Taalcursus Frans in Nice

Alpha B

Ons partnerinstituut Alpha B in Nice is een school met een zeer persoonlijk karakter dankzij het enthousiaste team van medewerkers. Je zult je hier zeker snel thuis voelen. Jaarlijks volgen op Alpha B cursisten van alle leeftijden en uit meer dan 25 verschillende landen een taalcursus Frans. Je gaat Frans leren in een gerestaureerd monumentaal pand in het centrum van de stad. Het instituut biedt alle faciliteiten voor een goed verzorgde taalreis. Naast 10 in fraaie pasteltinten geschilderde leslokalen, is er een studieruimte en een bibliotheek aanwezig.

Sociaal programma

In Nice is zoveel te beleven dat je je tijdens je taalreis zeker niet zult vervelen. Bovendien organiseert de school een afwisselend activiteitenprogramma met bijvoorbeeld Franse filmavonden op school, strandfeesten, wandelingen, lezingen, museumbezoeken en excursies. 

Minimum leeftijd: 16 jaar.

Intensief

De intensieve cursus bestaat uit 20 of 30 lesuren per week in groepen van maximaal 10 personen. Deze cursus duurt minimaal 1 week en wordt op 5 niveaus aangeboden.
De cursus van 20 lesuren bestaat geheel uit algemeen taalonderwijs.
Bij 30 lesuren krijg je 20 lesuren per week algemeen Frans en daarnaast nog 10 lesuren (gedurende 3 middagen per week) die zijn gericht op de culturele, economische, sociale en politieke aspecten van Frankrijk.

Let op; in 2024 bestaat de intensieve cursus uit 20 of 28 lesuren per week.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Speciaal intensief

Dit is de intensieve cursus van 20 lesuren aangevuld met 5 lesuren individueel onderwijs. Deze cursus duurt minimaal 1 week en wordt op 5 niveaus aangeboden.

Let op; in 2024 bestaat de cursus uit 20 lesuren in groepsverband en 4 lesuren individueel onderwijs per week.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Intensief 30+

De cursus Intensief 30+ is een cursus die speciaal is ontworpen voor degenen die op zoek zijn naar een intensief programma met cursisten in een vergelijkbare leeftijdsgroep (30+)

De cursus bestaat uit 20 of 30 lesuren per week, in groepen met een maximum van 8 personen per groep. Het vereiste minimum niveau is A2.

Let op; in 2024 bestaat de intensieve cursus 30+ uit 20 of 28 lesuren per week.

Minimum leeftijd is 30 jaar.

Club 50

Deze cursus van 2 weken is speciaal ontwikkeld voor de oudere cursist. Het programma bestaat uit taalonderwijs gecombineerd met diverse activiteiten zoals museumbezoek, kookles, wijnproeven en excursies. Het taalonderwijs is geheel gericht op de praktijk. De spreekvaardigheid en luistervaardigheid worden geoefend tijdens rollenspelen, gebruik van video, artikelen uit tijdschriften en kranten etc. Daarnaast worden de activiteiten in de lessen voorbereid en toegelicht. Een basiskennis Frans is nodig om de cursus goed te kunnen volgen. De lesgroepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers.

Minimum leeftijd is 50 jaar.

DELF-cursus

De DELF-cursus bestaat uit een intensieve cursus van 20 lesuren per week aangevuld met examentraining (6 lesuren individueel onderwijs per week). In 4 weken word je voorbereid op het DELF A1, A2, B1 of B2 examen. Afhankelijk van je beginniveau kun je voorafgaand aan deze cursus, een intensieve cursus doen. Als je dit prettig vindt, kun je een niveautest doen van de taalschool zodat ze kunnen inschatten of dit nodig is en, zo ja, hoeveel weken ongeveer. 

Klik hier voor meer informatie over het DELF examen.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

DALF-cursus

De DALF-cursus bestaat uit een intensieve cursus van 20 lesuren per week aangevuld met een examentraining van 6 individuele lesuren per week. In 4 weken word je voorbereid op het examen. Eventueel kun je eerst een intensieve cursus doen om op het juiste startniveau te komen. Vraag bij ons een niveautest van de taalschool aan zodat we hiervoor een advies kunnen geven. Tijdens het examen komen de onderdelen luisteren, lezen, schrijven en spreken aan bod. Een DALF diploma biedt je de mogelijkheid om te gaan studeren aan een Franse universiteit. Het examen wordt afgenomen op de universiteit van Nice.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Semi-individueel

Je hebt samen met je reisgenoot les van een docent(e). Het lesprogramma wordt op jullie kennisniveau, interesse en/of beroepsveld afgestemd.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Individueel

Deze vorm van onderwijs biedt je de kans om je tijdens de cursus op een bepaalde interesse te richten. De gehele cursus wordt afgestemd op jouw wensen en kennisniveau. Zo benut je je tijd dus optimaal. In de prijslijst staan de prijzen van 20 en 25 lesuren per week. Wil je iets anders, of wil je semi-individueel les (met z'n tweeën, alleen mogelijk als je hetzelfde niveau hebt) neem dan even contact met ons op.

Minimum leeftijd is 16 jaar.

