StudyTravel gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren.

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes