Taalcursus Frans in Montpellier

Easy French

Onze partnerschool in Montpellier, EasyFrench, is gelegen in het hart van de stad, op slechts 5 minuten lopen van de "Place de la Comédie". De school ligt in een voetgangersgebied bij de "Grand Rue Jean Moulin" met in de buurt diverse winkels, restaurants en cafés. De school verwelkomt jaarlijks vele studenten van over de hele wereld, bij elkaar meer dan 70 verschillende nationaliteiten.

Belangrijke kenmerken van onze Franse partner school in Montpellier:

  • Geaccrediteerd door o.a. EQUALS en IALC
  • Geweldige internationale mix van studenten uit meer dan 70 landen.
  • Gratis gebruik van computers en tablets
  • Minimum leeftijd: 16 jaar
 

Sociaal Programma

De school organiseert een breed scala aan sociale activiteiten en excursies. Je hebt hierdoor de mogelijkheid om de andere cursisten beter te leren kennen en tegelijkertijd voldoende gelegenheid om het Frans dat je tijdens de cursus leert in de praktijk te brengen. Enkele voorbeelden:

  • Welkomst- en afscheidsfeest
  • Wijn- en kaasproeverij
  • Rondleidingen door Montpellier
  • Aquarium- en de dierentuinbezoek
  • Excursies naar Camargue, Arles, Avignon, Nimes, Aix-en-Provence, Carcassone, etc.

Intensief

De intensieve cursus in Montpellier bestaat uit 20 of 30 lessen per week met speciale nadruk op communicatie. De lessen vinden plaats in groepen van maximaal 14 personen. Tijdens de lessen ontwikkel je de vier belangrijkste aspecten van een taal (spreken, schrijven, luisteren en lezen). Verder komen in de lessen ook verschillende onderwerpen van de Franse geschiedenis en cultuur aan de orde om conversatie te stimuleren.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Speciaal intensief

De speciaal intensieve cursus in Montpellier bestaat uit 20 groepslessen (maximaal 12 studenten) plus 4 individuele lessen per week. Tijdens deze privé-lessen kun je aandacht besteden aan die aspecten van de Franse taal die voor jou belangrijk zijn of die je met name in wilt verbeteren.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Academisch Jaar

Als je op zoek bent naar een lange termijn cursus in Montpellier, dan is het Academisch Jaar misschien wel iets voor jou. Dit programma heeft dezelfde inhoud en het tijdschema als de intensieve cursus en bestaat uit 20 of 30 groepslessen per week voor een periode tussen de 20 en 36 weken. De groepen bestaan uit maximaal 14 personen.

Minimum leeftijd is 16 jaar.