Gastgezin

In een gastgezin verblijf je in een 1- of 2-persoonskamer op basis van halfpension. Het gastgezin haalt je bij aankomst op van de luchthaven of het station mits de aankomsttijd ruim van tevoren bekend is.

Appartement met Fransen

Je deelt een appartement met een Franse host en verblijft in 1- of 2-persoonskamer. Je verblijft hier op basis van logies en deelt de keuken, woon- en badkamer met de host en eventuele andere bewoners. De afstand tot de school bedraagt maximaal 30 minuten met het openbaar vervoer.

Algemene beoordeling
4.2 / 5.0
42 beoordelingen
Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Individuele beoordelingen
5.0 / 5.0
Omdat ik zo dol ben op Zuid Frankrijk en ik Frans leren een leuke hobby vind, heb ik deze taal reis geboekt.
Simone
59 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Omdat ik zo dol ben op Zuid Frankrijk en ik Frans leren een leuke hobby vind, heb ik deze taal reis geboekt. Ik was er maar 1 week - om het uit te proberen en omdat ik niet zo lang vakantie had. Ik heb er van genoten en ga zeker terug voor een langere cursus want een week is veel te kort. Ik was als 58-jarige veel ouder dan de rest van mijn klasje, maar dat was voor mij alleen maar boeiend.
De lerares Alicja maakte de cursus tot een groot succes: zij kan op een hele leuke persoonlijke manier lesgeven. Volgende keer wil ik weer deze juf ;-)


3.7 / 5.0
De mix van jong en ouder, verschillende culturen en de host die mij op sleep touw heeft genomen de eerste dagen na aankomst, heeft mij dit een onvergetelijke, leuke en vooral leerzame herinnering gebracht.
Anoniem
20 jaar
Nederlands
4 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
De mix van jong en ouder, verschillende culturen en de host die mij op sleep touw heeft genomen de eerste dagen na aankomst, heeft mij dit een onvergetelijke, leuke en vooral leerzame herinnering gebracht. Zou het zo weer doen!


4.9 / 5.0
Ik heb een heerlijke tijd gehad in Nice.
Liesbeth
44 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Ik heb een heerlijke tijd gehad in Nice. Zowel de school als het gastgezin zijn me heel goed bevallen. Twee weken les is wel het minimum voor mij. De eerste week is zo snel voorbij gegaan… dat had tekort geweest.
Er zijn veel klassen voor alle verschillende niveaus waarbij ook doorstroming mogelijk is. En met mensen vanuit alle hoeken van de wereld was het heel gemêleerd.


4.3 / 5.0
Al eerder, een aantal jaar geleden naar Salamanca en Cuba geweest.
Kees
57 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Al eerder, een aantal jaar geleden naar Salamanca en Cuba geweest. Deze keer naar Nice en mijn verwachting is echt overtroffen.
Een week is ook echt te kort, als ik meer tijd zou hebben, dan zou mijn verblijf meteen voor 6 maanden zijn.
Nice is een prachtige stad en het verblijf bij een gastgezin ontzettend prettig. De school was eveneens goed en leuk. Voor mijn niveau soms iets te moeilijk, echter als ik hier langer dan 2 of 3 weken zou verblijven, dan zou mijn frans zo veel beter zijn.
Wellicht iets voor de toekomst.


4.7 / 5.0
Mijn cursus en verblijf in Nice waren top!
Irma
65 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
Mijn cursus en verblijf in Nice waren top! Het enige minpuntje (als je dat zo zou willen noemen) was dat ik met mijn B-niveau tussen allemaal dames zat die na jarenlange ervaring en oefening nu op C-niveau zaten. Al met al was het wel heel erg gezellig met mijn klasgenoten en heb ik veel geleerd. Hier zal zeker een vervolg op komen.


4.3 / 5.0
De beste manier om een andere taal te leren is in het land waar ze die taal spreken.
Sika
23 jaar
Nederlands
1 week


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
De beste manier om een andere taal te leren is in het land waar ze die taal spreken. De docente was ontzettend lief en probeerde je echt op weg te helpen. Ik had echt het gevoel dat mijn klas en ik op hetzelfde niveau zaten en dus op een goede manier les kregen. De studio waar ik verbleef had een perfecte locatie en had alles wat ik nodig had. Vanuit de school en vanuit studytravel helpen ze je met alles wat je nodig hebt, waardoor je goed voorbereid begint. Een week is prima en zeker fijn om er zo even kennis mee te maken, maar te kort om een nieuwe taal te leren. Al leer je gelukkig altijd iets meer dan je denkt!


4.2 / 5.0
De taalreis was een hele leuke ervaring!
Lise
17 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming
Taalschool
Cursus
Accommodatie
Activiteitenprogramma
Prijs/kwaliteitverhouding
De taalreis was een hele leuke ervaring! Alleen al mensen uit andere landen ontmoeten was heel leuk. Het was de eerste keer dat ik in mijn eentje Weg ben geweest, dus dat was even spannend, maar door alle aardige mensen voelde ik mij al snel op mijn gemak.


3.9 / 5.0
Blog: http://merelinnice.
Merel
46 jaar
Nederlands
2 weken


Bestemming