Taalcursus Frans in Nice

Azurlingua

Onze partnerschool Azurlingua in Nice heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het organiseren van taalcursussen Frans. De taalschool is geaccrediteerd door de “Qualité label FLE”, volgens de Franse overheid. Ieder jaar volgen hier cursisten van over de hele wereld taalcursussen Frans. De taalcursussen worden op een interactieve manier gegeven, zodat je hier niet alleen effectief Frans leert maar ook kennismaakt met de Franse cultuur.

De taalschool is gelegen in het hart van Nice, in de “Musicians Quarter”. De school is gevestigd in een typisch Franse villa met een tuin waar de cursisten kunnen ontspannen in de pauzes of huiswerk kunnen maken.

Sociaal programma

Naast taalcursussen Frans, biedt de taalschool ook een afwisselend activiteitenprogramma aan. Zo krijg je de kans om Frans te leren buiten het klaslokaal én om de stad en omgeving beter te leren kennen. In de weekenden worden er regelmatig excursies georganiseerd naar omliggende dorpen en steden zoals bijvoorbeeld Antibes, Cannes, Saint-Paul de Vence en Monaco.

Voor jongeren van 8 - 17 jaar worden er in de zomer speciale jongerencursussen georganiseerd in aparte locaties in de stad.

KLIK HIER VOOR DE TAALCURSUSSEN VAN DEZE TAALSCHOOL VOOR JONGEREN VAN 8-17 JAAR.

Intensief

De intensieve cursus is de algemene cursus Frans. Je volgt 20 of 30 lesuren per week in een internationale groep van maximaal 12 cursisten. Alle onderdelen van de taal komen aan bod, zo wordt er aandacht besteed aan grammatica, vocabulaire en de belangrijkste communicatievaardigheden. Je leert effectief te communiceren in het Frans. Wanneer je kiest voor 30 lesuren per week dan vinden de 10 extra lesuren plaats in mini-groepen van ca. 5 – 8 cursisten.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Speciaal intensief

Deze cursus bestaat uit de intensieve groepscursus van 20 lesuren per week, aangevuld met 5 lesuren individueel taalonderwijs. Tijdens de individuele lessen kun je je focussen op de onderwerpen die voor jou van belang zijn.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Individueel

De individuele cursus is het meest geschikt wanneer je in een korte tijd zoveel mogelijk wil leren. De individuele cursus wordt afgestemd op jouw wensen en behoeften. Zo kun je je bijvoorbeeld richten op bepaalde onderwerpen voor werk of studie. 

Minimum leeftijd is 16 jaar.

DELF-cursus

Deze cursus bestaat uit 20 lesuren algemeen Frans en 10 lesuren gericht op DELF examenvoorbereiding. Zo werk je tijdens de cursus aan je algemene taalkennis terwijl je je ook voorbereid op het DELF examen.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Gastgezin

Verblijf bij een gastgezin is de beste manier om de Franse taal en cultuur goed te leren kennen. Je verblijft bij Franse mensen in huis, dit kan een gezin zijn, een echtpaar of een alleenstaand persoon. Je beschikt over een eigen slaapkamer en deelt de badkamer met het gastgezin. In sommige gastgezinnen kunnen meerdere cursisten tegelijk verblijven. De gastgezinnen wonen op gemiddeld 20 – 30 minuten afstand van de taalschool, te voet of met het openbaar vervoer. Wanneer je samen reist met iemand is het ook mogelijk om in een 2-persoonskamer te verblijven.

Residentie

De residentie “Campus Central” is gelegen in het schoolgebouw. Er zijn 21 slaapkamers, voor 1- of 2 personen. Iedere slaapkamer beschikt over een privé badkamer. Verder is er op iedere verdieping een gemeenschappelijke keuken. Studenten die in de residentie verblijven hebben ook toegang tot de tuin van de school. Er is WIFI. De residentie ligt middenin het centrum van Nice en het strand ligt op ca. 10 minuten loopafstand. 

De minimum leeftijd voor verblijf in de residentie is 17 jaar.

Weer in Nice

Month Max
°C
Min
°C
Hours-
sun
Dec 13 5 4
Jan 13 4 5
Feb 13 5 6
Mar 15 7 6
Apr 17 9 8
May 20 13 9
June 24 16 10
July 27 18 12
Aug 27 18 10
Sept 25 16 9
Oct 21 12 6
Nov 17 8 5
laatst bekeken

"Het was nu al veruit de beste zomer uit mijn leven!"

Marieke, Antibes