Frans leren in Nice voor volwassenen


Frans leren in Nice mag je echt niet missen! Maak kennis met deze wereldberoemde stad die tussen een azuurblauwe zee en grijsgroene bergen (waarvan een groot deel van het jaar de toppen met sneeuw bedekt zijn) ligt en leer Frans in Nice. Nice is de veelzijdige hoofdstad van de Franse Rivièra met haar kleurrijke, oude centrum, kronkelige straatjes, piepkleine winkeltjes en verrassende pleintjes. Hier genieten cursisten iedere zomer van de relaxte sfeer en de 8 kilometer lange zandstranden, die Nice een uitstekende bestemming maken voor een zomervakantie, in combinatie met het leren van de Franse taal voor volwassenen. Daarbij kent de stad zo’n 300 dagen zon per jaar, waardoor je een duik in de Middellandse zee kan nemen, een kop koffie in het hippe havenkwartier kan drinken en tot rust kan komen in het groene deel van de stad: Promenade du Paillon. Geniet ook van al het moois dat Nice te bieden heeft terwijl dat je Frans leert in Nice tijdens onze taalcursus voor volwassenen!

 

Maak kennis met onze partnerschool Alpha B

In Nice kan je als volwassene Frans leren op onze partnerschool Alpha B: een indrukwekkend, gerestaureerd pand in het centrum van de stad. Dankzij het enthousiaste team van medewerkers kent deze taalschool een persoonlijk karakter, waardoor je je als cursist snel thuis zal voelen. Daarnaast beschikt de school over faciliteiten die bijdragen aan een optimaal verzorgde taalreis, zoals 10 leslokalen, een studieruimte, een bibliotheek en een internetlokaal. Ieder jaar leren hier studenten met meer dan 25 verschillende nationaliteiten van alle leeftijden Frans in Nice. In de zomermaanden volgen cursisten tot 20 jaar de Franse lessen in een schoolgebouw aan de rand van het centrum. 

 

Leer Frans en doe mee aan het sociale programma

Alpha B organiseert een afwisselend activiteitenprogramma met video- en thema-avonden op school, strandfeesten, wandelingen , lezingen, museumbezoeken en excursies die worden begeleid door docenten. Je betaalt dan als cursist uitsluitend het bedrag voor entree en/of transport. Dankzij dit sociale programma leer jij Frans in Nice en zal jij je alles behalve vervelen tijdens je taalcursus in Frankrijk

 

Leer Frans in Nice met behulp van onze taalcursussen

Als je als volwassene Frans wil leren in Nice, kan je kiezen uit één van onze vele taalcursussen. Zo kan je een intensieve cursus volgen, die bestaat uit 20 of 30 lesuren per week in lesgroepen van maximaal 10 personen. Ook bieden we een intensieve cursus speciaal voor mensen boven de 30 jaar aan, zodat je les krijgt met cursisten in een vergelijkbare leeftijdsgroep. Daarnaast hebben we nog de opties: speciaal intensieve cursus, club 50, DELF of DALF-cursus, een semi-individuele cursus en de echte individuele cursus. Er is dus altijd wel een manier van Frans leren die bij je past!

 

Wat is jouw ideale accommodatie in Nice?

Als je besluit om Frans te gaan leren in Nice kan je verblijven in een 1-persoonskamer op basis van halfpension in een gastgezin. Dit gastgezin haalt je dan op van de luchthaven of het station bij aankomst, mits de aankomsttijd ruim van tevoren bekend is. Deel je liever een appartement met andere bewoners? Dat kan dat natuurlijk ook! Je verblijft dan op basis van logies en deelt de keuken, woon- en badkamer met de andere bewoners. Je kan hier kiezen tussen een appartement met Fransen of een appartement met andere studenten van de taalschool. Ten slotte biedt de taalschool ook 50 studio’s aan in de residentie, waar veel internationale cursisten wonen. In zo’n studio heb je een eigen keukenblok en badkamer. Privacy is hier dus gegarandeerd!

 

Lees meer over onze andere mogelijkheden betreft een taalcursus Frans in Frankrijk voor volwassenen of de andere bestemmingen voor taalreizen in het buitenland!

lees verder »

Taalcursussen voor Volwassenen op Alpha B

Ons partnerinstituut Alpha B in Nice is een school met een zeer persoonlijk karakter dankzij het enthousiaste team van medewerkers. Je zult je hier zeker snel thuis voelen. Jaarlijks volgen op Alpha B cursisten van alle leeftijden en uit meer dan 25 verschillende landen een taalcursus Frans. Je gaat Frans leren in een gerestaureerd monumentaal pand in het centrum van de stad. Het instituut biedt alle faciliteiten voor een goed verzorgde taalreis. Naast 10 in fraaie pasteltinten geschilderde leslokalen, is er een studieruimte, een bibliotheek en een internetlokaal aanwezig. In de zomermaanden volgen cursisten tot 20 jaar met leeftijdsgenoten Franse les in een schoolgebouw aan de rand van het centrum. lees verder »
Minimum leeftijd:
16 jaar
Max. per lesgroep:
10 personen
Geopend:
hele jaar
Verblijf in:
Appartement, Gastgezin, Priveappartement
Cursusperiode:
1-28 weken, 1 week vanaf €340

Weer in Nice

Maand Max
°C
Min
°C
Zonne-
uren
Juni 24 16 10
Juli 27 18 12
Aug 27 18 10
Sept 25 16 9
Okt 21 12 6
Nov 17 8 5
Dec 13 5 4
Jan 13 4 5
Feb 13 5 6
Maart 15 7 6
Apr 17 9 8
Mei 20 13 9

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes