Frans leren in Montpellier voor volwassenen


Montpellier, hoofdstad van de beroemde wijnstreek Languedoc-Roussillion, is een sfeervolle omgeving voor jouw taalcursus Frans. Hier is één van de oudste en grootste universiteiten van Frankrijk gevestigd. Montpellier is wat inwoners betreft, één van de jongste steden van het land. Dát is ook de reden dat hier altijd van alles te beleven is: talrijke theaters, muziekclubs, cabaretpodia, bars en bistro’s zorgen voor een gevarieerd uitgaansleven. Ook de omgeving heeft veel te bieden: natuurgebieden als de Provence, de Camargue en de Cevennen liggen op korte afstand. En niet te vergeten de eindeloze zandstranden waar je zelfs groepen roze flamingo’s aantreft. Met 300 dagen zon per jaar en milde winters, is Montpellier het hele jaar door een geliefde stad voor het maken van een taalreis. 

In Montpellier bieden we twee taalscholen aan voor volwassenen (16 jaar en ouder): I.L.A. and Easy French. Beide scholen zijn van goede kwaliteit, waarbij Easy French de voordeligste optie is. De klassen op deze taalschool zijn wat groter maar de kwaliteit van de lessen blijft gewaarborgd.

lees verder »

Taalcursussen voor Volwassenen op I.L.A.

Onze partnerschool ILA ligt midden in het oude centrum van Montpellier. Er zijn 2 gebouwen (met airconditioning) op 5 minuten loopafstand van elkaar met in de directe omgeving cafeetjes en zonnige pleinen zoals de Place St. Come en Place de la Comedie. Het hoofdgebouw is een fraai gedecoreerd, historisch pand met binnenplaats en ligt in een belangrijke winkelstraat. Tijdens je taalcursus Frans kun je gratis gebruik maken van de bibliotheek en computers met internetaansluiting. Ook heb je op school gratis toegang tot WIFI draadloos internet. In de zomermaanden studeren er gemiddeld 250 cursisten op school. In de winter zijn dat er gemiddeld 100. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
10 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Campus, Gastgezin, Priveappartement, Residentie
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €290

Taalcursussen voor Volwassenen op Easy French

Onze partnerschool in Montpellier, EasyFrench, is gelegen in het hart van de stad, op slechts 5 minuten lopen van de "Place de la Comédie". De school ligt in een voetgangersgebied bij de "Grand Rue Jean Moulin" met diverse winkels, restaurants en cafetaria's in de buurt van de taalschool. De school beschikt over 7 leslokalen welke zijn voorzien van moderne multimedia-apparatuur en airconditioning. daarnaast kan er op de school gebruik worden gemaakt van diverse computers en gratis internet (WiFi). De school verwelkomt jaarlijks vele studenten van over de hele wereld, bij elkaar meer dan 50 verschillende nationaliteiten. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
12 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Campus, Gastgezin, Residentie
Cursusperiode:
1-36 weken, 1 week vanaf €260

Weer in Montpellier

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Feb 12 2 6
Maart 15 5 7
Apr 18 8 8
Mei 21 11 9
Juni 26 14 11
Juli 29 16 12
Aug 28 16 10
Sept 25 14 8
Okt 20 10 6
Nov 15 5 5
Dec 11 2 4
Jan 11 1 5

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes