Taalcursus Frans in Montpellier

I.L.A.

Onze partnerschool ILA ligt midden in het oude centrum van Montpellier. Er zijn 2 gebouwen (met airconditioning) op 5 minuten loopafstand van elkaar met in de directe omgeving cafeetjes en zonnige pleinen zoals de Place St. Come en Place de la Comedie.
Het hoofdgebouw is een fraai gedecoreerd, historisch pand met binnenplaats en ligt in een belangrijke winkelstraat. Tijdens je taalcursus Frans kun je gratis gebruik maken van de bibliotheek, computers en tablets.

Belangrijke kenmerken van onze Franse partner school in Montpellier:

  • Geaccrediteerd door o.a. EAQUALS, IALC en Label Qualité FLE
  • Frans leren samen met studenten uit meer dan 70 landen
  • Lesmateriaal inbegrepen
  • Bij een gastgezin is een gratis luchthaventransfer inbegrepen
  • Kleine klassen met gemiddeld 8 en maximaal 10 studenten
  • Gratis WIFI in alle schoolgebouwen
  • Gratis gebruik van computers en tablets
  • Minimum leeftijd: 16 jaar

Sociaal programma

Op onze partnerschool waar je Frans leert heerst een zeer persoonlijke sfeer mede door de vriendschappelijke manier waarop de medewerkers van het instituut met de cursisten omgaan. Ook kun je deelnemen aan één van de activiteiten uit het activiteitenprogramma.

Voorbeeld activiteiten in Montpellier 

Een bezoek aan het centrum, picknicks, een avondje in een ”crêperie” of excursies naar Arles, Avignon, Nîmes, de Camargue en de Provence staan regelmatig op het programma. Je komt nog tijd tekort tijdens je taalreis in Montpellier!

Minimum leeftijd: 16 jaar.

Intensief

De intensieve cursus bestaat uit 20 of 30 lesuren per week in groepen van maximaal 10 personen. Behalve aan algemeen Frans taalonderwijs wordt hierbij ook aandacht besteed aan de cultuur en geschiedenis van Frankrijk. De cursus is mogelijk vanaf 1 week.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Speciaal intensief

Bij deze cursus wordt de intensieve cursus van 20 lesuren per week aangevuld met 4 lesuren per week individueel onderwijs. De cursus is mogelijk vanaf 1 week.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Frans & koken

Leer niet alleen de Franse taal tijdens je taalreis naar Montpellier maar  leer ook koken als een Franse schef! Tijdens de kookcursus maak je kennis met de klassieke Franse keuken en maak je een aantal Franse gerechten. Een uitstekende en smakelijke combinatie om de Franse taal te leren!

Naast de 20 lesuren Frans heb je 8 extra lesuren waarbij je deelneemt aan de kookcursus. Deze lessen zijn verdeeld over 2 middagen/avonden. De lessen starten doorgaans om 18.00 uur in de kookschool nabij de taalschool.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Club 50

De Club 50 cursus is speciaal ontworpen voor de oudere cursist. Tijdens een 2-weeks programma staat niet alleen het leren van de taal centraal, maar ook het ontdekken van de prachtige omgeving van Montpellier. Bij het programma zijn 20 lesuren per week en een uitgebreid activiteitenprogramma inbegrepen. Voorbeelden van activiteiten en excursies zijn een begeleide stadswandeling, halve dagexcursie naar Nimes en Sete, een dagexcursie naar Avignon, wijn- en kaasproeverij. Aan de stadswandeling en de excursies mogen alle cursisten van de taalschool deelnemen. De overige activiteiten zijn exclusief voor Club 50-cursisten (bij voldoende deelnemers). De Club 50 cursus is niet geschikt voor absolute beginners.

Minimum leeftijd is 50 jaar.

Commercieel Frans

Deze cursus bestaat uit de intensieve cursus van 20 lesuren per week in groepen van max. 10 personen, aangevuld met 10 lesuren per week waarin aandacht is voor het Frans in zakelijke situaties. Een goede basiskennis is noodzakelijk. De cursus is mogelijk vanaf 1 week.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

DELF/DALF

Tijdens deze cursus wordt, naast 20 lesuren algemeen Frans per week, tijdens 10 lesuren per week aandacht besteed aan voorbereiding op de DELF/DALF-examens. Deze voorbereidingscursus duurt 6 weken en leidt op voor op het DELF/DALF B1, B2 of C1 examen. 

Klik hier voor meer informatie over het DELF/DALF examen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de examendata.

Minimum leeftijd is 16 jaar.